reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2010

wyć mi się chce.. byłam się właśnie naszykować do wizyty, golenie itd i przypadkiem zajrzałam lusterkiem na dól brzucha.. wszystkiego mi się odechciało:-( porobiły mi się wstrętne, fioletowe, wielkie rozstępy:-( a codziennie smaruję oliwką..wyglądam strasznie..

idę sobie :(

reklama
Dzamena 98 zł około za ten dwupak -192 sztuk ,bo jedynki byly w pojedynczych opakowaniach i około 55 zł ale ich tam mniej było 78 sztuk.No ja własnie nie wiem ile takich pampersów na dzien idzie,wyjdzie w praniu :))
Ewcik nie przejmuj się-po porodzie zbledną i nie będzie ich widać, zresztą teraz są różne specyfiki i zabiegi więc luzzz.

Aneta Hehe kto wie,może dzidzi się akurat hip hop spodoba.W końcu to taka relaksująca,delikatna i usypiająca muzyka.No i zdrówka życzę!:laugh2:

louise, ja też mam ten problem z przeciąganiem się rano.Przynajmniej jakiś czas temu miałam,ostatnio jakoś już się tak nie dzieje.Może po prostu już podświadomie robię to delikatniej dlatego nie boli.

emilh
,zabawny ten samochód Twojego ema:-p

A pogoda?Weźcie nawet nie mówcie...MASAKRA!Nie wiem jak u Was ale u mnie rano był środek zimy,Arktyka!Śnieg padał tak mocno jak nawet w czasie ostrej zimy nie wali!Patrzą przez okno nie chciało mi się wierzyć w to co widzę niestety kiedy już wyszłam z domu to przekonałam się,że to naprawdę się dzieje :nerd:

Dziś na 21:30 jedziemy do gina.Ciekawe co tam u małej.Mam nadzieję,że ładnie przybrała na masie.Ciekawa jestem zresztą jakie będą moje odczucia po tej wizycie.Czy się jeszcze bardziej zdołuje czy może jednak coś się zmieni na lepsze:blink:

Dzamena 98 zł około za ten dwupak -192 sztuk ,bo jedynki byly w pojedynczych opakowaniach i około 55 zł ale ich tam mniej było 78 sztuk.No ja własnie nie wiem ile takich pampersów na dzien idzie,wyjdzie w praniu :))
Ewcik nie przejmuj się-po porodzie zbledną i nie będzie ich widać, zresztą teraz są różne specyfiki i zabiegi więc luzzz.

Madzik a te jedynki to sa te żólte new born 2-5 kg ?? czy jakies inne??
ja kupiłam ostatnio poczke w realu własnie tych new born za 48 zł - 96 sztuk!!
A z tego co sie wywiedziałąm to na poczatek idzie po ok 10-12 sztuk na dzień - to wychodzi paczka na tydzień!!! Boże mozna zbankrutować!!
Planuje tez kupic paczkę tych z belli - naja wyciecie na pepek i sa troche tansze!! zobaczymy moze sie sprawdza!!

A Madziek a 7,5 kg to super, tez bym tyle chciałą u mnie juz 11kg - wiec załamka (( ale mowi sie trudno!

dobra laseczki życze Wam udanego popołudnia, ja zmykam do domku!! do wieczorka!

Właśnie dziewczyny,fajnie,że weszłyście na temat pieluch.Bo ja słyszałam przeróżne opinie,że jedne są totalnie beznadziejne inne rewelacyjne i w końcu już nie wiem na jakie się lepiej decydować.Huggisy dla niemowląt niby się nie sprawdzają.A co mnie zdziwiło,czytałam same pozytywne opinie o tych z biedronki!Tanie ale ponąć bardzo dobre...
A jake Wy(mamusie,które już maja pociechy) macie doświadczenie?

w końcu się ubrałam, zabrałam się za obiad i się uświniłam od góry do dołu. Przebrałam się więc z powrotem w piżamę :-)
Znowu się rozlało.
Ale ogólnie humorek mi się poprawił i jakoś takoś fajnie mi :happy: Czekam aż się usmaży mój obiadek - saszetki z ciasta francuskiego z mielonym. pieczarkami, pomidorami z puszki, cebulką i żółtym serem. Boszzzz kocham jeść....

Asienka mówi prawdę, nad morzem rano snieg a teraz... matko swoje ważę (Aisim- podobnie jakieś 11 do przodu) ale czułam że odfrunę. Jeszcze ruszam nerwowo szczęką bo mam wrażenie że jakaś mała trąba powietrzna w kanale między uszami (???!!!) gdzieś mi jeszcze szaleje!
Brrrrr
I jeszcze raz: Brrrrr
emih nie mówił, że żonaty...
CZy Mówił czy przemilczał............- to jest prawda :-p
A jake Wy(mamusie,które już maja pociechy) macie doświadczenie?
Pisałyśmy o tym bodajże na zakupach. JA tez słyszałam dobre opinie o pieluchach z biedronki. Używałam różnych- najbardziej sprawdziły mi się po prostu pampersy :tak:

Mysza stać cię na popisy kulinarne?-no to podziwiam, bo mnie kompletnie od kilku miesięcy kulinarny tumiwisizm ogarnął! Ale zjadłam za to na obiad... półtorej czekolady!- i jest mi wstyd!

Ostatnia edycja:
reklama
vanilka - nie dziwie sie tez bym w niej chodzila nie zwazajac czy to pizama czy co! Biorac dzis z Ciebie przyklad laze w leginsach i tshircie z krolikiem, troche tylko mi pupe zaslania i sie zastanawiam czy te uda nie przeraza wszystkich na szkole rodzenia, wiec musze image swoj przemyslec, z kozakami to wyglada super, ale bez uda sie robia wielkosci filarow :) :p
aisim - ja Ci juz pisalam, ze Cie podziwiam pracujaca bussinesmamo! Dobrze, ze tata sie przylaczyl do pomocy, tylko absolutnie tam nic nie dzwigaj!!
louise - nie chce Cie brakiem kupy straszyc, ale w 3 trymestrze wraca ta przypadlosc i sliwka nawet nie jest do konca skuteczna, trzymam kciuki by Cie ominelo!
dzamena - dalabys linka na ten dzbanek?? bo ja nawet orientacyjnie nie wiem jak to wyglada ;/
emih - dziekuje Ci kochana za stronke i za info o szczepieniach, ja w goracej wodzei jestem kapana i analizowac musze wszystko po 100 razy, no i ponoc te szczepienia sporo kosztuja, wiec wolalabym sie przygotowac na biedny sierpien! choc tak sobie pomyslalam, ze pewnie to z becikowego pojdzie!!
aneta - jojku, a ja tak nie cierpie prasowac, ze dla mnie przeprasowanie koszuli to jest katorga, jakbys mnie spotkala na ulicy to Pewnie GNIECIUCHEM bys mnie nazwala ;)
gregorka - kto zwyciezyl? poczucie obowiazku czy len? ;)
-jak cos mozesz liczyc na swoja mnie jako Klientke w stolicy do prasowania koszul o ile "zdzierac" nie bedziesz za bardzo :p
emih - lacze sie w bolu z Twoim zapchanym nosem, ja tez juz zapomnialam jaka mam barwe glosu!
- Twoje dziecko bedzie podbijac swiat juz niebawem! Rozneglizowane przy framudze - ho ho!!
justa - odzywaj sie czesciej, bo jak widze tego Twojego avatarka to mi sie usmiech pojawia od ucha do ucha :)
agatha - tez mam ostatnio napady, potanczylabym, sponiewierala sie butelka rozowego wina carlo rosi i poopowiadala bzdury, ostatnio jednak siedzialam na posiadowce do 2:30 (dzieki coli, ktora mnie przy zyciu trzymala) i sluchalam calusienko trzezwa tych nawalonych tekstow :) zgroza!
madzik - mam nadzieje, ze Ci pogoda dopisze na tym weekendzie, ale w razie co wez Ty stos kocow by sie poprzykrywac!!
aisim - mnie mala obkopuje wszedzie i tez zaczelam czuc takie uciski na miednice, a czasem nawet na odbyt - ponoc to normalne i zwiastun cwiczen macicy przed porodem. :/ - ale ja mam wrazenie ze moj lekarz to luzak, wiec chetnie skonfrontuje z opinia innego! wiec daj znac prosze!
tweenie - dobrze, ze z serduchem wszystko gites, a z tego dzbanka po przegotowaniu to Ty pijesz wode zamiast niegazowanej? dajcie prosze linka na ten dzbanek!!
mruczka, dzamena - matko wy naprawde cwiczycie same w domu ot tak! Jojku, ale ze mnie len smierdzacy!!
geperty - no to M. sie postaral z przeprowadzka - niespodzianka!!
maruska - witam :) dzieki za propozycje pomocy przy pracy mgr! HR z zamilowania i HR z wyboru. Prace bede pisac o dordztwie personalnym, bo sama w Anglii pracowalam poltora roku i w Polsce rowniez, wiec mam dobre zaplecze, chcialam troche bardziej miekko o jakiejs autoprezentacji, motywowaniu, ale promotor stwierdzil, ze nie marnuje sie takiego doswiadczenia, wiec o! :)
ze zgaga mam nadzieje mialam jednorazowe spotkanie za to zaparcia sa moja zmora codziennie!!
- co do prasowania dzieciecych ubranek - ja wychodze z zalozenia ze raz po pierwszym praniu wystarczy!! :p
ewcik - moj gin tez mowi, ze 2 kg w miesiac to dobrze!! skad te odmienne opinie? co do rozstepow nie martw sie! w razie co mozna po porodzie pojsc na zabieg taki laserem i tak wiadomo ze jak sie ma predyspozycje to beda! W wiekszosci przypadkow wyskakuja po porodzie, wiec pewnie do tego grona dolaczy jeszcze troche z nas! powodzonka na szkole i u gina!
tifffi - te kolektory brzmi swietnie, mozna o tym gdzies poczytac na necie? skad wzieliscie na to pomysl? mowisz, ze gmina sama sie stara o dofiansowanie z unii?
madzik - ja bym marzyla o wadze +7,5, ja obecnie mam prawie 2 razy wiecej mianowicie 11, wiec generalnie tragos!! A Ty jeszcze masz cc wczesniej! :/
mysza - ale narobilas smaka na obiadek taki!! az slinka leci!

matko swieta paczka pampersow za 50 zl starcza na tydzien! Jojkus! I teraz to tak juz bedzie, zamiast kremu na noc - pampersy! :/

ja dzis pochlonelam ze 100 stron "ciezarowka przez 9 miesiecy, jestem juz na 22 tygodniu, wiec pewnie zaraz nadrobie! Obzeram sie truskawkami, winogronami, popijajac kakao! :)

Zaraz zmykam na szkole rodzenia do 21:00, wiec pewnie poczytam was z rana.
Buziaki w brzuchalki!! :)

Ostatnia edycja:
Do góry