reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Mamy z Austrii

Prosze mnie oswiecic co to ten Sopron)czy jak mu tam )
U nas cieplo ale maly ma garaczke,mala ale juz apetyt mniejszy odrazu zawital:-/ Mam nadzieje,ze mu nic sie nie rozwinie w sumie on szybko wszytsko znosi zazwyczaj.Co do fryza to ja tu place 100 prawie za farbowanie i sciecie :szok: chodze co jakies 3 miesiace.Wczesniej w Pl zawsze robilam ale po raz pierwszy jestem naprawde zadowolona.Nie mam innych przyjemnosci wiec mysle,ze nie jest tak zle.Kolezanka w DM placi za samo sciecie 40...
Happy ja tez mam @ wiec lacze sie w bolu :-(

No ja slodyczy nie tykam bom na diecie a co kiedys trzeba schudnac;-)

reklama
Vici: Sopron to miasto na Wegrzech (blisko granicy z Austria) ... od Wiener Neustadt jakies pol godziny. Jezdze tam do "Rosengarten"- to jest hotel, Beauty centrum, dentysta, restauracja etc. Przyjezdza tu duzo Austriakow, bo po prostu jest taniej, ale tez calkiem ok. :tak:Mozna sporo zaoszczedzic i wszystko jest w jednym miejscu- fryzjer, kosmetyczka, masaze etc.

U mnie juz ok, ogladam wlasnie dsds :-D

Zdrowka dla malego zycze, moze na zmiane pogody tak reaguje. Milego wieczoru!

Dzieki za wyjasnienie :-) Tu tez duzo slyszalam,ze na Wegry lub Slowacje jezdza ale szczegolnie do dentysty.Ogolnie chyba bardziej rozjezdzony ten narod jak nasz polski.
Ja zaraz bede serialik ogladac jakos wciagnelam sie w "Usta usta" mozna niezle boki zrywac;-) a potem sie zobaczy...
Beabea, Poziomeczka, Frania, Kathinka buziaki dla was i odezwijcie sie
Happy i tobie buziaki i milego wieczorka
a jak nie zagladne jutro to milej niedzielki wszystkim

hejka
no zaczelo sie...
flizy w kuchni polozone,poobklejane futryny i sciany za wyjatkiem salonu zagruntowane...
ale to dopiero poczatek:szok:
Jejku kto mi po tym remoncie odczysci to mieszkanie????????Wszedzie pyl i mazy od tych wszystkich mas:baffled:
Mialam nadzieje ze i w przedpokoju dzis sie skonczy flizy klasc ale idzie powoli jakos...
Zagladalam tam dzis 2 razy bo bylam ciekawa jak sie posunely roboty.Dzis byl kumpel mojego R. do pomocy a jutro ma przyjsc jego brat.No ale ze jutro niedziela to nici z tych fliz bo nie mozna halasu robic:no:Moze cos za to pomaluja.
A ja sie glownie mala zajmuje i mam juz dosccccccc:wściekła/y:
Troche poodkurzalam mieszkanie,ale nie za dokladnie ,bo juz mi sie nie chce
Ugotowalam fasolke po bretonsku i tak zeszlo...
happy 79 zazdroszcze ze remont za wami:happy2:
a o kasie jak topnieje nie wspomne:wściekła/y:

Czesc dziewczyny!
Jak tam po weekendzie???
beabea Pewnie nadal remontowo, troche wspolczuje tego sprzatania!:baffled:
vici Tez ogladam serial usta usta naprawde jest smieszny!!!!!!!!!:-D
poziomeczka Uwazaj z tymi zakupami, lepiej wykorzystaj meza;-):tak:;-).
Poza tym jak tam Twoje samopoczucie???
Pewnie do bani i juz pewnie nie wiesz na ktorym boku spac?!?!
Ale juz wkrotce:-):-):-), nie umie sie doczekac jak juz bedziesz po i bedziesz miala
malenstwo. Chcialabym je zobaczyc!:tak::tak::tak:
A jak juz dojdziesz do siebie to moze na jaki soczek sie ugadamy;-)z malenstwami!

Co do fryzjera to ja tez zaciecie szukam bo zafarbowac na blond chce i pasemka ciemne, a nie chce
zeby mi zepsul, a chrzciny planujemy na11.04, a do Polski dopiero w maju, a chcialabym miec
fajna fryzurke na chrzciny!!!

Niuska wlasnie mi usypia i chyba kupe wali bo cala czerwona!:-D
Weekend udany i nawet przespany mala ciagle cyca, jakbyscie zobaczyly jak
sie z nim kloci:-D wali o niego glowa i buzia tak lapie bo zawsze na poczatku samo tak leci
to tak lekko lapie do buzi i lapie mleko bardziej, a jak pozniej musi ciagnac i do porzadku
zlapac calego sutka to tak zabawnie to robi ze mam ubaw po pachy!!!:-)
A teraz tak walczy z ta kupa:-D:-D:-D.
Tylko slychac taki wysilek w jej glosie,a za chwile takie prod jak stary:-D.
To takie ciekawe, ze takie male stworzenia potrafia tak glosno pierdziec i bekac!!!

witam poweekendowo!

jeszcze tu jestem!

franiu, masz racje, juz sama nie wiem, na ktorym boku mam spac (a mam tylko dwa:-D) i nogi mnie strasznie bola, tak jakby kosci od srodka.... nie mowiac juz o miednicy i kosci lonowej....:baffled:

ciekawa jestem kiedy moja malutka postanowi sie wybrac na druga strone brzuszka :tak: Juz bym ja chciala!

W sobote robilismy grilla! :szok::-D
jedlismy w domu ale grill byl na zewnatrz! bylo super, wiec sezon grillowy u nas otwarty!

Wczoraj bylam na brunchu z kolezankami (zaplacily za mnie nawet) i bylo bardzo fajnie. Pyszne jedzonko i mila atmosfera. W miedzyczasie moj mazus zrobil mi niespodzianke i zamontowal siodelko w samochodzie dla malej. I powiedzial, ze swietnie wyglada i teraz bedzie juz tak z nim jezdzil :tak:
slodzio!

w tym tygodniu musi jeszcze lozeczko skrecic i bedzie wszystko gotowe.

Poza tym tesciowie wczoraj wrocili z PL i moja mama przekazala mi paczuszke dla malej - zestaw do manicure dla maluszka, szczoteczka do wloskow, gruszka, gabka do kapieli, taka jak Beabea mi polecala. Fajne rzeczy, jeszcze tych nie mialam :tak:

Happy, przykro mi, ze @ przyszla... Wierze ci, ze lezki polecialy.... Ojojoj. Ale nie traccie nadziei i probujcie dalej! A jesli chodzi o ubezpieczenie to nie mam dodatkowego, wiec nie wiem czy warto. Dowiadywalam sie kiedys ale wiem, ze dla kobiet w naszym wieku skladki sa bardzo drogie, bo my w wieku rozrodczym :-D

Beabea, wierze ci, ze masz takie przemyslenia z tym remontem! Faceci nie umieja sprzatac... hihi. Ale nie martw sie. Najwazniejsze twoje zrdowie a nie jakis tam porzadek :tak:

no a na koniec powiem wam, ze postanowilam zrobic dzis kopytka - moja premiera :-)

Hej
To ja tez ponarzekam ze totalnie zmeczona jestem,tchu zlapac nie moge,rwie mnie w dole,ale o dziwo nogi mi nie puchna i kosci nie bola (jeszcze)Jak wychodzimy na 2 pietro to mala prowadze po schodach krok za kroczkiem,juz nie niose jej,schodzi nam dluzej ale co tam....
frania widze ze maciezynstwo ci sluzy:biggrin2:To fakt kazdy nowy grymas takiego bejbika cieszy strasznie....
poziomeczka no twoj suwaczek niebezpiecznie blisko godziny zero:biggrin2:Skoro juz juz bys chciala konca to moze pomyslcie z mezem o przytulankach-ponoc przyspieszaja sprawe;-):tak:

Przez ten remont wogole nie czuje wielkanocnego nastroju i mysle ze te swieta beda takie byle jakie...
Obecnie trwaja negocjacje co do przyjazdu z PL do pomocy mojej siostry i brata.Najpierw przyjedzie jedno potem drugie zeby podzielic roboty...

AA poziomeczka gdzie te twoje fotki z sesji? Ja do tej pory jeszcze nie zrobilam,normalnie nie ma czasu:wściekła/y:A marza mi sie takie troche artystyczne zdjecia,echhhh

usta, usta? :confused: Jak bede w Polsce musze koniecznie zalatwic sobie polska telewizje... na razie musi Tv Polonia wystarczyc.

Beabea: u nas z remontem to bylo jak w komedii. Z lazienka to bylo najgorzej. Myslelismy, ze polozymy tylko nowe kafelki, a okazalo sie, ze musimy cala instalacje i kanalizacje wymienic! :szok: Ale juz jest z glowy, najwazniejsze, ze juz niedlugo bedziecie strasznie dumni ze swojego gniazdka :tak:. Troche cierpliwosci.

poziomeczka: widze, ze energia dopisuje...grill, brunch :-) A to juz tuz, tuz.
A co do @... pomyslalam sobie, ze to nie szkodzi, naciesze sie jeszcze jakis czas wiosna bez ciazowych dolegliwosci :-D.

frania: ja bym radzila z fryzurka zaczekac do Polski (jesli masz jakiegos dobrego fryzjera) , mozesz tez Duglasa wyprobowac, o ktorym pisalam (tez mam blond z pasemkami i jestem zadowolona), tylko ze Duglas dosyc drogi, ale to chyba wszedzie tu tak.

Ja dzis wymyslam menu na swieta, kupilam foremke baranka i zajaca, majonez polski juz jest, zobaczymy co z tego wyjdzie.

hej hej,

w ogole nie wiem o czym wy mowicie z tymi serialami polskimi... Nie mam w ogole polskiej tv, wiec odpadam z takich dyskusji... :tak: Wiem tylko, ze jest teraz w PL jakis serial Majka i wszyscy w PL mysla, ze nazwalismy nasza Maje wlasnie po tym serialu - co jest oczywiscie nieprawda :-( ehh...
teraz pewnie polowa dziewczynek w polsce bedzie miala na imie Majka...:baffled::no::wściekła/y:

zaraz spadam na poczte, bo moja mamusia przekazala mi rzeczy dla mojej malej, ale schowala sobie tam tez swoja kosmetyczke z malowidlami, ktora przyjechala az do wiednia, hihi. Musze isc jej odeslac.
Poza tym przejde sie po sklepach i zobacze, czy maja jakies rozpinane pdzamy do szpitala.

troche sie szczerze mowiac juz boje tak wylazic, zeby mi tylko wody nie poszly w miejscu publicznym....:szok: byloby kiepsko... A Beabea, zastosowalismy sie wczoraj do twojej rady i bylo przytulanie....:-D Tak wiec nie wiem....

wczorajsze kopytka wyszly swietne! najadlam sie strasznie! mniam mniam

co do remontow, to wspolczuje wam i wiem co to znaczy. Rok temu robilismy remont lazienki. Wszystko jest nowe i remont trwal prawie tydzien. Byla masakra! No a o wysilku finansowym to nie wspomne. W tym roku w styczniu montowalismy kominek w duzym pokoju, tez bylo troche kurzu i roboty... Tak wiec lacze sie w bolu! Ale za to bedziesz miala Beabea piekne mieszkanko!:tak:

reklama
Czesc!
poziomeczka Tez tak probowalam przyspieszyc ;-) ale czy to to pomoglo to nie wiem bo w sobote
nic nie bylo, a wlasnie w niedziele urodzilam.
A moze Maja czeka az wszystko gotowe dla niej bedzie ;-).

Do góry