reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2010

Dziewczyny mnie wieczorem dopadl bol kosci lonowych...taki dziwny... dzis to wogole dostalam skurcz i byl bolesny, a do tego bol jak na okres;/ czy to moze cos oznaczac???????
Dla swietego spokoju dzis pakuje torbe do szpitala.

to powinny być skurcze przepowiadające czy też skurcze Braxtona-Hicka, w tym okresie ciąży dość silne; przygotowauja macicę do porodu więc im wyższa ciąża tym sa silniejsze; nie prowadzą one do rozwarcia szyjki
ale oczywiście torbę możesz spakować, czemu nie

reklama
mam pytanie do dziewczyn które zamawiają na doz.pl :-) czy ceny w aptece różnią sie od tych z internetu??

też sie zastanawiałam dlaczego niektórzy lekarze nie zalecają wizyt co 2 tyg już teraz i w związku z tym że mi w przychodni kazała przyjść za miesiące (tzn. 18 maja) zapisałam sie jutro prywatnie:-)

na porodówce robia usg:-) przynajmniej mi robili 7 lat temu:-)

hehe, identycznie jak ja, do 27 kwietnia miałam co 4 tygodnie do następnej 3 tyg i nastepna wizyta też 18 maja :-)

To ja dołączam do grona wizytujących 18 maja :-) o ile dotrwam do tego dnia w dwupaku :-)
Wydaje mi się, że częstotliwość wizyt zależy też od tego jak przebiegała cała ciąża, ja chodzę prywatnie czyli teoretycznie mógł mi kazać przyjść po 2 tygodniach aby sobie dorobić ale idę po miesiącu. Pewnie dlatego że wszytko ok było do tej pory :-) Nie obraziłabym się gdyby synek wyszedł np 17 maja :-)

U mnie w szpitalu przy przyjęciu standardowo robią KTG i USG i badanie na samolocie wszystkim dziewczyną.

Piszecie o silnych skurczach ja jeszcze ich nie odczuwam ale pewnie jak przyjdzie co do czego to poczuję aż nadto :no:

ewela-napewno robią ktg i badanie ginekologiczne a usg jak niemogaustalić przez brzuch jak ułożona jest dzidzia ja jak rodziłam Marysie to robili usg żeby zobaczyć jaka jest duża bo poprzednie miałam w 31 tyg a tu się zaczynał38 i stwierdzili że moge rodzić bo jest już duza.Ja od półtora miesiaca mam wizyty co 2 tyg co wcale mnie nie cieszy bo dużo kasy na to idzie:no:
julia-te skurcze i bóle na okres to juz chyba teraz norma niech sobie ta macica ćwiczy żeby szybciej urodzić oby tylko skurcze nie były częstrze niż 6-7 na godzine no i jak są regularne i się nasilaja to trzeba raczej do szpitala się wybrac
klementinka-u mnie to juz chyba sie przyzwyczaili że mnie cały czas denerwuja chodze i ich opierniczam za wszystko po kolei:-)

A czytałyscie na styczniówkach jaką jedna dziewczyna ma niespodzianke ma 4 miesięczną dzidzie i zaszła w ciąże a w brzuszku trojaczki hi hi to dopiero bedzie miała zamieszanie:-)

tak siedze i sie zastanawiam bo nasza mała ma teraz prawie 9cm głowke to jaki bedzie obwód jej głowki w dniu porodu wie która jak to sie ma?:-D:-D:-D

a co do badań to u nas wczoraj mowili ze wlasnie ktg, usg i samolot ale nie zawsze jezeli ma sie łożysko nisko albo centralnie usadowione to trzeba mowic od razu jak przyjedziemy bo wtedy nie badają na fotelu

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Do góry