reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Mamy z Austrii

P1050357.jpg

P1050399.jpg

ponewaz na spolecznosci nie moge wgrac zdjec z komputera, wiec wysylam wam na ogolnym kilka bez glowy, hihihi
zreszta i tak mnie juz chyba widzialyscie na nk, wiec wiecie jak wygladam :tak:

reklama
Witam wiosennie.Wczoraj spania nie mialam i polozylam sie przed 1 w nocy a o 6 .30 wstalam i o dziwo czuje sie super...dawno tak sie nie czulam :szok: Z malym zaraz do Leoben sie wybieram musze melaksera poszukac dla tesciowej.
Tym co nie maja polskiej tv polecam ipla tam jest co ogladac bo niestety vod.onet nie dziala tutaj :dry:

Frania widze na tory dosc szybko trafilas i super.Fajny taki maluszek :-) i na pewno kazda rzecz cieszy :tak: Niech sie zdrowo chowa.
Poziomeczka brzusio piekny i jaki cucny piesek czeka na ksiezniczke :-)
Happy wam przyjemnych staranek zycze :-D i jak probowalas juz z tymi testami na plodnosc??
Beabea tez mysle,ze tak lepiej niech mala cwiczy nogi a ty sie nie przemeczaj,2 pietro to nie tak wysoko.Moj musi wspinac sie w pl na 4 i tez ladnie mu to wychodzilo no i my z wozka rezygnowalismy juz jak mial 18 mies i dawal rade tak ze wszyscy sie dziwili(lacznie z nami)Victor uwielbia chodzic,biegac,jak za dlugo siedzi w miejscu to go nosi no chyba,ze w aucie siedzi.

Ostatnia edycja:
Wiem tylko, ze jest teraz w PL jakis serial Majka i wszyscy w PL mysla, ze nazwalismy nasza Maje wlasnie po tym serialu - co jest oczywiscie nieprawda :-( ehh...
teraz pewnie polowa dziewczynek w polsce bedzie miala na imie Majka...:baffled::no::wściekła/y:
No jasne, ze to nie prawda, bo to po mnie ;-). Zartuje oczywiscie :-D Jak bylam mala to to imie bylo bardzo rzadkie i wszyscy mowili, ze to po Pszczolce Mai, a u nas serial wyswietlany byl pozniej, tak wiec mowilam, ze to po rzymskiej bogini przyrody i... plodnosci :-D. Ale i tak czesto przezywali mnie pszolka lub pytali sie gdzie mam Gucia. Dopiero jak w liceum polubilam to imie. Tu w Austrii nie mam z tym problemu.

Sliczne zdjecia poziomeczka! I brzuszek juz taaaki duzy. :tak:
A mozesz przeslac przepis na kopytka? Ja czesciej gotuje dania z kuchni austriackiej niz polskiej, bo dopieru tu zaczelam uczyc sie gotowac.
.............................
vici: testy juz uzywalam i wyszlo kiedy mam te dni plodne, zastosowalam tez wszystkie rady doktorka , ale i tak nic nie wyszlo... to chyba stres, albo... cola- dzis na gazeta.pl wyczytalam, ze cola moze powodowac u facetow bezplodnosc :szok: a moj mezulek to 2 litry dziennie jej pije! :szok: Musze znalezc artykul po niemiecku i mu dac do poczytania. Od dzisiaj tylko woda i soczki!
.............................
ja dzis posciel piore, zeby nam sie dobrze spalo, bo dzis pelnia! A ona na mnie dziala! :-D

happy, masz racje! to po tobie to imie :-D;-)

wierze ci, ze bylas przezywana pszczolka, moi tesciowie wlasnie tak to kojaza i nie za bardzo sa chyba zachwyceni tym imieniem, hehe. Ale nam sie bardzo podoba i nie bylo nigdy innego dla nas!

na "pora do kuchni" wstawilam juz przepis na kopytka :tak:

No a coca-cola jest ogolnie niezdrowa, wiec powinnas mezusia i tak oduczyc picia takich ilosci! A on nie tyje od tej coli?

franiu, masz racje, lozeczko jeszcze nie skrecone, dlatego Maja jeszcze nie wylazi ;-)

Moja Majcia mnie dzisiaj tak kopie, ze nie wiem. Nozie wyciaga i mam ciagle gorki na brzuchu! Chyba jej sie juz nudzi i sie ciagle przeciaga :tak:

poziomeczka: dzieki za przepis! :-)
Mezus pije cole light :tak: juz staralam sie go oduczyc, ale to jest jak nalog :wściekła/y:. A brzuszek to ma on od slodyczy, ktore kryje po szafkach, a ja papierki tylko znajduje... najlepsze jest to, ze on zawsze na "diecie" jest, tak przynajmniej mowi :-D.

Czesc dziewczyny dzis do dentysty mam a na dworze taka okrutna pogoda:-(!
Niuska rosnie w oczach z dnia na dzien!
poziomeczka Brzuszek po prostu boski!!! Zadnych rozstepow, po prostu seksi;-).
A te kopniaki i te faldki to przecudowne uczucie!!! Pamietam!!!
happy79 Nic sie nie stresuj cola ja tez wypijalam kiedys litr na dzien z mezem,
a wiec nie wierze ze powoduje bezplodnosc!
Bardziej stres i okrotna chec posiadania dziecka.
Musisz po prostu o tym tak nie myslec wyluzowac sie i samo przyjdzie,
moi znajomi starali sie trzy lata a teraz juz po roku 2 w drodze!:tak::tak::tak:

czesc dziewczynki

frania, vici, happy, dzieki za komplementy :-)

Beabea, czekamy na twoj brzusio!!!

rzeczywiscie pogoda okropna, a ja musze zaraz wyskoczyc do sklepu, bo dzis w nocy wymyslilam znowu kolejny obiadek - pulpeciki w sosie pomidorowym z ziemniaczkami
mniam mniam

happy, ja z kolei gotuje duzo polskich rzeczy. Albo jakichs takich miedzynarodowych. Ale poniewaz moj mazus z polskiej rodziny, to nie musze mu gotowac sznycli codziennie, hihihi;-)

a poza tym piore ostatnie rzeczy dla malutkiej
i tyle

Ostatnia edycja:
frania: rzeczywiscie pogoda fatalna :no:, ja dzis tylko na poczte i z powrotem do domku, w takich momentach ciesze sie, ze do biura mam dwa kroczki :cool2:. Starankami staram sie nie przejmowac, ale jak zbliza sie termin @ to dopiero mnie bierze...

milego dnia!

Witam ja tylko na chwilke.Ostatnio lezalam tylko w lozku bo cos mnie rozbieralo i chcialam stlumic w zarodku ale niestety...Rozwinela sie angina i to ropna i dupa.Z antybiotykiem jakde na swieta do Pl ale zawsze to lepiej bo w domu chyba nic bym nie dala rady zrobic.
A wpadlam zyczyc wesolego Alleluja,smaczneho jajka i mokrego dyngusa.Do polklikania po powrocie

reklama
ojej vici! :-(Zdrowka zycze! Wypoczywaj sobie w Polsce.

Ja dzis meza do sprzatalam zaciagnelam :tak:, a zaraz jedziemy na swiateczne zakupy. W tym roku mam ochote na prawdziwe polskie swieta, ale do Polski jechac nie mozemy, wiec zorganizuje je tutaj... jaja w majonezie, w sobote z koszyczkiem na Rennweg etc. niech sie Wolfgang uczy :-D
A wczoraj to okna umylam :szok: ale jestem z siebie dumna :-D. I to wcale nie prima aprilis.

Jeszcze wpadne przed swietami zlozyc Wam zyczenia... a Ty poziomeczka to pewnie po swietach juz z dzidzia sie tu pojawisz? :-)

Do góry