reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Sierpień 2009

Z tymi ubrankami to naprawde kłopot,bo wiadomo,ze chcemy kupować piękne,nowe,pachnace itd,ale uważam,że ceny sklepowe są nie do przyjecia dla tak małych dzieci. Byle kurteczka np.ta w HM co patrzylam 79zl. No ok teraz jest tam taka promocja ,że jest -20zl na krtki,no ale mimo wszystko to sporo,bo przecież wystarczy na jakiś miesiąc i dziecko wyrośnie...bez sensu! Ja nie powiem lubie wydać kase na Nati,kupic jej jakieś bajerki,ale kurcze na ubranka to troche szkoda,zwlaszcza,ze naprawde piękne mozna kupić w second hendach:) i ceny wówczas do przyjęcia są:)

Piwonia,powodzenia w łowach:)

reklama
Z tymi ubrankami to naprawde kłopot,bo wiadomo,ze chcemy kupować piękne,nowe,pachnace itd,ale uważam,że ceny sklepowe są nie do przyjecia dla tak małych dzieci. Byle kurteczka np.ta w HM co patrzylam 79zl. No ok teraz jest tam taka promocja ,że jest -20zl na krtki,no ale mimo wszystko to sporo,bo przecież wystarczy na jakiś miesiąc i dziecko wyrośnie...bez sensu! Ja nie powiem lubie wydać kase na Nati,kupic jej jakieś bajerki,ale kurcze na ubranka to troche szkoda,zwlaszcza,ze naprawde piękne mozna kupić w second hendach:) i ceny wówczas do przyjęcia są:)

Piwonia,powodzenia w łowach:)

zgadzam sie,dlatego ja poluje na okazje lub korzystam z lumpków
po dziewczynkach mam mało ciuchów i mało mi sie pokrywa z Alą teraz,a nie musze miec super nowych ciuszków

I ja się zgadzam, i szczerze powiedziawszy większość rzeczy Jagoda ma używanych, a nawet i nieużywanych tyle że z lumków Już nie wspominając o ebayu.
Piwonia to pochwal się jak upolujesz kurteczkę.

Właśnie ,właśnie Piwonia, chwal sie jak coś zdobędziesz:) koniecznie!

Miranda,dokładnie. Lepiej kaske zamiast na ekstra ciuch wydać na wózek czy inny sprzęt,w każdym razie cos co posłuży trochę dłużej:)niż miesiąc czy góra dwa.

Ostatnia edycja:
U nas też 3/4 rzeczy jest używanych. Większosc kupiłam na allegro w paczkach, resztę babcie polowały w lumpkach. Ja staram się tylko body i piżamki kupować nowe bo dla mnie to jak bielizna. Ostatnio byłam w h&m i wzięłam jej dresy ale kosztowały 15 zł wiec spoko, no i ta kurtka...zapłaciłam 60 zł....no ale była przeceniona z 129 zł a nie mogłam się powstrzymać:-) w końcu fioletowa skóra :-)

Ostatnia edycja:
macie racje z tymi ciuszkami ja trochę mam po moich chłopcach a reszta z allegro jedynie z wózkiem zaszalałam bo kupiłam LOOLA UP FULL Bebe Confort do tego gondolkę Windoo i foteli CREATIS a wózek jak dlamnie rewelacja jeszcze jeżdzimy w gondolce ale już niedługo przeżuce sie na spacerówke tak nam chyba będzie wygodniej bo Kacperek i tak przez cały czs siedzi e gondoli i podziwia widoki a odsypia potem w domu śpiworek do wózka mamy to będzie mu cieplo

Na dodatek wczoraj dowiedziałam się, że choruję na pólpaśca... Ja zawsze myślałam, że na to chorują tylko starzy ludzie... masakra. Ból straszny... na początku myślałam, ze mnie przewiało bo okna niedawno myłam ale jak zobaczyłam czerwoną plamę to poszłam do lekarza z duszą na ramieniu.
Najgorsze jest to że Hania może zarazić się odemnie ospą bo te dwie choroby powoduje ten sam wirus. Jestem zdruzgotana. Ciągle patrzę tylko czy mała nie ma żadnych kropek...
Zylcia mój tato miał w wieku 55 lat i też myślał że to serce go boli a plamę miał na stopie:) A już się podejrzewał o stany przedzawałowe ale oczywiście się nie przyznawał jak go bolało.

a ja sie z nudów wziełam za porządki w szafach,juz na przedpokoju zrobiłam porzadek z butami i kurtkami,a teraz u siebie w pokoju robie porządki
coś musze robic bo zeświruje w domku
Iwonka wpadaj do mnie z tymi porządkami bo zarosnę!

W ogóle to hello znowu.
Ja dziś jak Natt polowałam na ciuszki i mam nawet nową flanelową pościel w pingwiny dla Gabrysi.
A najważniejsze że sobie spodnie kupiłam bo już mam dość tych w których teraz chodzę a czekać aż schudnę to...no...trochę potrwa.

Miranda kapusta kupiona i dwie zielone papryki. Powoli zbieram składniki hihi i też ruszam z twoją dietą. A do dukana wrócę jak mi chęć na warzywa przejdzie. Bo teraz dosłownie rzuciłam się na owoce i warzywa. Ale nic mącznego i słodkiego jeszcze nie zżarłam. Więc nie jest tak źle.
Jedynie ratuje mnie łażenie po dworzu bo w domu to od razu głodna się robię.

Dobra idę już. Dobranoc;-)
Chyba że jeszcze liznę inne wątki:-D

reklama

Miranda kapusta kupiona i dwie zielone papryki. Powoli zbieram składniki hihi i też ruszam z twoją dietą. A do dukana wrócę jak mi chęć na warzywa przejdzie. Bo teraz dosłownie rzuciłam się na owoce i warzywa. Ale nic mącznego i słodkiego jeszcze nie zżarłam. Więc nie jest tak źle.
Jedynie ratuje mnie łażenie po dworzu bo w domu to od razu głodna się robię.

Dobra idę już. Dobranoc;-)
Chyba że jeszcze liznę inne wątki:-D
Efe to powodzenia na kapuścianej, będziemy się razem dopingować. Jak robisz zupę to lepiej zrobić przez połowę, wystarcza na 3 dni, 7 dni w lodówce to lekka przesada.
Ja kończę w czwartek, ale podsumowanie można zrobić dopiero tydzień po, bo wiadomo, woda i normalne jedzenie jednak robią swoje i zwykle kilo, dwa wracają.
No i też w domu jestem ciągle głodna, a teraz jak na złość pada deszcz!
Kolejne podejście robię po świętach, zaczniemy razem?:cool2:
Zegnam na dziś
Dobranoc wszystkim.

Ostatnia edycja:
Do góry