reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

Justa ,ludzie chyba własne frustracje wyładowują taka głupią gadka,nie przejmuj sie tak ,wiem ,ze łatwo mi powiedzieć ,ale innej rady niema:tak:Szczerze powiem ,ze do głowy mi nie przyszło ,ze ludzie mogliby być tak chamscy:tak:

Luna ona na pólrocze miała śrenią 4.4,na razie sie na to nie zanosi ,a rower ma kilkuletni po przegladzie i drobnej naprawie na jesień więc w dobrym stanie ,o nowym mowy nie ma:no:

reklama
Justyś i dlatego przeżywasz to potem bardziej bo gdy sie człowiek odszczeknie wykrzyczy to mu łatwiej a jak dusi w sobie to mu ciężko :-:)-:)-(ale ciężko zmienić siebie taki z ciebie typ i juz :tak: moja Julka by ci się przydała z jej podejściem do życia :tak:ja ci ją pożycze na troche latem i jak wyjdziesz z 4 na spacer to sie nie przejmuj ona ludziom dogryzie:rofl2:
żarcik wiem ludzie potrafia być mega beszczelni:wściekła/y: a pytanie jednego z kolegów hmmm bardziej znajomych iotrka czy nam starcza na chleb????Piotr no a czemu by miało nie starczać?????no wiesz bo jak sie ma dużo dzieci to raczej bieda nie:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: albo coś co nas strasznie bolało to było w ubiegłym roku i jeden znajomy Piotrka zreszta z tego samego działu ...powiedział do chłopaków ze Piotrek to powinien dzieciaki do beczek powkładac jak ta rodzinka co było tak głośno i by miał spokój bo tak to zmęczonyniedospany chodzi :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:nikt nie chciał o tym Piotrkowi powiedziec bo wiedzieli że jak sie wkurzy to chłopaczka pierdyknie a w rezultacie straci pracę:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: ale w końcu jakoś wyszło :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Piotrek obmyślał jak mu dopierniczyć ...ale okazja sama przyszła mieli z żoną problemy musieli szybko zapłacić za coś ratę i chcieli pożyczyc 200zł ....no i zapytał sie mnie :crazy: a ja prosto z mostu "wiesz czuje że potrzebujecie my mamy wiesz jak to w rodzinach wielodzietnych państwo daje masę kasy i mamy bo dzieci do beczek nie włożyliśmy to nam płacą..."zmieszał się zrobił sie bordowy i odszedł ....ja potrafię wyczekać na odpowiedni moment co by dowalić........:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

czesc mamuski!!:-)
pogoda piekna za oknem a my niestety musimy w domku siedziec.:no:
blizniaki nawet dzielnie znosza te zastrzyki.oby im tylko pomogly!!!
a ja sie dziwnie czuje,gardło mnie pobolewa,katar dostalam-chyba mnie jakies chorubsko dopada(oby nie bo już i tak tyle kasy poszlo na leki):wściekła/y:
przydało by mi sie okna umyc ale jakos nie mam checi.:eek:

malinka1-biedny adam,życze szybkiego powrotu do zdrowia.
ja nie tak dawno mialam angine i przezuciło mi sie to na prawe ucho-bolalo jak fiks wiec doskonale go rozumiem.:-(

dewikla-zdiecia super!!i napewno byla exstra zabawa!!!!;-)

anaconda27-jakis do dupy ten antybiotyk skoro nie pomugł i twojej niuni i moim chlopcą.:no::wściekła/y:

iwicik28-ojjj ale ci zazdroszcze-ja chciała bym sie tak ponudzic i nic nie robic.;-)

justys82-co za wredny babsztyl ztej doktorki!!!!!!!:szok::szok::szok::wściekła/y:
czasem głupota lucka nie zna granic.:no::wściekła/y:
ja tez mam taka sama metode na taki teksty jak malinka1-potrafie czasem porzadnie dogrysc!!

milego dnia!:-)

Przypomniało mi się ...

Wiecie co wczoraj Kacper na wieczór zrobił? Bawili się z Julką takimi drewnianymi mieczami. W pewnym momencie ja z Łukaszem i Amelą wyszliśmy do kuchni. Przychodzimy a w domu pełno czarnego dymu.:szok::szok::szok: Pierwsza myśl, panika - PALI SIĘ!. :szok::szok::szok: Łukasz wszedł do pokoju a tam filar, taki szyber odprowadzający spaliny wsunięty do końca. ( nie wiem jak to wytłumaczyć). Dymu od cho*. Pytamy co się stało, jak to się stało.... Brak winnego.:wściekła/y: Nikt nic nie wie.:no: Wietrzenie chałupy.:wściekła/y::wściekła/y: Potem mycie wszystkiego.:wściekła/y::wściekła/y: A ja już mna święta czyste firanki pozakładałam.:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::-(
Potem okazało się , tak na spokojnie rozmawiając ze starszakiami, że jak się bawili tymi mieczami , niechcąca stuknęli w filar i szyber się zamknął. :angry::angry::angry:
Szczęście , że w miarę szybko przyszliśmy i , że nic nikomu się nie stało.
no to fajnie mialas, dobrze ze w miare wczesnie przyszliscie:tak::tak::tak::tak:
KOchane!
Ja tylko na chwilke
przywitać się
i zmykam
dziś mam dzień na sprzątniecie mieszkania
bo od jutra sprzątanie sklepu itp.
już nie wyrabiam z czasem
ale sama tego chciałam
kochana nie przejmuj sie zalatwiaj i milego sprzatania nowego przybytku ;-);-);-);-)
Ja u koleznki posprzatalam ale dzieciaczki tak juz pobrudzily ze wogole tego mojego sprzatania nie widac.Czekamy na babke od tipsow :-).

Dziekuje wam za dobre slowa .Macie reacje i ja wiem ze narazie sie G przejmuje ale dokladnie wszystko w swoim czasie.Przejdzie mi :-).Mnie zalezy aby zarabial bo wtedy kasa dla mnie bedzie pewniejsza.W niedziele jak przyjedzie do Oliwki to musze z nim pogadac o kasie i o kilku naszych wspolnych rzeczach .
Powiem wam ze czuje ze pomalu juz sie od nieggo totalnie oddalam.Przyzwyczaje sie do bycia semej.Moze jakis sie skusi na moje TIPSY hihihihihihi zart .

MH dzieki za checi :-).
MEDEUSKA dzielny Maksio ;-)
super, tak trzymaj kochana:tak::tak::tak::tak::tak:
witam kochane wtorkowo:happy2:
jestem mega nie wyspana :no: Adam całą noc płakał tak go bolało ucho :-(o 6.30 zadzwoniłam do naszej pani doktor na komórke w pełnej desperacji bo już z bólu zwracał i pytam co mam robić przepraszam ją że dzwonie tak wcześnie itd a on ze spokojem że jest do 7 na dyżurze w szpitalu ale jak tylko skończy przyjedzie do nas do domu :szok:myslę kurcze ciekawe ile skasuje no le trudno .....przyjechała o 7.30 zbadała Adama obejrzała na wzystkie strony okazuje sie że od anginy dostał stanu zapalnego jamy ustnej i ucha :-:)-:)-:)-(dostał leki nystatynę do jamy ustnej krople do ucha włożyła mu tez do ucha opatrunek z antybiotykiem i wiecie co nie wzieła ani złotówki :szok::szok::szok:powiedziała że mieszka od miesiąca ulicę za nami więc i tak ma po drodze a poza tym to jej pacjent i tak jakos nas lubi :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:wiecie co mi słów zabrakło bo dawno się z czyms takim nie spotkałam :no:mało tego powiedziała że na 14 będzie szła do przychodni to wpadnie zobaczyc Adasia :szok::szok::szok::szok:wiecie co sa jeszcze dobrzy ludzie na świecie :tak::tak::tak:
Adam teraz czuje sie lepiej tzn wreszcie ucho przestało go boleć :tak:Antek śpi ,Julka w muzeum a ja ledwo na oczy patrzę bo spałam od 23 do 24.25 a potem to już męka z Adamem :-:)-(
Anabubka to masz teraz ulicę :szok::szok::szok::szok:nie zazdroszczę :no::no::no::no:
Lunka my tez mielismy takie puzle dla Julki jak MH i Anaconda ci polecają były super zużyły sie przez te pare lat ale byłam zadowolona z nich :tak::tak:
Medea co to za okulista:szok::szok::szok::szok::szok:ja pierdziu przecież dzieciaczkom takim małym tak sie wzroku nie bada:szok::szok::szok:zmień lekarza i to szybko :tak:
Justa ale cie dzieci załatwiły :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:dobrze że szybko wróciliście :szok::szok::szok::szok:
MH a co ty dzis masz taki wystawny obiad:szok::szok::szok::szok::-):-):-):-):-)
Joasiu szefostwo cię ceni a może na tym lotto wcale nie będzie tak źle???a może lżej i lepiej płatne??jesteś dobrym pracownikiem gratuluję!!!!!!!!!!!!
Madziula a to ci Klaudia niespodzianke zrobiła :baffled:jak bym to skądś znała:baffled::baffled::baffled::baffled::baffled: ale Adam mnie w szok wbił jeżeli chodzi o matme w tym semestrze bo ma cztery 5 w tym dwie ze sprawdzianu i dwie 4 i jedną 3 nawet pani jest w szoku :dry:
bidula, ale sie nacierpial a lekarka to dusza nie czlowiek:tak::tak::tak::tak::tak:

malinka takich dobrych serduzsek na świecie jest bardzo mało. :-(Ja wczoraj z ośrodka wróciłam w podłym nastroju. Miałam się ciebie radzić jak ty dajesz sobie radę z docinkami na temat swojej trojki, i czy zdarzają ci się takie sytuacje...:sorry2:Ale tak mnie głowa rozbolała, a potem dzieciaki narozrabiały, że już nie miałam siły zasiąść do kompa.:dry:
Otóż wczoraj właśnie ktoś powiedział coś, że aż serducho mnie zabolało:-(. Kto jak kto, ale to była właśnie doktorka.:baffled: " No jak pani wyjdzie z ośrodka , to zrobi się jaśniej na korytarzu" . Bardzo przykro mi się zrobiło, zwłaszcza, że moje dzieci przesiedziały grzecznie na korytarzu w przychodni dzielnie całą godzinę , czekając na swą kolejkę. Nie wliczam już to mojego zdenerwowania , kiedy to osoby , które przyszły przede mną przepuszczali nowo co przyszłych swoich znajomych. I tak zamiast 3 byliśmy 7.
Do domu przyszłam z dołem, wkurzona. Humor padł.:-:)-(
Nie ma to jak dobre słowo od drugiego człowieka.

Jednak to nie pierwszy taki incydent.:no: Na basenie , w pizzerii zamiast zająć się swoimi czynnościami ludzie skupieni byli obserwowaniem całej naszej piątki. Przykro mi się robi w takich sytuacjach i przez to nawet z domu nie chce mi się gdziekolwiek wychodzić.:-(
Masz kochana podobne sytuacje? Dowikla a ty?
Ja nie wiem czemu obraz rodziny 2+3 budzi wśród ludzi takie wrażenia:no:.Jakiś szok.:dry:

Edit: To się Adam nacierpiał w nocy.:szok::szok::szok:

Wiesz co malinuś... ja raczej z tych cichych osób i zanim odpysknę ... zwykle przychodzę do domu i wyładowuję się w kuchni przy garach lub na mężolu. Dopiero potem tak leżąc już na spokojnie w łóżku mam milion myśli, natłok słów jakie mogłabym wykrzyczć , powiedzieć komuś kto mi dogryzł.Czasem śni mi się to po nocach. A Julina the best, jak zwykle z resztą. :tak:

Inna sytuacja spotkała mnie w banku, kiedy to przyszłam z Amelką i Ł. , bo akurat miał wolne... a , że w banku pracuje moja chrzestna wyszła z za biurka i podeszłą do Ł. trzymającego Amelię ( pół roku wtedy miała) a ja stałam przy kasie. W pewnym momencie stanęła za mną babka, która ma chorego chłopca ( autyzm, niepełnosprawny chlopiec) i mówi mi do ucha.... " Patrz zabawkę przynieśli do banku" , ja na to " Noo, fajną". Ona: " Już nie mają gdzie z dzieckiem przychodzić" . Mnie głupio się zrobiło. Nic nie odpowiedziałam. Nagle Amelce smoczek upadł. Ja mówię z daleka : " Łukasz smoczek wypadł Amelce" . A babę jakby ktoś w mordę strzelił. Mówi ,tłumacząc się : " A to paniiiii???. Ja przepraszam , nie wiedziałam. Bo wie pani, ja taka bajdziora jestem. Nawet nie widziałam, ze pani w ciąży była". Nic jej nie odpowiedziałam, wyszłam z banku.
A w domu tak sobie nabiłam głowę... Jak tak można być podłym.

Justyś i dlatego przeżywasz to potem bardziej bo gdy sie człowiek odszczeknie wykrzyczy to mu łatwiej a jak dusi w sobie to mu ciężko :-:)-:)-(ale ciężko zmienić siebie taki z ciebie typ i juz :tak: moja Julka by ci się przydała z jej podejściem do życia :tak:ja ci ją pożycze na troche latem i jak wyjdziesz z 4 na spacer to sie nie przejmuj ona ludziom dogryzie:rofl2:
żarcik wiem ludzie potrafia być mega beszczelni:wściekła/y: a pytanie jednego z kolegów hmmm bardziej znajomych iotrka czy nam starcza na chleb????Piotr no a czemu by miało nie starczać?????no wiesz bo jak sie ma dużo dzieci to raczej bieda nie:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: albo coś co nas strasznie bolało to było w ubiegłym roku i jeden znajomy Piotrka zreszta z tego samego działu ...powiedział do chłopaków ze Piotrek to powinien dzieciaki do beczek powkładac jak ta rodzinka co było tak głośno i by miał spokój bo tak to zmęczonyniedospany chodzi :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:nikt nie chciał o tym Piotrkowi powiedziec bo wiedzieli że jak sie wkurzy to chłopaczka pierdyknie a w rezultacie straci pracę:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: ale w końcu jakoś wyszło :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: Piotrek obmyślał jak mu dopierniczyć ...ale okazja sama przyszła mieli z żoną problemy musieli szybko zapłacić za coś ratę i chcieli pożyczyc 200zł ....no i zapytał sie mnie :crazy: a ja prosto z mostu "wiesz czuje że potrzebujecie my mamy wiesz jak to w rodzinach wielodzietnych państwo daje masę kasy i mamy bo dzieci do beczek nie włożyliśmy to nam płacą..."zmieszał się zrobił sie bordowy i odszedł ....ja potrafię wyczekać na odpowiedni moment co by dowalić........:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
ludzie sa niemozliwi:wściekła/y::no::no::no::no::no:
a mi się marzy wielka rodzinka, m mowi ze max trojke chce ale moze nam sie by cos wiecej trafilo, u nas wszedzie dookola rodziny wielodzietne tylko moj tato ma brata a tak to 6 w domu minimum, a u darka taty to ich 14 bylo:tak::tak::tak::tak::tak:
a jakie zgranie tej rodziny, naprawde nie wiedzialam bardziej zgranej i zrzytej rodziny:tak::tak::tak:
widac ze wszyscy sie kochaja sobie pomoga itd:tak::tak::tak::tak:

witam sie wtorkowo zaraz mykam do wanienki wykompam sie i spadam na zakupy przedswiateczne po jaja trzeba jechac itd;-);-);-)

madziula takich sytuacji jest pełno.:tak: Wiesz, może ciebie bezpośrednio to nie dotknęło, stąd nie zdawałaś sobie sprawy, że ludzie są az tak podli.:sorry2:

malinka pożycz, pożycz mi Julki, co dwie to nie jedna. :tak:Fakt faktem pamiętam akcję z Adamem i cukierkami.:tak::dry: U nas tez pełno takich sytuacji, dlugo by opowiadać.:cool:

lidka
współczuję choróbska, wiem co przechodzisz. :tak:

natalineczka, bo w kupie raźniej.:-D To prawda. Wcześniej w rodzinie było po kilkanaścioro dzieci i jakoś człowiek nie marudził, ale to na wsiach chyba:baffled:.

No nic... uciekam i ja. Pora na spacerek wyjść.

No ,nie dotkneło ,ale dziwie sie w ogóle co za gadak ,ze trójka dzieci to duzo ,wielodzietna rodina to dla mie jak jest 4 lub wiecej ,moja szwagierka ma 3 dzieci ,normalka .Ludzie sa bezczelni i tyle.Malinka no niezle ,a ten kolega to niedorozwój jakiś ,jak mozna coś takiego powiedzieć.
U mnie była mama na kawce,wypiłam dzis juz 3 az mi niedobrze.

Malinka pozazdroscic lekarki :-).Dokladnie sa jeszcze dobrzy ludzie na swiecie :-).
JUSTYNK BRAK MI slow na tych ludzi.Staraj sie nie przejmowac .Jestem z toba kochana.

Ja mam tipsy czuje sie jak kaleka :-).Nic nie potrafie zrobic.Ta dziewczyna jeszcze jest bo we dwie robimy paznokcie.Nie umem nic teraz zrobic.Pierwszy raz mam takie paznokcie :-).Oliwk spi.Cos jej zas krew lec z zabkow :-(.
Jak oliwka wstanie to sprzatanko,zjemy zupke i idziemy z dziecmi na chustawki.Wrocimyto rybke na drugie bedziemy robic.POZNIEJ salatke owocowa .

Cześć Kochane. Dzisiaj nas wypuścili. Kuba zdrowy już teraz śpi, jeszcze przez kilka dni leki ma brać ale tak to ok :tak: za to ja mam katar i zatoki mnie bolą i mam nadzieję że się szybko wyleczę bo już prawie czwarty tydzień mi się to ciągnie :sorry2: teraz idę się wykąpać i się kładę. Zajrzę jak otrzeźwieje :-D papa

Hej dziewczyny ja tak tulam sie dzisiaj i podczytuje was i normalnie sie dziwie ze kogos moze dziwic matka z trójka dzieci :szok::szok::szok: przeciez w tym nie ma nic dziwnego rozumie ze w ostatnich latach zrobiła sie moda na 2+1 czyli jedno dziecko ale bez przesady ja mam ssiadke w moim wieku , która ma dwóch synów w wieku 3 i 5 lat a teraz w lipcu rodzi trzecie i jej cholernie zazdroszcze chociaz jej maz twierdzi ze bedzie jeszcze jedno no ale to czas pokarze , zreszta , wiec nie rozumie ludzi na których robi to takie wrazenie , chyba ta osoba powinna sie zastanowic czy tak czasem jej nie brakuje piatej klepki:-D:-D:-D:-D

takie cieplutko u mnie
+16 na termometrze ze chodze i spaceruje z pieskami moimi :-D:-D:-Dzeby nie było ze sama jaka obłakana :-D:-D:-D:-D

reklama
Witam, my po rehabilitacji :tak: Następna wizyta jak mała zacznie ładnie chodzić :tak::tak::tak: Została wychwalona, jak sobie świetnie radzi jaka śliczna, jak grzeczna, achy i ochy :-D:-D Tak urosłam, że mało nie pekłam z dumy :-p Rehabilitant powiedział, że on nie widzi, żadnych h powodów do rehabilitacji SI :happy2: No ale kontrolować będziemy :tak:

A co do ludzkich docinek, to niema się co przejmować :happy2: Ludzie przeważnie mówią takie rzeczy z zazdrości, należy im współczuć.

Dzisiaj wystartowały zapisy do przedszkoli przez internet, nie sposób odpalić ich stronę :wściekła/y:

Do góry