reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Karmienie piersia

reklama
całkiem odwaznie.. a Ty tu o pierwszym jabłuszku piszesz, w zanadrzu takie grube działo trzymając :/
grube, nie grube, już jak Kuba się urodzil WHO zalecało podawać gluten od 5 miesiąca i moja pediatra kazała podawać i wtedy i teraz. Kiedys bylo inaczej ale dla mnie to nie nowość, bo nieduża różnica między dziećmi.
Z reszta już kiedyś intensywnie dyskutowałysmy o tym glutenie.
Młody manny nie ruszy ani żadnej innej kaszki, więc daję skórkę od chleba. Jedzeniem to tego nie można zbytnio nazwać ale ssie zawzięcie i gluten pochłania.

grube, nie grube, już jak Kuba się urodzil WHO zalecało podawać gluten od 5 miesiąca i moja pediatra kazała podawać i wtedy i teraz. Kiedys bylo inaczej ale dla mnie to nie nowość, bo nieduża różnica między dziećmi.

Co do glutenu to ja mam ciągle wątpliwości i chyba raczej - nie podam teraz. O ile dobrze zrozumiałam, to ten gluten po 5-tym m-cu to nie jest zalecenie WHO (http://www.osesek.pl/images/stories/pdf/protest.pdf) tylko polskich lekarzy.

No, ale ja generalnie taka strachliwa jestem i to rozszerzanie diety mnie przeraża - do tej pory nawet nie dopajałam Ali wodą ani herbatką, z butelki piła 2 razy w 1-2 dniu życia... :):)

kaszka a chleb - dla mnie duza róznica. W chlebie sa polepszacze, sól i cukier.. Ale to tylko moja opinia ;-)

zapewne masz rację, choć chleb kupuje dobry.
agrafka, moze i polskich, ja tam się nie znam i zbytnio nie zagłębiałam w temat. Ufam pediatrze i to mi wystarczy.

Ja wczoraj podalam mleczko w niekapku, ale Alan sie wkurzal. jak zwykle. Nie potrafi jeszcze sam trzymac tego niekapka :/ nie wiem, jak mam go nauczyc pic... Najkochansze sa cycusie! Tylko jak tak dalej bedzie to co ja zrobie za 2 miesiace jak do pracy mam wrocic...

reklama
moja Gaja pije wodę z małej szklaneczki. Przecież nie musi od razu umieć pić sama, przez jakiś czas będzie miała jeczze we wszystkim pomoc ;-) Ela umiała pić sama z takiej szklaneczki jak miała rok. siedziałam obok i nalewałam jej do szklaneczki wody na 3 łyczki, i ona to sama wypijała, a ja dolewałam..
Royanna - masz jeszcze całe 2 miesiące :-) Alanek wzystkiego się nauczy, przeciez sama wiesz, jak wiele dla rozwoju takiego maluszka oznaczają 2 miesiące :-) zdażycie, a Ty spokojnie do pracy wrócisz, na pewno!!

Do góry