reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wrzesień 2010...

a ja już mam synka i też nie obraziłabym się z córeczki. Mi ginka wspomniała że może byc dziewczynka w 13 tygodniu także nie bardzo z tej informacji robię sobie nadzieję. A teraz idę na USG we wtorek i będzie to 21tc więc nie dopuszczam informacji że może nie byc widac :-D:-):-D:-)
no wlasnie to juz bedzie czas na nast, wizycie (22tydz.) kiedy ginek musi u mnie cos zobaczyc!!:wściekła/y:i nie bedzie mi sadzil tekstów w stylu: jak sie urodzi to Pani zobaczy:wściekła/y:

reklama
asiek1000 nie dziwię się że tatuś szaleje za swoją córeczką... jest taka słodziutka ale w oczkach widać że to mały łobuziak :-)
no własnie ona bardzo grzeczna jest ma tak od małego więc wszyscy znajomi mówią nam że drugie da popalić :)) niunia ładnie się sama soba zajmuje ja mam na wszystko czas....

Dzien dobry , jak wczoraj wrocilam od lekarza to bylam tak zmeczona , ze padlam jak mucha, wydaje mi sie ze nerwy puscily. Wiec z fasolem wszystko ok, serduszko bije mocno, tygodniowo na 17 tydz. i 6 dzien, nast. wizyta za tydzien i mam kontrolowac cisnienie 3x dziennie, bo mam ciut za wysokie i jezeli bedzie takie dalej to byc moze dostane leki
Dziewczyny czy jak pojde i poprosze w przychodni, to panie beda mi mierzyc cisnienie? bo nie mam cisnieniomierza a z kaska tez nie za bardzo , zeby teraz kupic
tak jak dziewczyny piszą, nie powinno być z tym problemów;-)

Dzięki dziewczyny za wsparcie... pomogło mi... w nocy spałam może 3 godziny a resztę czasu siedziałam i płakałami myślałam i jak głupia pisałam smsy do męża (chociaż wiedziałam że odczyta dopiero rano). Podjeliśmy decyzje co do przyszłości... dzisiaj jestem w pracy i ledwo siedzę jestem nieprzytona i chyba będę zmuszona wypić kawę ale teraz przynajmniej widzę świateło w tunelu bo przecież nie może być cały czas źle

No Misia dbaj o siebie, rzeczywiście 3 godz. to trochę mało snu. Choć wiem, co czujesz. Jak byłam w pierwszej ciąży mój Mąż wyjechał do pracy tylko na miesiąc, a ja na głowę dostawałam:crazy:jak nie mogłam spać to dobra lekka książka była moim wyciszaczem i działało;-);-);-);-)

Ja spadek kondycji fizycznej, jakoś mnie mdli, może z głodu nie wiem...zaraz mi się ziemniaki ugotują to zjem obiadek i odpocznę trochę;-);-)a poza tym znów lenia dostałam, nic mi się nie chce:sorry:a tu drugi trymestr i teoretyczny przypływ energii..no i gdzież on?:sorry:może to rzeczywiście ciśnienie, ale dzis czuję się jak w pierwszym trymestrze, mimo że noc całą Jacek przespał i obudził się dopiero o 7;20...

Pozdrawiam i jeszcze raz dziękuję

asiek chodze na wizyty na nfz, ale ta odzywka doktorka to akurat na prywatnej wizycie byla :(. zaraz mu jednak odpalilam, ze to nie sredniowiecze chyba....

Witam, ja dzisiaj w kiepskim humorze, zaczęło się od tego,że śniła mi się kłótnia z partnerką mojego ojca, której niecierpie, a później mama dobiła mnie na skypie:wściekła/y:, normalnie mam dosc, najchętniej przespałabym cały dzisiejszy dzień, bo tylko płakać mi się chce:-(
Przepraszam, że tak się Wam wyżalam....
Nadrobie Wasze posty moze wieczorkiem, jak mi sie humorek poprawi, bo narazie czuje sie beznadziejnie i głupio mi ryczeć, bo wiem ,że dzidzius siedzi w brzuszku i przejmuje mój podły nastrój....:-:)-:)-(

asiek1000 ja tez raczej wolałbym druga córeczkę, sama nie wiem czemu, może jakos łatwiej by sie razem wychowywały? Ale małż bardzo liczy na synka.

to tak jak u mnie ja wole córę mój syna bo coreczkę już ma :) i też juz tak na syna nastawiony,że boję sie jak będzie dziewczynka hehehe ;)

witam piatkowo............ jejeu ale dzisaij dzien... jakis kapec ze mnie woogle spac nie moglam w nocy ....no masakra w wczoraj to mialam jakies dziwne bole brzucha takie klucia ze oj az musialam lezec caly wieczor.......... dzisiaj wizytka u kolejnej Pani dr ciekawe co nam powiem .... specjalista od blizniakow polecony z Warszawy........:)

powodzonka na wizytce :) ja ostatnio chyba dziś w nocy albo wczoraj wieczorem miałam taki dziwny ból podbrzusza że nie wiedziałam co mam zrobić ale tak jak momentalnie przyszło tak szybko przeszło a ja nie wiem od czego...

no troszkę pospałam,powiem wam płucze te gardło rumiankiem i tak mi się wydaje ze coś troszkę czuje ulge nawet usnęłam ale i tak jak oddychałam bunią to obudził mnie ból no ale wole tak niż nie spać całą noc na noc zrobię też szklankę tego rumianku jak mnie weżmie ból to wstane i popuczę bo na moment po płukaniu taka ulga :)
jej u nas tragedia wieje tak że wszystko na budowie im lata masakra rano tak nie było..dobrze ze nie muszę nigdzie iść :)

Betii, na zapalenia wszelkie do płukania gardła, dobra jest tez szałwia ;)
Karolinkare, to powodzenia kochana!
Justyna, głowa do góry, bedzie dobrze!
A ja dzis taka jakas przybita jestem, samopoczucie do duszy normalnie. Tak mnie nosi z nerwów ze az sie pokłóciłam z moim, nim wyszedł do pracy.
Zmierzyłam sobie cisnienie bo cos nie teges sie czuje, no i wyszło 76/57 masakra jakas. Chyba druga kawke sobie walne.

A co do spania w nocy, to tez od kilku dni mam tak ze sie budze czesto i potem zasnac nie moge. Ja zawsze taki susełek byłam, w nocy to mozna było mnie wyniesc i nic , spałam jak zabita. Odkad jestem w ciazy to chodze spac o 24.00 a budze sie skoro świt i potem tylko drzemie, dopóki nie wstane.

Ostatnia edycja:
reklama
Betii, na zapalenia wszelkie do płukania gardła, dobra jest tez szałwia ;)
Karolinkare, to powodzenia kochana!
Justyna, głowa do góry, bedzie dobrze!
A ja dzis taka jakas przybita jestem, samopoczucie do duszy normalnie. Tak mnie nosi z nerwów ze az sie pokłóciłam z moim, nim wyszedł do pracy.
Zmierzyłam sobie cisnienie bo cos nie teges sie czuje, no i wyszło 76/57 masakra jakas. Chyba druga kawke sobie walne.

tak ja wiem ale jak rano byłam w sklepie to kupiłam rumianek bo szłwi nie było a nawet nie wiem czy w normalnym sklepie dostane czy tylko w aptece...no ale widzę że po rumianku powoli jest efekt ięc będę płukać co 2 godz :) i smak lepszy niż woda z solą albo sodą fuj fuj :)

Do góry