reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kto po in vitro?

Kahaaa bardzo Ci dziekuję za odpowiedź. Uspokoiłam się :) Nie miałam żadnych objawów hiperstymulacji, wodę piję, ale urozmaicam to herbatkami i sokami - i nic mi nie jest. Choć wolę dmuchać na zimne i już teraz ograniczam soki i harbatę ;) Dziewczyny, to, co Wy powiecie to święte :) Tym bardziej, jak widzę, że u Ciebie Kahaaa rośnie w brzuszku maluszek (Gratuluje!!) to dostosuję się do wszystkich zaleceń ;-)

reklama
Ja nie miałam żadnych zastrzyków po punkcji. Biorę tylko Luteinę, Duphaston i Medrol . Moim ostatnim zastrzykiem był chyba Ovitrelle (jeśli dobrze pamiętam nazwę)

Matylda - widzę nową informacje - 8 komóreczek zapłodnionych, 3 w obserwacji :) Bardzo ładnie :) A co to za zastrzyki, które masz brać? Jak się nazywają?

Ostatnio edytowane przez moderatora:
to ja mam: zamur, luteina, estrofem, encorton, fragmin-zastrzyki, olfen.
a brzuch też cię bolał po punkcji, bo ja normalnie już nie mogę z bólu. najlepiej się nie ruszać, chyba że to zależy od ilości wkłuć do jajników?

Sporo masz tych leków :) Mnie brzuch nie bolał - czułam jakiś mały dyskomfort, ale nie mogę tego nazwać bólem. W ogóle to ja jestem jakimś dziwnym przypadkiem bo mi nic nie było i nic nie jest:) I sama juz nie wiem czy powinnam się z tego cieszyć czy się martwić. Chyba każdy odczuwa wszystko inaczej więc nie sugeruj się mną. I PIJ DUŻO WODY - tak jak pisały dziewczyny, bo skoro brzusio Cię boli to chyba ta woda jest bardzo wskazana :)

cześć dziewczyny.Dziś miałam II werkę i jest super.Betka rośnie i jest 10,9 a w sobotę była 2,0.Bałam się jak cholera bo lekarz powiedział mi , że ta sobotnia to tylko wynik leków a jednak moja dziecinka już się zagnieździła i dawała znak o sobie.

Labo świetnie że betka rośnie teraz mam nadzieję już jesteś spokojniejsza i tryskasz optymizmem będzie dobrze kochaniutka:-)

cześć dziewczyny.Dziś miałam II werkę i jest super.Betka rośnie i jest 10,9 a w sobotę była 2,0.Bałam się jak cholera bo lekarz powiedział mi , że ta sobotnia to tylko wynik leków a jednak moja dziecinka już się zagnieździła i dawała znak o sobie.

BOSKO!!!!! Trzymam kciuki, ale- odpukac- juz chyba nie trzeba :)

ma-mi -nic sie nie martw. chodzi o to, ze woda oraz mleko pite w duzych ilosciach zapobiegaja albo zmniejszaja ryzyko wystapienia hiperstymulacji. soki czy herbata nie maja takich dzialan (i tu by sie przydala lolitka, zeby powiedziec dlaczego, bo mi brak wiedzy). wiec jak juz jestes parenascie dni po transferze i nie masz objawow hiper, to spoko. nie chodzi tez o to, ze soki w czyms szkodza, tylko, ze nie pomagaja, a uwierz mi jak chlasz kilka litrow wody dziennie, to juz na soki miejsca nie ma. ale jak ci nie ejst to soczki sa zupelnie ok!

Nawadnianie to nawadnianie, nie? woda najlepiej sie wchłania i oczyszcza organizm, a kawa i czarna herbata działają paradoksalnie odwrotnie. Nie wiem czemu soki odradzasz? a nasza specjalistka Lolita gdzies zniknela...Mam nadzieje ze z nia OK...

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
to ja mam: zamur, luteina, estrofem, encorton, fragmin-zastrzyki, olfen.
a brzuch też cię bolał po punkcji, bo ja normalnie już nie mogę z bólu. najlepiej się nie ruszać, chyba że to zależy od ilości wkłuć do jajników?

Ja miałam podobny zestaw- zastrzyki w uda bo w brzuch nie dawlam sobie rady wbic...I tak mnie to niezle zdrowia i nerwow kosztowalo...
Widze ze co klinika to inny zestaw lekow daja i inaczej weryfikuja bete. U nas nie pozwalaja robic przed 14 dniem, oczywiscie nikt sie nie slucha :)
Świetny wynik z tą 8!!! to bedziecie miec zapas mrozaczkow, bomba!

Do góry