reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2010

Witam was dziewczynki.Noc prawie nie przespana ale zdążyłam się przyzwyczaić do tego ewelinka 307 wiem o czym mówisz ja do szkoły wybieram sie dzisiaj na wywiadówkę ciekawe co mnie czeka aż sie boję liliti trzymam kciuki za waszą rodzinkę
wiecie co właśnie dowiedziałam się że w szkole mojego syna dziewczyna z 2 klasy gimn urodziła bliżniaki (dziewczynki):szok:ewus może kandydatki dla twoich chłopców:-D:-D

:szok::szok::szok::szok:szok - dzieci rodza dzieci normalnie...

Paula :-D:-D:-D jeszcze teściówka wpadnie z sufitu do twojego mieszkanka :laugh2::laugh2::laugh2:

Co do kapieli, to mama ma rację, w pierwszych miesiacach myjesz tylko mydełkiem i smarujesz oliwka, a potem to juz szamponik do wloskow i tyle starczy, po co wiecej tych kosmetykow.

Lena, zabeirz kapcie do dreptania i jakies gumiaczki klapeczki pod prysznic,zeby sie jakiejs grzybicy nie nabawic,albo cos co połozysz sobie na dno prysznica - w sumie to moze byc nawet jednorazowka ,wazne,zebys stópkami nie dotykala tych kafelek.

A te kosmetyki emoulim to sa tez super, moja kolezanka je uzywa,ale jest i haczyk - duzo drozsze niz pozostale.

reklama
Witajcie kolezanki po kilkudniowej przerwie, czytałam was na bieżąco tylko weny u mnie brakowało do pisania. Moze to i przez lekki kryzys małżeński - na szczęście zakończony pomyslnie, a może przez złe wieści rodzinne. Ale teraz już jest lepiej. Pisałam wam o kuzyne która urodziła synka 10 kwoetnia z wagą 4100 i miała 33 szwy a mały złamany obojczyk. jak się okazuje przy porodzie uszkodzili mu splot barkowy bo się zaklinował i wyciągali go na siłę. Mama maluszka się załamała a i mi z ta wiadomością nie było dobrze. Cała ciąże dziewczyna dbała o siebie i maleństwo a lekarze już na ostatnim etapie zaszkodzili małemu. Nie wiadmomo czy rączka będzie sprawna.

A z pozytywnych wiadomości - to byłam dzisiaj na wizycie i wszystko ok. Mały się ułozył już odpowiednio do porodu, waży 2670 a obwód brzuszka ma 31 cm - tylko 2 cm mniej niz moja córka w dniu urodzin. Wychodzi na to że mały przytył przez 5 tyg 1kg a mamusia 3kg:-) Ze względu na to że ja mam wielotorbielowatość nerek to i małemu dzisiaj porządnie sprawdzili nerki. Są odpowiedniej wielkości tylko w lewej najprawdopodobnie ma też torbielki 1 - 2mm, ale jest to do sprawdzenia dopiero po porodzie. A tak wszystko ok. Ilość wód prawidłowa, z łożyskiem ok i szyjka ok. Mam coprawda dużo upławów o różnym zabarwieniu więc dostałam na to leki.

Ale sie rozpisałam...

A tak pozatym to gratuluje udanych wizyt

liliti - będzie dobrze, maleńka wynagrodzi ci to leżenie w szpitalu już nie długo

co do szczepień to mam zamiar szczepić t\zgodnie z kalendarzem szczepień tylko to co trzeba, tak samo jak przy Wiktorii i dodatkowo w 9 mcu szczepionką HIB.

Miłego popołudnia, uciekam pakować prezent dla męża bo ma dzisiaj urodziny i zaraz wróci z pracy

Witajcie kolezanki po kilkudniowej przerwie, czytałam was na bieżąco tylko weny u mnie brakowało do pisania. Moze to i przez lekki kryzys małżeński - na szczęście zakończony pomyslnie, a może przez złe wieści rodzinne. Ale teraz już jest lepiej. Pisałam wam o kuzyne która urodziła synka 10 kwoetnia z wagą 4100 i miała 33 szwy a mały złamany obojczyk. jak się okazuje przy porodzie uszkodzili mu splot barkowy bo się zaklinował i wyciągali go na siłę. Mama maluszka się załamała a i mi z ta wiadomością nie było dobrze. Cała ciąże dziewczyna dbała o siebie i maleństwo a lekarze już na ostatnim etapie zaszkodzili małemu. Nie wiadmomo czy rączka będzie sprawna.

A z pozytywnych wiadomości - to byłam dzisiaj na wizycie i wszystko ok. Mały się ułozył już odpowiednio do porodu, waży 2670 a obwód brzuszka ma 31 cm - tylko 2 cm mniej niz moja córka w dniu urodzin. Wychodzi na to że mały przytył przez 5 tyg 1kg a mamusia 3kg:-) Ze względu na to że ja mam wielotorbielowatość nerek to i małemu dzisiaj porządnie sprawdzili nerki. Są odpowiedniej wielkości tylko w lewej najprawdopodobnie ma też torbielki 1 - 2mm, ale jest to do sprawdzenia dopiero po porodzie. A tak wszystko ok. Ilość wód prawidłowa, z łożyskiem ok i szyjka ok. Mam coprawda dużo upławów o różnym zabarwieniu więc dostałam na to leki.

Ale sie rozpisałam...

A tak pozatym to gratuluje udanych wizyt

liliti - będzie dobrze, maleńka wynagrodzi ci to leżenie w szpitalu już nie długo

co do szczepień to mam zamiar szczepić t\zgodnie z kalendarzem szczepień tylko to co trzeba, tak samo jak przy Wiktorii i dodatkowo w 9 mcu szczepionką HIB.

Miłego popołudnia, uciekam pakować prezent dla męża bo ma dzisiaj urodziny i zaraz wróci z pracy

gratuluje udanej wizyty duży maluszek juz:)

Kochana a czy znajdę je na allegro??
Piankowe BUTKI / KLAPKI do wody i nie tylko ~22~ (1005245290) - Aukcje internetowe Allegro
na allegro są takie są super tylko ze ja mam czerwone i troszeczke inne ale sa z tego samego tworzywka:) jak znajde takie jak ja mam to posle linka:) sa dobre i do chodzenia i pod prysznic szybko schną bo to pianka taka:)

znalazłam cos podobnego do moich:
http://moda.allegro.pl/item1007286644_skechers_sandaly_piankowe_rozmiar_40.html

Ostatnio edytowane przez moderatora:
witajcie popołudniowo
kończę obiadek i co tu robić, ze spacerku nici bo pogoda paskudna i co chwilkę pada:-(

cześć mamuśki !

ostatnie dwa dni miałam ciężkie, zgaga nie dawala mi spooju a ze macica strasznie wysoko i mala fika to tak sktecznie gniotła mnie w żołądek ze zwymiotowałam kilka razy :no: masakra ale dzis jest lepiej, chociaz z tym brzucholem ciezko oddychac i znalezc wygodna pozycje...
wlasnie buszuje na allegro bo musze zakupic jeszcze pare drobiazgów dla małej, konieczna bedzie dla mojego wczesniaczka waga elektroniczna bo musze kontrolowowac w domku jak przybiera, kupie tez podgrzewacz do butelek i słoiczków Tomee Tipee (mam z tej firmy fajny laktator) i termometr Browna (ten do uszka przykładany) tu w szpitalu sprawdza sie dla dzieciaczków super wiec w domku tez bedzie ok...

jakos do mnie dociera powoli ze jeszce z 10 dni i moge miec niunie na rączkach :-)
wezma ja na neonatologie ale bede mogła z nia byc cały czas, zdeklarowałam sie ze chce karmic wiec co 4 godz bede musiala odciagac dla niej pokarm, najpierw bedzie butelka karmiona a potem jak bedzie umiala ssac to z cycusia :szok: mam nadzieje ze sobie poradze hehe bysmy mogły jak najszybciej wyjsc do domciu....Tatuś tez juz nerwowy, przeżywa strasznie i nie może sie doczekać kiedy ujrzy nasz Skarb !!!

dzis albo jutro znów usg wiec zobaczymy ile przytyła oby jak najwiecej :tak:
pewnie bede jedna z pierwszych co sie wypakują, ciekawe która po mnie???
pozdrawiam Was i trzymajcie sie cieplutko mamusie :happy:
kochana już tak niewiele zostało, wytrzymajcie z malutka jeszcze troszeczkę:-)

Witam was dziewczynki.Noc prawie nie przespana ale zdążyłam się przyzwyczaić do tego ewelinka 307 wiem o czym mówisz ja do szkoły wybieram sie dzisiaj na wywiadówkę ciekawe co mnie czeka aż sie boję liliti trzymam kciuki za waszą rodzinkę
wiecie co właśnie dowiedziałam się że w szkole mojego syna dziewczyna z 2 klasy gimn urodziła bliżniaki (dziewczynki):szok:ewus może kandydatki dla twoich chłopców:-D:-D
ooo rany matko, w tym wieku:szok::szok::szok::szok:, aż strach mieć córkę

co do szczepień my napewno będziemy korzystać z szczepionek skojarzonych 5w 1 jeśli chodzi o obowiązkowy kalendarz szczepień, nad rota się zastanawiam bo ją trzeba podać do końca 6 miesiąca a ja uważam że i tak maluchy dostają dużo szczepionek w tym czasie i po co je nadmiernie obciążać jeszcze bardziej
pneumokoki ewentualnie później, póki co mały nie pójdzie do żadnego żłobka więc z tym można zaczekać

reklama
Do góry