reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Tu znajdziesz dzisiejszy LIVE dotyczący uwazności w relacji z dzieckiem. Jak sue przyda - zapraszam :) Do zobaczenia na Instagramie Dołącz, obejrzyj LIVE
reklama

Czerwiec 2010

witam się z Wami z rana:-D

paula24211 to Ci lekarz powiedział, jak na szpilkach pewnie będziesz chodzić, ale może i dobrze mieć taką świadomość że to tuż tuż.z tego co mój powiedział to jak urodzę za 13 dni to dzidzia będzie już donoszona i nie będzie wcześniakiem,ale równie dobrze może to być jeszcze 5-6 tygodni:szok:

no wlasnie roznie to bywa niby 3 tyg a tak jak piszesz ze moze byc i 5 tyg:) choc jak wczoraj powiedzialam lekarzowi ze bedzie i tak ze 42 tyg bede chodzic to spojrzal sie powiedzial jakie 42 tygodnie
38 sie zaczyna i rodzimy no zobaczymy trzymam go za slowo hi hi bo tak naprawde to nie moge sie doczekac:)

reklama
Witajcie,

nadrobiłam wczorajsze posty bo padł mi wczoraj komputer i z bierzącego czytania były nici:-)

Gratuluje udanych wizyt i sporych dzieciaczków:-)teraz to juz naprawdę przyjdzie nam czekac na wieści z porodówek:-) Widze że coraz więcej mam może zostać majówkami:-)i ja do nich też moge się zaliczyć:-)

liliti - zobacz jaka ta twoja córeczka jest madrą dziewczynką:-Dwie co dla niej dobre:-)

miłego dnia

Witam,
wybrałam się wczoraj z mężem na zakupy i kasy tyle poszło że masakra, a to jeszcze nie koniec bo brakuje mi jeszcze kilku rzeczy dla maluszka :szok:
w aptece kupiłam aspirator Fridy, maść Bepanthen, emolium i 70zł poszło.
Bałam się trochę tych zakupów ale na szczęście czuje się dobrze i brzuch nie boli.

athena83
hehe fajnie wyszło z tą teściową :-)

paulka82 leż kochana, może te skurcze nie były groźne ale lepiej uważać

Ewitka fajnie że zajrzałaś do nas, szkoda że w tym roku z dzidzią się nie udało ale wierzę że przyjdzie czas w którym będziesz cieszyć się swoim maleństwem.

cytrusik mnie się śniło wczoraj że to ja urodziłam i to na ulicy ale mąż był przy mnie i daliśmy radę :szok:

paula-no to jak tak chcesz 26 to jakiś parogodzinny maratonik po sklepach 25 powinien troszke pomóc:-Dja tak miałam ostatnio pojechałam do Arkadii połaziłam pare godzinek po sklepach no i w nocy pojechałam do szpitala.
Doczytałam że B12 w ciąży to na niedokrwistość razem z żelazem ma polepszać poziom hemoglobiny:happy:
ja taki maratonik może urządze sobie 29 maja by urodzić 30 maja w dniu swoich urodzin :-)

liliti wiara czyni cuda!! super że malutka jeszcze w brzuszku i nabiera siły no i Ty jesteś spokojniejsza

Życzę udanego dnia

Liliti bardzo sie ciesze ze Soni juz sie niespieszy:)

U nas sloneczko swieci, troche dzis pospalam bo do 9=) jak nigdy hehe. Moja maluda moglaby sie urodzic w mojego M. urodziny czyli 28 maja ale zobaczymy czy dotrwamy, i tak jak mowicie wieksza czesc czerwcowek rozpakuje sie w maju hihi:)

Dzis nad ranem wpadlam w jakas panike;/ mala cala npc sie nieruszla, wiec zaczelam szturchac brzuszek, jedn raz, drug, trzeci cisza, juz chcialam budzic M, lzy w oczach, a ona pewnie zaspana kopla mnie dwa razy, taka szczesliwa bylam=) i zal mi jej bylo ze ja wybudzilam:(

Witajcie laseczki;)
Ja już mam prawie sypialnię gotową teraz szukam firanki na allegro i jeszcze mąż ma założyć panele i koniec;)
liliti super wieści cały czas wierzyłam;)
Dzisiaj jadę z mamą do teściowej;)
WRrrrr ustalić co jeszcze do wesela potrzebne;)

Liliti bardzo sie ciesze ze Soni juz sie niespieszy:)

U nas sloneczko swieci, troche dzis pospalam bo do 9=) jak nigdy hehe. Moja maluda moglaby sie urodzic w mojego M. urodziny czyli 28 maja ale zobaczymy czy dotrwamy, i tak jak mowicie wieksza czesc czerwcowek rozpakuje sie w maju hihi:)

Dzis nad ranem wpadlam w jakas panike;/ mala cala npc sie nieruszla, wiec zaczelam szturchac brzuszek, jedn raz, drug, trzeci cisza, juz chcialam budzic M, lzy w oczach, a ona pewnie zaspana kopla mnie dwa razy, taka szczesliwa bylam=) i zal mi jej bylo ze ja wybudzilam:(

z tymi ruchami naszych maluchów to tak jest, ja tez zauwazyłam u siebie objawy paniki jak mały nie rusza się dłuższy czas, a właśnie ostatnio daje mi przespać całą noc i zamiast byc mu za to wdzięczna to denerwuje się że coś jest nie tak:) pocieszam sie że to jeszcze troche więcej niż 4 tyg i juz będzie z nami - bo inaczej bym chyba zwariowała :)

Koriander- trzymam kciuki za jutrzejsze usg, ja miałam wczoraj, ale i tak najmilej wspominam te usg, gdy mała była naprawdę malutka, teraz coraz trudniej się czegoś dopatrzec :baffled:... Piotrek względnie zdrowy tfu tfu odpukać, chodzi do przedszkola już całe 3 dni :-) Wymaz z gardła wykazał, że ma bakterie pałeczek ropy błękitnej, cokolwiek to jest :eek:podobno straszne dziadostwo, właściwie na razie nie do wyleczenia- i od tego tak brzydko mu pachnie z buzi... Lekarka mi też zrobiła wymaz, na szczęście jestem czysta, więc mam nadzieję, że Małgoś też będzie zdrów i nie złapie nic od Piotrka... Ze studentami rozstanie takie nie do końca, bo obiecalam, że będę ich "doglądać" do egzaminu, gorzej w szkole- dzieci płakały, zrobiłam takie spotkanie pożegnalne z nimi i z rodzicami, upiekłam 2 ciasta, było bardzo milo... jak na razie dużo bardziej aktywna jestem w domu i bardziej się męczę, w szkole musiałam jedynie się wdrapać po schodach do sali i póxniej już tylko sobie siedziałam, gadałam, albo grałam- czyli mój żywioł- trochę żal teraz :-(A Wasze mieszkanko już wykończone zupełnie? A jak Wam idzie z wyborem imienia dla malutkiej? Uściski dla A no i teściów!!! :-)
liliti- ale cudowna wiadomość!!! Cieszę się razem z Tobą!
ita- udanej wizyty u teściowej :-D:-D
nadika- niezły sen, poród na ulicy :szok: Kurcze, za zakupy też muszę się wreszcie zabrać...
zdec- miłych owocnych poprawek życzę:-)

Dziewuszki, no co Wy tak z tym zaklepywaniem się na maj ?? :szok::-D Bo zaczynam panikować :eek: Ja zapisuję się na koniec kolejki, to Wy sobie wszyscy rodźcie, a ja sobie poczekam :-D:-D A póxniej będę się od Was uczyć opieki nad maluszkiem :-D

Dobra, pora zabrać się za porządki, pranie, malowanie itp...

reklama
liliti-bardzo się ciesze że twoja malutka jeszcze troszke posiedzi i że możesz wreszcie wyjść ze szpitala teraz to pewnie już sobie posiedzi do 37 tyg trzymam za to kciuki:tak:

Naprawde jak to szybko wszystko leci jak patrze na niektóre wasze suwaczki to naprawde tak za dwa tygodnie to juz się zacznie wysyp czerwcowych dzieciaczków bo u niektórych będzie już 38tyd:szok:

Do góry