reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Lipiec 2010

patipaula udanych zakupow zycze :-)

gregorka tak, w oszolomie kupowalam-kosztowla 45,90 zl. i w ogole to juz tylko 2 sztuki byly z czego 1 dosc zmasakrowana wiec wzielam ta druga. tez nic nie mam jeszcze dla dzidzia prawie. dopiero w polowie czerwca gdzies zaczne zamawiac i kupowac. a chyba raczej kupowac w sklepie. a dla siebie moze w tym tyg juz jakies p i e r d o l y zamowie zeby sie spakowac

cynamonka no powiem ci ze z ta poducha spanie nabralo innego wymiaru :-) w czerwcu jak bede wyprawke kupowac dla Stasia i dla mnie to tez sobie ta poduszke kupie, bo ona tez do karmienia potem sie nadaje niezle chyba. a z tym przeczyszczeniem przed porodem to wypas mialas ;-) :-) zawsze najlepiej jak sie samo naturalnie zrobi :-) ja jakos sie obawiam lewatywy-nie chce ale nie chce tez niespodzianek przy porodzie. a czopki glicerynowe na mnie nie dzialaja...:dry: wiec Ty mialas naprawde wypas ze tak powiem :-D

reklama
hej dziewczynki:-)

ja od 7 nie śpię (nie licząc kilku pobudek w nocy)... zjadłam śniadanie, umyłam włosy, zrobiłam już 2 prania, jeszcze na jedno się zanosi no i chyba zabiorę się za referat :dry: a po południu szkoła rodzenia.. ale strasznie nie chce mi się iść, taka pogoda okropna, że tak, jak mówisz louise-najlepiej by było pod kołderkę wskoczyć...

kurcze, mnie też przeraża fakt, że torba jeszcze nie spakowana, może dlatego, że... nie mam nawet torby:-D już nie mówiąc o miejscu w mieszkanku na jej pakowanie.. bo obecnie wynajmujemy 20m2, więc same rozumiecie, jaki ścisk i miejsca brak na cokolwiek..

vanilka ja zawsze marzyłam, żeby wyjechać do Anglii lub Irlandii na stałe- byłam w IE kiedyś jako au pair i bardzo mi się podobało.. co prawda samotność okropnie doskwierała, bo byłam sama, ale poza tym ok:tak:

Cześć dziewczyny.

Wstałam zjadłam śniadanie, a teraz zamierzam trochę posprzątać. Oczywiście muszę to robić w ukryciu, bo się na mnie wydzierają :-(, tylko szkoda, że tego nikt za mnie nie zrobi :dry:.
Potem jadę do mamusi i tatusia na obiad :tak:.
cynamonka w Polsce za prywatne przedszkola płaci się 700-2000 PLN tylko z tą różnicą, że oddajesz dziecko na cały dzień z wyżywieniem i masz w tej cenie naukę innego języka oraz inne zajęcia kształcące dziecko.

Louise uważaj z tą poduszką, bo ja kupiłam na aukcji i odesłałam z powrotem. Śmierdziała butaprenem. Kupiłam ta z kulkami styropianowymi antyalergicznymi i czułam się jakbym leżała na grochu.
Wczoraj dostałam od koleżanki poduchę firmy motherhooh Fasolka Motherhood - poduszka do karmienia | Motherhood.pl jest droga ale bardzo dobrze mi się spało.
Na tej stronie są jeszcze większe poduszki, w kształcie litery C też sie fajnie na nich śpi.

agatka natalia no wlasnie mialam zamiar zamowic ta poduszke z aukcjio podawanej przez Ciebie-ze styropianem, szczerze mowiac :-(. ale jak piszesz ze smierdzi to dla dziecka juz na pewno sie nie bedzie nadawac. a na motherhood mnie nie stac. zreszta nawet jakbym miala kase to nie wydam 150 zl za poduszke-pojechali troche. to jest jak dla mnie zwykle zdzierstwo. jak mi sie bedzie nudzic to sobie moze uszyje taka :-)

ide zjesc sniadanie-dzis wczesniej bo gdzies mam glodomora strasznego jak tak zimno. mam jeszcze sledzie-pyyyyyyycha. a potem sobie zrobie czekolade i heja do wyrka :-)

a wlasnie mam pytanie przy okazji do was-nie wiecie czy mozna jesc mozarelle w ciazy? nigdzie nie jest napisane ze ona z UHT robiona ale z kolei ma dluga date waznosci wiec juz sama nie wiem...zostaly nam takie mini mozarelki z tego calzone i sa b pyszne ;-)

Wstałam i nie mam dzisiaj humoru.Noc do niczego-budziłam się na siku 3 razy, a później nie mogłam spać.Dzisiaj chyba nawet się z piżamy nei przebieram,bo u nas leje tak,że napewno nigdzie nie wyjdę.
Louise cieszę się,ze lepiej się czujesz-martwiłam się o Ciebie!!
Vanilka jak nogi?mam nadzieję,żę juz nie bolały w nocy
Ja mam dzisiaj straszny humor-już chcę ta końcówkę czerwca -zaczynam się bać cesarki i tego ostaniego miesiąca ciąży-spać nie mogę po nocach i ogolnie jest mi już ciężko.Płaczliwa jestem na maksa i mam wszystkiego dosyć!!

Wstałam i nie mam dzisiaj humoru.Noc do niczego-budziłam się na siku 3 razy, a później nie mogłam spać.Dzisiaj chyba nawet się z piżamy nei przebieram,bo u nas leje tak,że napewno nigdzie nie wyjdę.
Louise cieszę się,ze lepiej się czujesz-martwiłam się o Ciebie!!
Vanilka jak nogi?mam nadzieję,żę juz nie bolały w nocy
Ja mam dzisiaj straszny humor-już chcę ta końcówkę czerwca -zaczynam się bać cesarki i tego ostaniego miesiąca ciąży-spać nie mogę po nocach i ogolnie jest mi już ciężko.Płaczliwa jestem na maksa i mam wszystkiego dosyć!!

Ja mam dzisiaj dzień płaczka...ryczałam już 3 razy...a jeszcze południa nie ma...a męża zaryczałam przez telefon...a ten chyba myślał, że rodzę i się wystraszył...no i obiecał, że w tym tygodniu tylko tym pokojem się zajmie...uwierzę jak zobaczę...

czesc dziewczyny -ale posrana pogoda ,normalnie tylko spac
miałam dzis Filipsa zaprowadzic 1 dzien do przedszkola ale normalnie tak mi sie nie chciało tylka ruszyc spod kołdry ze szok ,no i został ,mój m tez stwierdził ze najlepiej to jakby został w łózku ze mna ,ale niestety ktos pracowac musi
własnie dzis zauwazyłam mój podpis pod suwaczkiem,i jestem przerazona bo to juz za chwile bedzie poród
dziewczynki miłego dnia

No hej !

Dziewczyny ,na pocieszenie ogladalam pogode wczoraj dlugoterminowa i od srody ma byc w pl cieplo ..z dnia na dzien pogoda ma sie poprawiac i po 27 stopni ma byc :-)wiec jeszcze bedziecie narzekaly ,ze puchniecie od ciepla :tak:

tweenie pewnie jeszcze sobie spisz slodko :happy2:

ania_pestka Matko jak bym czytala o sobie..brzuch mam juz tak wielki jak praktycznie na ostatnich dniach tamtej ciazy ..a teeraz zostal miesiac i bedzie tak duzo rosl ;/przeraza mnie ten fakt bo juz wygladam jak slon ,a gdzie jeszcze 4 tyg.:confused:no nie dziwie Ci sie ,ze chcesz rmenot robic bo jednak remont troszke trwa ,a czas leci .

madzik pierwszy raz chyba czytam ,ze masz zly dzien ;-);-)i tak dlugo sie trzymalas !!!ja mam takie dni co kilka dni tak na pocieszenie .
nogi okey bo wczoraj siedzialam caly dzien w domu ...to co ja mam nie chodzic juz nigdzie zeby nie bolaly :-(

louise ja nigdy nie slyszalam nic ,ze mozarelli nie mozna ...

cynamonka ooo to Ty za sciana niemiecka mieszkasz -nawet nie wiedzialam .
tutaj przedszkola,zlobki sa tak kosztowne ,ze malo ktora polka oddaje dziecko do tych instytucji ...chyba tylko angielki na to stac .

ewcik ja tez zawsze marzylam zeby wyjechac ..no i wyjechalam ;-)ciezko jest ale co zrobic ...

perla ??????????????????????

Vanilka, tak spałam słodko do 8 z hakiem, od 3 i z trzema przerwami... Energia ze mnie tryska, jak dziś deszcz z nieba...

mam taką poduchę do karmienia, dla bliźniąt, więc jest trochę większa i rewelacyjna sprawa to jest :)

reklama
Witam :happy2:
Ja znów mam zaległości nadrabiam po troszku w przelocie :happy2:.
Kończymy remont tzn doprowadzamy mieszkanie do porządku zeby można sie było tam wprowadzić, nie jest to jeszcze skończone bo np w szafkach w kuchni nie mam drzwiczek :baffled:ale jakoś dam rade. Na zakupy prawie co dzien jeździmy i to po głupoty których ciągle brakuje.
Pogoda ogólnie niesprzyjająca, tylko spać a tu nic z tego.
Miłego dnia ja się zagłębie w lekture BB :happy2:

Do góry