reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2010

To niemożliwe, że nadal jest taka pogoda :wściekła/y: Nie dziwię się naszym dzieciom, że nie chcę wychodzić na taki ponury świat, na pewno u nas w brzuszkach pogodniej :-)

Zdec- ja nie kupiłam tego irygatora, Tantum Rosa kupiłam tylko dwie saszetki, w poprzedniej ciąży się nie przydały, bo po cesarce nawet nie czułam potrzeby, a teraz też nie wiadomo jak będzie.... Za to mam tak jak gosiagro - Laktacyt femina- używam go od lat i jestem super zadowolona! Kosmetyków masz już napraaawdę dużo- wystarczy na początek na pewno, warto mieć jeszcze pod ręką jakiś paracetamol dla maluszka przeciw gorączce- w czopkach- najmniejszą dawkę i herbatkę koperkową na kolki, no i gaziki wyjałowione i ja jeszcze mam takie płaskie, większe waciki do przemywania oczu (solą fizjologiczną, albo mineralną, albo przegotowaną). A z tym leżaczkiem to :wściekła/y:
ewela- fajnie z tym wypadem do kina, my dziś dostalismy informację, że 1 czerwca dzieci jadą do muzeum etnograficznego :szok:- trzylatki!!! :szok: No jakoś tego nie widzę, ale chyba wiedzą co robią, choć Piotrek pewnie też by wolał smoki :tak:
słoniczka- lepiej nie ryzykować, jadź do tego szpitala!
gosiagro- ale miałaś noc :szok: Najważniejsze, że mężuś już jest z Wami, jeszcze kilka dni i będzie w pełni sił ta jak Wasz maluszek!
Karo- no to fajnie, że znasz już termin urodzin dzieciątka, ciekawe, czy zechce poczekać...
anecznik- nie wpadajmy w skrajności- 30 st, a 7, to duża różnica ;-)- ja chcę tylko trooooszkę słońca :cool2:. No to co- może zapoczątkujesz czerwcóweczki? :-)
madziaja- zdrówka!
Koriander- to Ty jesteś bliźniaczkiem? Dodaje mi to trochę otuchy, bo bliźniakiem jest też moja mama i prawdę mówiąc to nie wydaje mi się za wymarzony znak zodiaku :eek:

Idę sprzątać, dziś przypada na garaż :-)

Ostatnia edycja:
reklama
lena ja jednak mimo wszystko kupuję Oilatum, bo o ile dobrze pamiętam czytałam na jakimś forum że Emolium nieładnie pachnie:(
Więc dwa "smrodki" mi w domu nie potrzebne:):) Jeden to i tak maks;):)

lena ja jednak mimo wszystko kupuję Oilatum, bo o ile dobrze pamiętam czytałam na jakimś forum że Emolium nieładnie pachnie:(

Właśnie odkrecałam żeby zobaczyć ale on jest bezzapachowy;)Więc nie wiem skąd te mylne widomości;)Chyba, że wyszły zapachowe.....

zgadzam się z tobą:tak::tak:, mam w domu Emolium i strasznie mnie ten zapach denerwuje:no:
lena - on niby jest bezzapachowy, ale to nie prawda, mi się nie podoba:(

Ostatnia edycja:
Witajcie Kochane:-)
Dostałam na dziś przepustkę więc mam kilka godzin normalnego życia w domku.
Jak będę miała nadal takie wyniki ciśnienia to mnie do porodu nie wypuszczą... A to się robi kwadratura koła, bo wiem, że od tych pomiarów zależy decyzja więc się nimi denerwuję, a jak się denerwuję to są wysokie i mnie trzymają w szpitalu... :szok:
Nelcia waży już 3 kg :-) i wszystko z nią ok. Wyniki morfologii i moczu mam dobre więc wykluczono gestozę na rzecz nadciśnienia. Jutro mam jeszcze konsultację okulistyczną i badanie dna oka, zobaczymy co powiedzą.
Jeżeli chodzi o opiekę medyczną narzekać nie mogę bo jest naprawdę dobra ale jeżeli chodzi o warunki socjalne to gorzej niż tragedia.:no:
W Toruniu są dwa pododdziały patologii ciąży, patologia1 jest w remoncie i całość oddziału jest przeniesiona na korytarz patologii2, mnie przyjęto właśnie na tę patologię pierwszą więc miejsca są tylko na korytarz - po prostu koszmar, jak myślę, że mogę tam jeszcze 4 tygodnie spędzić to łapię doła na maksa...
Nie będę nadrabiała forum, za mało czasu mam w domku a za wiele do zrobienia, mam tylko nadzieję, że u Was wszystko dobrze i się zdrowo i cało trzymacie!

reklama
Lena ja też mam Emolium, moja siostra używa i jest bardziej zadowolona niż jak miała Oliatum.

Piszecie która pierwsza się rozpakuje. Ja na suwaczku mam 37tc tak więc skończony, a mój gin cały czas kazał brać mi jeszcze leki. Wizyta na 28 maja i sie zastanawiam czy dotrwam. Chcę dotrwać by jeszcze sie upewnić że wszystko dobrze i mam nadzieje ze jak odstawie leki to od razu urodzę. Marzę sobie o 30 maja, moje urodzinki :)

Ja po ostatnij badaniu miałam lekkie plamienie, tzn taki rzadki śluz z niteczkami krwi, w sumie na bieliźnie się nie pojawiło tylko przy podcieraniu, gin mówił że mógł mi szyjkę naruszyć. Wczoraj już nic nie miałam, a przed chwilą po wizycie w toalecie, malutka ilość takiego brązowego śluzu się pojawiła ale nic mi nie leci. Już sama nie wiem czy się martwić czy nie. Poszperałam trochę na necie i ponoć na tym etapie może takie coś się pojawiać. Czy możliwe że od piątkowego badania mogły mi jeszcze resztki wypłynąć?

Do góry