reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2010

Cześć cześć... Ja dopiero wróciłam od rana z miasta...
Rano badanie krwi, a później zostawiłam samochód na parkingu w pracy i poszłam trochę na pieszo trochę tramwajem do sklepu dzieciowego kupić sobie majtki poporodowe... No i obok był Jysk :rofl2: A tam "wietrzymy magazyny" , są tak super przeceny, że byłam w ciężkim szoku :szok: No i nakupowałam wszystkiego ile się dało- m.i. 4 kosze wiklinowe, 5 kocy, są też super jakościowo czarne ręczniki- po 6 i 12 zł, w sam raz dla nas na połóg do szpitala...- oczywiście też kupilam... szkoda, że nie widziałyście mojego powrotu z tymi siatami do ziemi :szok:, ledwo do tramwaju się zmieściłam :-D Ale jestem zadowolona, chociaż się nadźwigałam.... Oczywiście mój Małgoś ma to w nosie i nie odpłaciła mi żadnym nawet najmniejszym skurczykiem :-D

Anik- trzymam kciuki za babcię! A brzoskwinie ostatnio gdzieś już kupiłam, były pyszne, slodkie i soczyste :-p
Paulka- a czemu w czerwcu większe ubezpieczenie? hmmmm...
Cytrusik- "czuję się bardziej myśląca"- normalnie kupuję ten tekst :-D:-D:-D:-D
magdalena79- zdrówka dla synka! Może to trzydniówka i jutro już będzie dobrze...
Agast- trzymam za Ciebie kciuki, nie martw się- będzie dobrze, ja ważyłam 2600 jak się urodziłam i to w terminie i wszystko było ok.
Lencja- myślę o Tobie cieplutko, trzymaj się dzielnie w tym szpitalu!
małgosia103-witaj serdecznie :-)
ita- no właśnie moja fryzjerka nie miała dziś wolnej chwili , a innej nie dam się dotknąć :no: Z Piotrusiem jakoś się unormowało, ja po prostu nie mogę za dużo w domu siedzieć, bo wszystko i wszyscy zaczynają mnie drażnić :baffled:
julia- no ja też mam te kłucia w pipce, któraś kiedyś pisała, że to od skracającej się szyjki, ale ja te kłucia mam od kilku tygodni, a szyjka cała caluśka :-)

Nara :-)

reklama
ja dziś wyprałąm torbę i też zaraz spakuje... a co niech lezy i czeka..
A propo bierzecie torbę czy walizę? na stronie szitala na Inflanckiej w WAW wyczytałąm że lepiej torbę, bo waliza zajmuje za dużo miejsca ...

ja biore torbe ale wydaje mi sie taka duza ze szok a spakowalam tylko najpotzrebniejsze rzeczy dla mnie i małej:)

Hej!
Nie poczytałam co u Was bo smutno mi strasznie.
Miłam usg dzisiaj i wieści nie są za dobre. Jagódka jest malutka- wazy 2630 i mam bardzo malo wod AFI 6 a powinno byc co najmniej 10. 5 tygodni temu mialam AFI 14.. Jutro mam kontrole tych wod i KTG jesli AFI spadnie ponizej 5 to szpital :(
Lekarz mowil zeby nie panikowac bo waga dziecka choc niska to miesci sie w normie i w granicach błędu usg a z tymi wodami to moze byc tak ze dzidzius sie opił i za pare godzin jak sie wysika to ich poziom wzrosnie. Mam nadzieje ze tak bedzie. Kazal mi duzo pic, bo ja pije raczej malo, wiec siedze teraz z butlą wody..
Trzymajcie kciuki zeby jutro to cholerne AFI wzroslo..

Trzymam kciuki żeby rosło:):)

Chyba pojde spakowac torbe bo do tej pory tego nie zrobilam...

Ja też jeszcze nie mam spakowanej:) Coś czuję że jak się zacznie to mogę tego żałować:)

No i jednak patologia ciąży:-(
Właśnie wróciłam ze skierowaniem, wskoczyłam jeszcze pod szybki prysznic dopakuje do końca rzeczy i do szpitala... Ale mi się to nie podoba :no:
Ciśnienie w szpitalu 150/90, jeżeli będzie się takie utrzymywało to mnie na pewno nie wypuszczą do porodu jak to gin powiedział za duże ryzyko odklejenia łożyska i wystąpienia rzucawki oraz innych komplikacji. W takiej sytuacji nawet bierze pod uwagę wcześniejsze zakończenie ciąży, dziecko jest na tyle duże, że już można to rozważać. Mają mi zrobić jeszcze raz próby nerkowe, badanie dna oka i coś tam jeszcze aby określić czy jest jakaś jeszcze przyczyna tego nadciśnienia i obrzęków.
Kochane póki co będę tam bez komputerka, mam nadzieję, że za kilka dni jednak mnie puszczą.
Trzymajcie się dzielnie w dwu i trzypakach :-)

Trzymam kciuki, żebyś była tam jak najdłużej, może mała jeszcze trochę poczeka.

dziewczyny jak sie nazywa ta apteka internetowa o którćej pisałyście, co leki odbiera się w dowolnej aptece? bo muszę Patrykowi wykupić nowy lek od laryngologa i chcę sprawdzić cenę
byłam z nim dziś na kontroli słuchu i niestety poprawy nie ma po tamtych lekach :-( dziś miał przedmuchiwane uszy i o dziwo trochę pomogło:-) dostał nowy lek i musze kupić takie urządzenie o nazwie Otovent to jest do normowania ciśnienia w uszach, podobno bardzo skuteczne, więc zobaczymy

kurcze czyżby się już u Nas zaczęło:-) ja jak już pisałam czekam do czerwca:-D

www.doz.pl

Ja jestem jeszcze na forum poronienia, poniewaz rok temu w lutym moja pierwsza ciaza obumarla:( a na wrzesniej 2009 mialam termin...i tam niespotkalam sie z takim czyms;/

Też miałam termin na wrzesień 2009....

W ogóle to jestem w szoku bo jeszcze nie dawno pisałyśmy że się dzielnie trzymamy, a teraz proszę chyba zaczynamy się sypać:szok::szok::szok:

Ewus i gosiagro odezwijcie się co tam u was?

reklama
Ewa-no ja tez myslalm zeby wziac dwie mniejsze ale mąż mowi ze zwariowałam i ze mam wziac jedna bo po co mi dwie... a ja to sie boje ze polozne pomysla ze wpadlam na 2 tyg wczasy do nich z taka torba, no moze nie jest az taka duza ale taka podrózna ma jakis 1metr długosci napewno, ale no gzdies te wszystkie rzeczy trzeba wcisnąc bo jest ich sporo niestety:(

Do góry