reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Grudzień 2009

reklama
no ze mną nie bo ja z nią od tamtej kłótniobójki nie rozmawiam.. ;)
drze sie po mzu swoim i synu..

mam dylemat ..bo tesciu ma jutro urodziny no i co mam zrobic?
z nim normalnie rozmawiam.. itd ale nie wchodze na dół bo tam jest tesciowa.. i jak mu zlozyc zyczenia?

naqwet nie wiecie jak milo nam sie z B zyje jak ten potwór - tesciowa sie nie wpindala.. :-D

chociaz wszyscy naokolo twierdza ze ona mieknac zaczyna i chce mnie przeprosić..o_O
oby nie zmiekła! :-D
bo mi tak jest baaardzo dobrze :)

no i ..myslelismy ostatnio o wybudowaniu ekologicznego domu..
www.zielonedomy.com.pl
ale chyba sie to nie kalkuluje..
mieszkania nie chcemy bo jak mamy dac conajmniej 80tys za mieszkanie 2-pokojowe to juz lepiej dolozyc i miec wlasny dom..

Powiedz mu, żeby wszedł na górę :)
ekologiczny dom? mhmmm jakbym miała kasy duzo, to może bym wybudowała...ja to o domu nie marzę nawet! Nie jest to dla moich marzeń niestety ;-)

wpadłam kochane do was na chwilkę zobaczyc co sie dzieje, ale muszę spadać i jak najszybciej zdjąć szkła, nie są już najświeższe a ja zapomniałam dzisiaj kupic nowych

pozdrawiam laseczki

pewnie zajeta przy dwoch kobitkach:):):) one juz takie duze! cekawe czy juz siedza??;-)
Pewnie tak:tak:przeciez one sa z 1 pazdziernika:tak:

nie wiem jak to wytlumaczyc chodzi o to ze macie takie proste zaraz ci pokaze na zdj mniej wiecej o co codzi.. tylko ja bron boze nie mowie ze brzydkie.. bardzo ladne chcialam takie ale po przymiarce wzielismy inne, kazdy ma swoj gust:):):):) ja chcialam po prostu czuc sie obrze majac ja na palcu...... Tobie pewnie odpowiada:):):)

my mamy takie tylko ze cale z zoltego zlota... grawerowane tylko moja jest nieposwiecona:( dobrze ze M o niczym nie wie!!!!

Uploaded with ImageShack.us

My tez mamy grawerowane:tak:i tez imiona i date;-)

Dzięki :-)
i nie ma sprawy ;-)

Ja padam na ryjek...w końcu spotkałam się z jakąś laską z forum :) Z regionalnego oczywiście - sprzedałam jej garniturek Alusia z chrztu - i powiem Wam, że bardzo sympatyczna babka :)) Synka ma uroczego (2 m-ce) i taki malutki :-) Dawno zapomniałam, że Alus taki był :))
Zrobiłyśmy sobie taki spacer że hoho :-D Ale miło jest tak pochodzić z kimś i pogadać :)
My jutro wyjeżdżamy na weekend majowy :) postaram się Być na BB, jak znajdę chwilę ;-)
Żyć bez Was nie mogę :-D

Z tego co widziałam to sliczne obrączki Georgina :tak:
Milego weekendu;-)

ja se kurde jestem ale jakby mnie nie bylo..
wczoraj mialam ciezka noc..
w sumie nie wiem czy przez szczepionke czy nie..
maja od 19 zaczela caly czas puszczac bąki przy czym strasznie plakala.. - kolka nie bo kolki juz dawno nie miala i to nie byl ten placz na kolke..
kupy nie zrobila ani wczoraj ani dzisiaj.. jedynie cala noc poplakiwala i te gazy..no jakby zapowietrzona byla jakas..
dzisiaj ladnie zasnela.. to moja 'kochana, najcudowniejsza' tesciowa robi co chwile awantury na dole.. i tym sposobem dziecie me juz dwa razy sie obudzilo..

a ostatanio wspominalam ze nie dostalam okresu.. i dalej go nie mam...;-/
wczoraj wyslalam B po test...
i przezylam szok..
ze wszystkich dostepnych testów przywiozl mi akurat ten na ktorym rok temu zobaczylam dwie kreski..
se mysle ' nosz kurde jakis znak czy co?'
sie aż balam go zrobić :-D
ale drugiej kreski nie ma..
ino czemu dalej nie mam okresu?? nie zebym jakos specjalne tesknila.. :p

Wiesz u ciebie @ moze nie byc bo ty cycowa:tak:a powiedz mi jak tam twoja laktacja?

U mnie podobnie, było wszystko noszenie na rączkach, a nawet spanie w dzien na raczkach, karmienie na stojąco i takie tam inne dziwactwa, a teraz jest aniołkiem. Tylko jeszcze to zasypianie...
Podziwiam cie Kopciuszku za wytrwałość i ogólnie że potrafisz tak wyjść z pokoju. Ja ostatnio probowałam i jak tak płakała chyba z minute to poszłam i zrobilam najgorsza rzecz- wziełam na raczki. Moze jeszcze raz spobuje jak męza nie bedzie i teściowej na górze bo inaczej to wszyscy przezywaja, przybiegają i mówią mi że dziecko płacze, jakbym była głucha ;-)

Geogina ja mam takie same jak ty tylko właśnie półokrągłe bo inne latały na palcu u mojego męża. Satyna co prawda ssie starła ale nie narzekam :) Nie wiem czy pisałaś kiedy ślub wiec prosze napisz jeszcze raz, może wpadne, żeby zobaczyć na żywo jak pięknie wyglądasz.

A tak przy okazji obrączek to mój mąż odbierał je tuż przed ślubem ;-) my jakoś zawsze tak na ostatnią chwilę :-) za to sprzedawca nie mógł wyjsc z podziwu ze taki jest spokojny.

E tam podziwiasz,posluchasz dwa dni a na trzeci sama zobaczysz jak podziala:tak:no i u mnie tez jest podobnie:tak:tez tesciom serce sie sciska jak maly placze ale przeciez to moje dziecko,mieli swoje,mogli sobie rozpieszczac:-DNie no ale tak wogole to wiem ze jest ciezko slychac jak malenstwo placze,ale moim zdanie warto troche sie pomeczyc:tak:

co do ksztaltu obraczek to y tez mamy polokragle i jak robilismy przed slubem to taki stary zlotnik nam doradzal ze polokragle to sa dla osob ktore nie chca sciagac obraczki a takie plaskie jak georgina ma to raczej dla osob ktore je zdejmuja ... ja swoja sciagalam tylko w ciazy, jak zalozylam po porodzie do za bola teraz nie dam rady zdjac ...

ania co do domu - 80tys przemnoz razy 5 ... to mozesz myslec o budowie ...

wpadłam kochane do was na chwilkę zobaczyc co sie dzieje, ale muszę spadać i jak najszybciej zdjąć szkła, nie są już najświeższe a ja zapomniałam dzisiaj kupic nowych

pozdrawiam laseczki

eee tam ja miesieczne soczewki mam czasem i 3 miesiace :) ale ja nie nosze caly czas ... okazjonalnie kilka godzin dziennie /latem czesciej z uwagi na mozliwosc noszenia ciemnych okularow!!/

No i sie wkurzyłam!!! Dzwonie do T, gdzie jest, bo późno, a miał wrócić przed 22...a on że siedzi na spotkaniu i nawet nie wie, która godzina. Każę mu wracać do domu, a on że mam iśc spać i nie czekać...zaraz czymś rzucę normalnie!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Ten człowiek nie wie, co to CZAS! A potem mówi mi, że jestem maruda i nie pozwalam mu chodzić na spotkania - jak oni pół godz rozmawiają na temat, a potem tylko piwsko.
I to ja jestem na koniec winna wszyskiemu, że wydzwaniam i truję, żeby wracał...kiedyś tak się zasiedział, że do domu nie wrócił i nocował u kumpla...może jak go czymś palnę, to mu się zegarek w głowie ustawi!!!!!!!!

a ja się chyba boję jeszcze by Juliusz spał sam w pokoju...no i nie ma kołderki jescze nawet,śpi w śpiworku...no po prostu panikara jestem...,że mógłby się w nią zaplątać!
Ech mam nadzieję,że mi to kwokowanie przejdzie i nie przerodzi się w jakąś obsesję!POdobno przy drugim dziecku się już tak nie kwokuje ( tzn. nie trzęsię nad Dzieciątkiem...)Ale myślę,że to też kwestia późnego macierzyństwa....Młodsze mamy podchodzą do wszystkiego bardziej na luzie .....a ja nie potrafię...;/...ech...
póki co po anty refluksowym mleczku ulał też:(:(..nie tak dużo co prawda ale jednak.:-(/..teraz śpi po kąpieli ....
Z zasypianiem nie mamy problemu ...na boczek ...pogada trochę do swojej wiernej stonogi ....i za 5 minut już śpi....czasami się zdarza marudzenie..ale na to pomaga albo cycuś albo smokal..ale cycka Go trochę oduczam bo tyle imprez nam się z maju szykuje,że nie bardzo bede mogła Go przystawiać do usypiania:eek:

reklama
Do góry