• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Marcówki-codzienne rozmówki:))

candy - mojej siostrze lekarka przepisała debridat (nie wiem jak się to pisze). Ale z tego co pamięytam z innych wątków, to on działa trochę jak narkotyk - tzn potrafi uzależnić. Ale znam dzieci które to brały i wszytsko z nimi w porządku

ojej ale chyba nie dosłownie

właśnie dziewczyny cos słyszałam o Debridancie poprosze o niego, moze mi wypisze, dziś tak sie męczył a wczoraj aż do 2 w nocy:((

reklama
Właśnie - ile ważą Wasze maluchy? Mój wczoraj miał 5,7kg. Tłuścioszek:-D
Ale babka go źle jakoś zmierzyła, a ja dopiero w domu się skapnęłam. 56 cm miał jak się urodził, a wczoraj 57 cm. To niemożliwe, żeby tylko centymetr urósł. Po pierwsze: widać po nim, że jest o wiele większy, a po drugie nawet ubranka są na niego za małe - te na 62 idealne.
Jak ona to mierzyła?:eek:

My na ulewanie bierzemy właśnie Debridat 2x dziennie, ale szczerze mówiąć jakoś nie widzę dużej poprawy, co prawda lekarka mówiła, że na efekty trzeba czekać, ale my już go bierzemy 3 tyg. a i do tego Dicoflor 1xdziennie.
Mówiła, że taki zestaw powinien pomóc, bo nasza mała strasznie ulewa i widać, że ją to męczy:(

Nam po usg lekarz nie zalecał pieluchowania ale może to zależy od lekarza i czy aby wszystko jest idealnie z bioderkami.
Co do reakcji po kleiku:
-noc spokojna,najdłużej 3 godzinki spała na jednej butli.
-nad ranem jak zwykle marudziła bo chciało jej się kupkę.Dałam herbatki i zrobiła(aż mnie ufajdała..hehe)
Nic zatem strasznego się nie dzieje ale uważam,że moja córka jest niereformowalna skoro nie śpi po kleiku dłużej.:laugh2:
Muszę jednak ją pochwalić bo pierwszy raz spała w swoim łóżeczku aż do 6 rano!Nawet nie było ciężko.Postawiliśmy na jej komodzie boom boxa i puściliśmy piosenki Kukulskiej.Trochę to ją uspokaja,więc zasnęła i po dwóch karmieniach lądowała w nim bez pretensji.

reklama

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry