reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpień 2009

A ja wiem skąd moja maruda! Idzie nam ząbek na dole. Aż taki maleńki krwiaczek się zrobił. Dałam kropelkę paracetamolu posmarowałam żelem i dałam gryzaczka. Nawet bajki jej włączyłam. Nic nie działa:(

reklama
Witam
Mewa podziwiam i zazdroszczę powrotu do Polski, powodzenia w pakowaniu.
Piwonia ale was te choróbka trzymają, życzę zdrówka i powodzenia w walce z katarem!
Deli bardzo ładna kurteczka, napewno spodoba się Oliwce.
Baśka, ale wy pędzicie z zębami, no i masz dylemat z kupkami. U nas ząbki wyszły z katarem, nie wiem co lepsze:baffled:
Efe, wytrwałości! A próbowałaś dawać zimne gryzaki? Ponoć działa

I ja się witam.
Piwonia doskonale Cię rozumiem bo u mnie to samo...słonko piękne i ma być bardzo ciepło a my siedzimy w domu...też mi się chce beczeć...normalnie można zwariować a to już trzy tygodnie jak nie wychodzimy...
Jaś dalej kaszle i nie widzę w tym kaszlu poprawy...i nie wiem dlaczego, biseptol bierze już 9 dzień, zyrtec od trzech i jak go smarkało jak go kichało jak go cherlało tak go smarka kicha i cherla...nawet te bańki mu nie bardzo pomogły, a ślady ma do dziś...
Julcia też biedna całe oczka załzawione od kataru i jak ją zaczyna kaszleć to zaraz ją na wymioty ciągnie...A Jasiowi też teraz drugi ząbek idzie ale na szczęście u niego ząbkowanie przebiega bardzo łagodnie;-)chociaż tyle;-);-)

Hej mamuśki,

widzę,że przeprowadzki niezłą parą śmigają. Tak jak u nas. Za tydzień będziemy na stancji, na swoim małym, pierwszym mieszkanku...Wczoraj kupowałam zasłony, mixer, w czwartek jadę po żelazko...
Achhhh i nie chce mi się pakować, choć wcale nie mam dużo rzeczy u rodziców. Cieszę się że w końcu sami będziemy. Lekko nie będzie - fakt, ale może mojego umuzykalnionego męża zmobilizuję do jakiejś pracy,żebyśmy mogli wziąć kredyt na własne mieszkanie. Póki co świata poza graniem nie widzi a jak ja mówię (trochę ironicznie), porównując jego pracę do kawału:
Czym się różni perkusista od pizzy?
Pizza wyżywi rodzinę...:p
Więc może poczuje słabszy grunt pod nogami i za jakąś pracą się wreszcie rozejrzy...
Ach - marzenia...Oby się tylko spełniły.
Praca licencjacka wre. Rozdział pierwszy jest:))) Drugi w trakcie realizacji. Czekam na wyniki sondażu i badań potrzebnych do pracy i sru:)) Tak samo z pozostałą częścią.
Mani ząbki idą na całego hii, na szczęście bieguna przeszła po dawie marchewy i dicoflorze:)))
Jest marudna,ale pięknie dziś nockę przespała, bo aż do 7 rano i pięknie wczoraj z tatą usnęła sama!!! Bez żadnego kolebania na rękach i bujania w bujakach:DDD
Byłam wczoraj oprócz zakupków domowych w naszym lumpeksie i też kupiłam wiosenną kurtkę za 14zł!!! Jak wyschnie, bo ją prałam to wstawię foto. Jest śliczna, fioletowa, sztruksowa z takim puszkiem:) Poza tym Mania rośnie, już śpiochy wszystkie za małe. Muszę ubierać na 80 - 82:)))
No - Efe a na ząbki ja nie stosuję nawet Dentinoxu - rzadko bardzo. Staram się przynajmniej. Stosujemy chłodne gryzaki i standardowe rozśmieszanie:))) Poza tym kupiłam taki naparstek z mikrofibry i pomaga:) Potem fotkę wstawię, bo też tego w necie nie widzę.
No i zdrówka dla pochorowanych. Mam nadzieję,że króliczek świąteczny zdziała cuda!

Witam,
strasznie bolal mnie brzuch w nocy i nie mam pojecia dlaczego! Wstawalam z bolu 3 razy i myslalam ze zwariuje, ze jakis atak wyrostka mam czy cos takiego bo bolalo okropnie! (jesli cokolwiek mozna nazwac bolem po porodzie:)) takze nocka nieciekawa a dzien pewnie tez z moja rozrabiara zapowiada sie nie za latwy:/

Milego dnia laseczki:)

Witam wtorkowo,
wczoraj miałam jeszcze coś napisać ale usnełam przy kompie.

Deli śliczna kurteczka. dzieki za wstawienie fotki:-) Ja mam chyba troszkę grubsza, no ale ostatnio kupiłam też w h&m fioletową skórę tylko że rozmiar 80 i szukam te takiego cieńszego płaszczyka na święta dla Zosi, mam nadzieje ze coś znajdę.

Dziś piękna pogoda chciałoby się wyjść, ale ja to chyba na spacer z małą nie pójdę musze wrescie zacząć pisać tego licencjata...

witam dziewczęta:-)
widze ze nadal te choróbska nie odpuszcząją a najgorsze jest chyba to ząbkowanie! Wczoraj Alicja po kąpieli krzyczała płakała tak histerycznie nie mozna jej było niczym uspokoić, biedna sapała sprasznie, nurofen pomógł i ładnie spała ale od rana powtórka, czy przy ząbkowaniu może boleć brzuch?? bo nie pamietam jak to było u moich dzieci..

od kilku tygodniu mam stres i moze tez dlatego mnie tak tu mało, mój mąż ma problemy neurologiczne dostał skierowanie do szpitala dzis idzie ustalic termin przyjęcia a ja cała w nerwach!! boję się o niego, powtarzam ze wszystko będzie dobrze ale i tak wspomnienia z przeszłości to zacmiewają gdy umarł W.:-( a tez miało być wszystko ok.

Piwonia zazdroszę Tobie tych zdolności, piękne te kartki jajeczne zrobiłaś!!!! zastanawiam się dlaczego ja nie mam czasu na takie sprawy.

nic czas zjesc sniadanie.
pozdrawiam

Witam
U nas znów jakieś szopki z jedzeniem, zupka blee, jabłuszko i marchew też, tylko (.) odpowiada, a przez to znów luźno w pieluszce i zdarzają się nadprogramowe przebieranki.
I znów bedzie (.), a póxniej znikamy na spacerek, bo załatwiania przed świętami mnóstwo

Zyczę zdrówka

witam sie po kawce i teraz z redbullem w reku hihihi wczoraj wieczorem jak polozylismy mala spac to cyknelam tylko te a6w i padlam jak kawka przed 22:szok: teraz mala wykonczylam -bawilam sie z nia w ganianego po domu hehehe padla i spi(pewno na jakies 15-20 min padla)
Azorek ja mam podobnie z Nel, rozrabia okropnie i do tego jest uparcicha i zlosnica. Jak cos broi i ja przekladam w inne miejsce to krzyczy ze zlosci! Wczoraj podarla mi 2 zeszyty z wykladow. Smiac mi sie chce ze chciala mi przez to powiedziec ze czas zaczac sie uczyc do obrony!:)
ostatnio Amelka opatentowala trik ze jak jej zabraniam ciagle lapania za kabel(a ona ciagle do niego wraca) to kladzie sie na plecy i wali pietami w podloge:szok::dry:ranyy nie chce myslec nawet co bedzie pozniej hehe chcialam poprasowac ale wlazi mi pod deske do prasowania i albo lapie za kabel od zelazka albo sciaga mi rzeczy z deski hehehe chcielismy z mezem poprzesadzac kwiatki(juz czas najwyzszy)i dosiac nowych ale przy naszej malej ogrodniczce chyba nie damy rady-no chyba ze w nocy jak spi tylko ze my wtedy padamy juz na pyszczki:sorry2::-) u nas nadal tylko 2 zabki i te u gory cos sie przebic nie moga:baffled:c\uc je pod palcem juz od jakiegos czasu ale stoja w miejscu:shocked2:

zycze zdrowka wszystkim chorowitkom.Sempe trzymam kciukasy zeby nic powaznego nie bylo:tak:Deli sliczna ta kurteczka-ja na zakupy sie nawet nie wybieram bo nadal czekam na kaske z zasilkow i ciezko u nas teraz niestety:zawstydzona/y:ale jak tylko zwroca kasiore to jak wejde do sklepu to trzeba bedzie tira zamawiac hehehe
milego dnia zycze i uciekam -moze troche uda sie poprasowac zanim maly diabelek sie obudzi hehe:-)

reklama
Cześć dziewczyny.

U nas jakoś beznadziejnie. Miałam rozpocząć rehabilitację po złamanej nodze - nici na razie, mam ćwiczyć w domu. Takie tam pitu pitu... machanie nogą.
Na dodatek wczoraj dowiedziałam się, że choruję na pólpaśca... Ja zawsze myślałam, że na to chorują tylko starzy ludzie... masakra. Ból straszny... na początku myślałam, ze mnie przewiało bo okna niedawno myłam ale jak zobaczyłam czerwoną plamę to poszłam do lekarza z duszą na ramieniu.
Najgorsze jest to że Hania może zarazić się odemnie ospą bo te dwie choroby powoduje ten sam wirus. Jestem zdruzgotana. Ciągle patrzę tylko czy mała nie ma żadnych kropek...

Do góry