reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wrzesień 2010...

o tak i jest to masakra, mnie juz ewidentnie brak skory :-) a tak na powaznie to skore mam naciagnieta i wogole zaczyna mnie swedziec coraz bardziej i na brzuchu zauwazylam dwie malutkie rozowe kreski to chyba poczatek rozstepow smaruje sie dwa razy dziennie ale mysle ze nie dam rady uniknac..:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

a ja odkad smaruje skóre tym kremem na rozstepy , o którym tu wiele razy wspominałam, to moja skóra sprawia wrazenie wilgotnej ciągle i jest taka fajna, elastyczna:-). ale to moze tez zalezy od skóry czy przypasi jej dany krem;-) mi przypasiło i jestem jak narazie zadowolona z efektów:-D

reklama
[

Skrzat hormony szaleja:-D Ja ostatnio sie poplakalam, bo moj maz zjadl ostatnie ptasie mleczko.
Dziewczyny ja chyba dzisiaj padne. Normalnie zasypiam przy biurku. Dobrze, ze jestem sama w biurze:-)
Poradzcie co mam zrobic z wielka ochota na slodycze?? Przed chwila wciagnelam cale opakowanie zelkow i jakbym miala, to pewnie jeszcze bym zjadla. Nie chce takiego smieciowego pozywienia dostarczac malenstu, ale to jest silniejsze ode mnie:szok: Poza tym pewnie znowu bede miala problemy zeby to przetrawic.

Mb_1 i ja mam takie wilcze głody na słodkie. Wczoraj zjadłam pół kilo lodów. Sama...nawet nie dałam spróbować TŻ. Jak dorwę czekoladę zjadam całą, uwielbiam słodkie kaszki manny czekoladowe z Biedronki, nie gardzę ciastem....Ech, co mi sie porobiło?
Tyle, że po tych słodyczach za kilkanascie minut robię się senna i to okrutnie. Najpierw szybko rośnie poziom glukozy a potem spada gwałtownie i jestem ospała. Muszę z tym skonczyc i jesc wiecej owoców :-/
Ty popłakałaś się o ptasie mleczko, a ja o ...musztardę kremską. Jedyną , którą jadam do wędlin, kiełbaski. Mój TŻ jada ostre, ale zaglądam do lodówki, kiełbaski usmażone z cebulką, a moja musztarda prawie pusta. Ależ mnie złość dopadła, bo wyjadł moją a swojej już jakoś nie lubi. Normalnie w domu awantura , byłam bliska płaczu. Patrzył na mnie jak na świruskę. Sama dzisiaj z tego się śmieję.
Dziewczyny jeszcze raz polecam przezabawną książkę "Śmieszny brzuszek" - pamienik z ciąży ameryknaskiej znanej prezenterki. Jest niemal kieszonkowa, przeczytałam ja w 2 dni i źałuję że już koniec. Fajnie się z nią utozsamiam, z humorkami, smaczkami, wyglądem i zmianami ciała, psychiki, poglądami. Ech no samo życie :-)
A najfajniejszy jest opis rosnących piersi : "(...) Nie wierzyłam własnym oczom.Wtedy zauważyłam , że nie tylko urosły mi piersi, ale otoczki brodawek wyglądają niczym ze zdjęć w National Geographic ( widziałaś pewnie te kobiety znad Ubangi, któe mają otoczki brodawek wielkości talerzy).Do tego zrobiły się ciemnobrązowe. Przed ciążą były śliczne, małe i różowe.Teraz przypominały przypalone naleśniki (...)"

Dziewczyny czy Wy miewacie jeszcze mdłości? Bo mi się zdażają bardzo często, a i wymioty średnio 2 razy w tygodniu conajmniej. Ja to chyba jakaś inna jestem, bo już dawno po półmetku a ja jeszcze żygam??!!
O co tu chodzi??
Autorka książki cytowanej wyżej, miała mdłości i wymiotowała do 9 miesiąca, pewnie niektóre kobiety mają tego pecha , ale tak się zdarza.

U mnie kafelkowanie balkonu i kawałka kuchni, co prawda TZ nadzoruje, ale trzeba nakarmić robotników i ogarnąć chałupkę, ale robię to powoli i leniwie, bo brzuszek mi się stawia dzisiaj mocno, a maluszka nie czuję od wczoraj. Widac ma ciche dni.
Gratuluję udanych wizyt i życze dobrego wieczorku :-)

Gajka, nareszcie odpoczniesz jak należy!

Widzę, że nie jestem sama z twardnieniami brzucha i skurczami macicy.
Leżcie dużo na lewym boczku.Mi to bardzo pomaga :)
Od wczoraj wciągam nospe 3*1 tab i magnez 2*1 do tego mało chodzę a więcej siedzę i leżę i jest troszkę lepiej.
Pogoda była dziś super pochmurnie ale ciepluteńko i zrobiłam sobie z T. mały spacerek aż żal było wracać do domku, no ale za długo spacerować nie mogę, bo zaraz brzusio i plecy dają znać o sobie.
Szkoda, że nie było słonka ahhh poopalałabym się troszku, no ale co się odwlecze to nie uciecze.
Ja też czasami miewam doły i żyć się odechciewa na szczęście jest to chwilowe :)
Co do skóry na brzusiu to u mnie jak narazie jej nie brakuje i jest elastyczna i ani widu rozstępów.
Wogóle po 2 ciążach mam tylko po 3 na kazdym boku na wysokości majtek więc da się je ukryć więc rozstępy jako tako mnie ominęły.
Moja koleżanka to na brzuchu ma tyle że aż strach.Cieszę się, że ja takich nie mam, bo bym sie załamała bo uwielbiam swój brzusio choć ma sporo tłuszczyku...

tylko ze ja mam luteine podjezykowa

calineczko-tez tak czasem czuje ze mam powody by byc mega szczesliwa a czasem mam dola i ze nie powinnam...
tez miałam podjęzykowo i wlasnie wczoraj zakonczylam tzn nie wiem czy od jutra nie będzie znowu zalezy co powie gin bo ja tam nie wiem czy mam twardy brzuch bo prawie zawsze taki sam nie twardnieje w jakis konkretnych przypadkach i nie wiem jak mam okreslic kiedy twardy a kiedy miękki

Witam! ja tak na szybko tylko zameldować sie po wizycie..Ja juz po połówkowym. Trwało jakieś 40 minut. Nadal jest dziewczynka . Malutka jest cała i zdrowa, machała do taty i uśmiechała się ( miała otwartą buźkę) waży 460g ,wszystkie narządy w porządku, serduszko wali jak dzwon, moja waga stoim w miejscu od ostatniej wizyty, ale to nic niepokojącego .Na moją bezsenność mam brać magnez, bo nie śpię z powodu nóg które " mnie kręcą"
Następne usg dopiero koło 30 tygodnia i zrobi mi 4d , cena prawie jak za zwykłe, bo zapłacę 150 za wizytę z usg 4d w czasie kiedy i tak muszę je zrobić , szyjka długa, łożysko wysoko na tylnej ścianie, czyli wszystko tak jak ma być. Jeszcze mnie spytała gdzie ja się tak długo uchowałam z tak dobrymi wynikami ,a witamin żadnych nie biorę ..

uciekam coś porobić, bo trochę mam zaległości w sprzątaniu

Dokladnie to samo dostalam:luteine,nospe 3razy na dzien i magnez 2 razy.Tez na twardnienie -nie martw sie damy rade:)

Strasznie martwię się tymi twardnieniami... przecież tydzień temu byłam u lekarza i wszystko było ok.... nie wiem czy ja coś zrobiłam nie tak czy poprostu to sie dzieje... martwię się czy małemu to czasami nie zaszkodzi i boję się brać tyle leków... w ogóle mam mętlik w głowie... chciałabym żeby wszystko było ok...

Ehhh widze, ze blogostan nam sie w koncu wkradl w posty i super :-) Relaksujmy sie na weekend majowy.
Tez bym sobie na sloncu troszke polezala. Mam nadzieje, ze pogoda nie zawiedzie.
Mnie dzis jednak przed poludniem straszliwie bolaly biodra - przez chwile pomyslalam, jak biedne sa wszystkie babcie ktore narzekaja na stawy - teraz zaczynam to rozumiec. Zrobilam maly spacerek i jakos sie te bioderka rozruszaly. Poza tym powietrze pachnie burzowo, pewnie zacznie lac. Ale na popoludnie planuje hot-dogi z musztarda, bo chodza juz za mna od paru dni wiec jakos ten pozytywny nastroj czlowiek sobie co chwile podtrzymuje :-D

kto sie relaksuje ten sie relaksuje
niedawno z pracy wrocilam
ale ja niestety bez pracy bym nie wyrobila,mowie Wam

Ja czasami to mam az wyrzuty sumienia kiedy zycie wydaje mi sie bez sensu bo przeciez nie mam powodu a jednak tak to bywa z naszymi humorami
powiedzcie mi dziewczyny czy tez macie uczucie wieczorem , że skóry za mało na brzuchu ??

malo skory to czasem malo powiedziane
i swedzi okropnie

Witam! ja tak na szybko tylko zameldować sie po wizycie..Ja juz po połówkowym. Trwało jakieś 40 minut. Nadal jest dziewczynka . Malutka jest cała i zdrowa, machała do taty i uśmiechała się ( miała otwartą buźkę) waży 460g ,wszystkie narządy w porządku, serduszko wali jak dzwon, moja waga stoim w miejscu od ostatniej wizyty, ale to nic niepokojącego .Na moją bezsenność mam brać magnez, bo nie śpię z powodu nóg które " mnie kręcą"
Następne usg dopiero koło 30 tygodnia i zrobi mi 4d , cena prawie jak za zwykłe, bo zapłacę 150 za wizytę z usg 4d w czasie kiedy i tak muszę je zrobić , szyjka długa, łożysko wysoko na tylnej ścianie, czyli wszystko tak jak ma być. Jeszcze mnie spytała gdzie ja się tak długo uchowałam z tak dobrymi wynikami ,a witamin żadnych nie biorę ..

uciekam coś porobić, bo trochę mam zaległości w sprzątaniu

gratulacje
Msdracula ciaza Ci sluzy

reklama
Justyna jeśli lekarz Ci nie przepisał nic, to nie bierz na własna rękę. Nie doczytałam i niewiem jaka jest syt.Jeśli masz częste twardnienie brzucha, to zadzwoń lepiej do lekarza swojego. Na pewno musisz duużo leżeć, bo regularne skurcze mogą mieć wpływ na szyjkę, wiec....
A leki są przystosowane dla kobiet w ciąży i dzieki nim udaje się nei raz donosić malucha:tak::tak: Ja biorę na szczęście tylko magnes i to wystarcza. No spe mam w pogotowiu jakby cos się działo, ale na szczęście jest spokój:tak:

Do góry