reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Cycowe mamy :)

Dziewczyny a kiedy planujecie podać maluszkom coś dodatkowego do jedzenia tj. marchewkę/jabłuszko? Rzeczywiście dopiero po 6 miesiącu?

Mi pediatra doradziła w 6 miesiącu, czyli po skończonym piątym. Powiedziała, że u dzieci z alergiami i duzymi problemami podaje się trochę później nowości. Ale jak jest w miarę wsio ok to mozna po skonczonym 5 bez problemu. Ja się tam nie śpieszę z nowościami, na samym mleczku jest najłatwiej :)

reklama
Dziewczyny a kiedy planujecie podać maluszkom coś dodatkowego do jedzenia tj. marchewkę/jabłuszko? Rzeczywiście dopiero po 6 miesiącu?
mi sie nie spieszy ...konsultowalam z pediatra i powiedzial,ze absolutnie nie ma takiej potrzeby a mleczko jest najlepsze...choc z drugiej strony chcialabym zobaczyc minke małej Gabrysi jedzacej jabluszko ;)))

Ja pewnie wprowadzę jakieś jedzonko w maju, czyli po skończonym 5-5,5 m-cu. W czerwcu wracam do pracy i muszę mieć jakiś zastępczy posiłek za moje mleczko. Obawiam się, że za dużo nie odciągnę pokarmu, a poza tym to już będzie odpowiedni czas, Franek nie ma problemów z brzuszkiem.

Ja pewnie wprowadzę jakieś jedzonko w maju, czyli po skończonym 5-5,5 m-cu. W czerwcu wracam do pracy i muszę mieć jakiś zastępczy posiłek za moje mleczko. Obawiam się, że za dużo nie odciągnę pokarmu, a poza tym to już będzie odpowiedni czas, Franek nie ma problemów z brzuszkiem.
No jasne, pamiętaj, że jesteś matką i to do Ciebie należy decyzja kiedy rozszerzać dietę :) Lekarze tylko doradzają :)

ja zamierzam wprowadzać nowe pokarmy zgodnioe z zaleceniami. Np gluten powinno się nie wcześniej niż w 5 ale tez nie później niż w 6 miesiącu. To ważne aby potem nie było problemów z tolerancją. Czekam z utęskni8eniem na wykład z immunologii o alergii i myślę że cos mi się rozjaśni. Na pewno Wam napisze jeśli profesor powie cos istotnego- tak jak ostatnio o tym ryzyku cukrzycy przy zbyt wczesnym odstawieniu piersi.

reklama

Mi też się nie spieszy i pewnie wprowadzimy coś między 5-6 miesiącem. Do tej pory mała nie miała w ustach nic oprócz mleka. Nawet herbatki nie piła.

Do góry