reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Jak rosną styczniowe dzieciaczki ....

Witajcie po strasznie długiej nieobecności

Waga urodzeniowa 3570
Ważony ostatnio 30.04 czyli w 3 miesiącu życia 6920 i 64,5 cm

reklama
ktoś wie czy nie wie o to co się pytałam ? .....no do bobra idę we wtorek do pediatry przy okazji szczepienia to się zapytam bo mi mały zleciał według wagi 100g :/

Gosia, tu trochę piszą o wadze Mały przyrost wagi
Z tego co pamiętam, to Twój synek jest rekordzistą wśród naszych dzieciaczków jeśli chodzi o wagę.
Jednak spadek masy ciała u niemowlaka to chyba nie jest normalne zjawisko.
Najlepiej, jeśli lekarz obejrzy malca. Na pewno będziesz spokojniejsza.

To mi znowu health visitor mówiła, że czasem dziecko ma taki okres, że spada na wadze, a później zaczyna znowu przybierać i podobno jest to jak najbardziej normalne:baffled: Wystarczy, że ciut więcej zaczyna się ruszać. Gosiu, a ważyłaś Dominika o tej samej porze? Bo 100g to niewielka różnica, może wcześniej był najedzony i niewypróżniony np. ;-)

MAcy na domowej ze mną potem odliczam , ona jest z małym błędem wiec nie powinna być tak że mi przez 17 dni od ostatniego pomiaru nic nie przytył i jeszcze schudł z tego co pisze Pasibrzuch to powinien mieć z 300g na plusie

no sama już nie wiem na razie zobaczę co pediatra powie bom ja na diecie i może też to ma wpływ ?

albo faktycznie dużo się rusza i to dla tego w końcu tez nie może chyba tak rosnąć bo na roczek nieźle by ważył ;)

Goska, to moze byc roznica spowodowana roznymi czynnikami. Ty przed wyproznieniem, on. Pielucha, ubrania,itd. Mysle, ze nie masz powodu do niepokoju. Waga dzieci bedzie teraz rosla troche wolniej. Wazne, zeby nie bylo drastycznej roznicy na siatce centylowej.

MAcy na domowej ze mną potem odliczam , ona jest z małym błędem wiec nie powinna być tak że mi przez 17 dni od ostatniego pomiaru nic nie przytył i jeszcze schudł z tego co pisze Pasibrzuch to powinien mieć z 300g na plusie

no sama już nie wiem na razie zobaczę co pediatra powie bom ja na diecie i może też to ma wpływ ?

albo faktycznie dużo się rusza i to dla tego w końcu tez nie może chyba tak rosnąć bo na roczek nieźle by ważył ;)

Gosia, nie martw się na zapas !!! ja ważę tak samo, i czasem 2 tyg wychodzi taka sama waga, a potem nagle 500g-800g więcej ... a w przychodni różnica min. 0,5 kg.

poza tym, w zależności na której płytce łazienkowej ustawie wagę, różnica czasami jest i 300 g :baffled:

nasza domówka pokazuje teraz 8700 w ciuszkach ... a to by oznaczało, że mała przybywa ponad 45g dziennie :szok: coś mi się nie chce wierzyć ... domówki ściemniają :rofl2:

reklama
Do góry