reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2010

reklama
pati1159 - przesłodki,przesliczny przecudny chłopczyk, tak jak Natalka Gosi*** :-) boskie dzieci!! A swoja droga to chba wszystkie noworodki,ktore widzialam miały czarne włoski,a slicznotka Gosi blondyneczka :-)

to jest niezłe ;-) 'prześliczny przecudny chłopczyk, tak jak Natalka Gosi :-D to Ci się udało hihi

Zjadłam prawie całego arbuza 3 kg;)I teraz czas spać;)
images.jpg

Witam się wieczornie
byłam dzis na wizycie i z nami wszystko jest ok.
Pan doktor mnie pochwalił, ze jestem pacjentka która narzuciła sobie rygor i jest zdyscyplinowana i lezy :-D a widac to po tym,że nie mam opuchnietych nóg(czyli nie chodze), rozwarcie się cofneło, a szyjka ma nadal 2 cm :biggrin2:
31 maja w poniedziałek mam sie stawic na 13.00 w szpitalu i .........................
1 czerwca w prezencie urodzinowym dla tatusia urodzimy przez cc Filipka(no chyba ze On sam postanowi wyjsc wcześniej)
Mąż nic o tym nie wie i mam nadzieje ze dowie się o narodzinach synusia dopiero we wtorek jak do niego zadzwonie juz po cesarce-taki mam plan :biggrin2:
poza tym wód płodowych nie przybyło :happy2: a mały waży niby miedzy 3040 a 3200 :happy2:

ja juz dzis po wizycie i dowiedzialam sie ze mam bardzo malo wod plodowych juz i teraz mam umowione wizyty co drugi dzien czyli teraz w czwartek,sobote,poniedzialek jak bedzie dalej zobaczymy narazie nie mowia co dalej...
na tym etapie to chyba normalne ze ma sie mnie wod, bedzie oki:tak:
witam mamuśki:-)

A do mnie jak pech sie przyczepił to nie chce odejść:wściekła/y: odebrałam wyniki i okazuje się że mam paciorkowca gr B Streptococcus agalactiae:szok: i znowu się naczytałam że może on doprowadzić do sepsy czy nawet śmierci u noworodka:szok: Pojechałam do szpitala bo akurat udało się że dziś ma dyżur moja ginka. Przepisała mi antybiotyk Zinnat i powiedziała że przed samym porodem musze też dostać dawkę antybiotyku a po porodzie zbadać dziecko pod tym kątem i jak wynik bedzie pozytywny to maluszek też dostanie antybiotyk. Podłączyła mnie też do ktg, wyszły dość częste skurcze do poziomu 60%:szok: i przy okazji zbadala szyjke, wszystko ok. A poziom wód płodowych i ten nieszczesny moczowód będzie sprawdzać za tydzień. Też mi kazała przyjść wtedy do szpitala na dyżur. Przynajmniej nie będe musiała nic płacić. Ech... Mówie wam jak nie urok to sraczka:baffled:
Wszystko napewno bedzie dobrze, zobaczysz dostaniesz antybiotyk i bedzie ok:tak::tak:

paula jak to do pracy zaliczeniowej to bierz z tego licencjata, chyba że go pełno w necie to lepiej pozmieniaj co nieco ;) a Ty nie mówisz przypadkiem o tym lic co ja Ci posłałam ;)?

:cool2:

Tak Kochana chodzi mi o Twoj licencjat bo mam prace o mediach i jest tam u Ciebie dzial ktory pasuje mi do tematu:) :tak::tak::tak: wiec jesli pozwolisz to cos tam skorzystam a reszte pozmieniam:-):-):-) i jeszcze raz dziekuje z ata prace:)
Zjadłam prawie całego arbuza 3 kg;)I teraz czas spać;)
Zobacz załącznik 249623

o nieeeeee!!!!! jak możesz robić takiego smaka arbuzem :szok::szok::szok:
jutro bede musiała chyba zjesc chociaz kawałek bo nie wytrzymam:-D:-D

Witam się wieczornie
byłam dzis na wizycie i z nami wszystko jest ok.
Pan doktor mnie pochwalił, ze jestem pacjentka która narzuciła sobie rygor i jest zdyscyplinowana i lezy :-D a widac to po tym,że nie mam opuchnietych nóg(czyli nie chodze), rozwarcie się cofneło, a szyjka ma nadal 2 cm :biggrin2:
31 maja w poniedziałek mam sie stawic na 13.00 w szpitalu i .........................
1 czerwca w prezencie urodzinowym dla tatusia urodzimy przez cc Filipka(no chyba ze On sam postanowi wyjsc wcześniej)
Mąż nic o tym nie wie i mam nadzieje ze dowie się o narodzinach synusia dopiero we wtorek jak do niego zadzwonie juz po cesarce-taki mam plan :biggrin2:
poza tym wód płodowych nie przybyło :happy2: a mały waży niby miedzy 3040 a 3200 :happy2:

super ze wszystko po wizycie oki:tak::tak::tak:

ja dziewczyny uciekam spac nic sie nie dzieje cisza w eterze , skurczy brak wiec chyba sprzatanie dzisiejsze nic nie pomogło:no::no::no: a tak sie starałam az kolana mnie bola od turlania sie po podłodze:-:)-:)-(a tu nic ale mała najlepiej wie kiedy chce wyjsc jesli nie teraz to ok ale nie powiem ze chcialabym miec to juz za soba i tulic ja w ramionach
Dobranoc I SZYBKICH PORODOW JAK COS:-D:-D

Gosiu sliczna masz coreczke=)

Karo gratuluje magisterki:)

Dziewczyny martwie sie bo lekarz niewzial mi wymazu poniewaz on tego nierobi:( dal mi namiar na Instytut..;/ i jest on 40 km ode mnie;/ a poza tym mam rodzic niby na dniach...a na wyniki tydzien sie czeka, co ja mam zrobic?:(:(:(:(

Dziewczyny martwie sie bo lekarz niewzial mi wymazu poniewaz on tego nierobi:( dal mi namiar na Instytut..;/ i jest on 40 km ode mnie;/ a poza tym mam rodzic niby na dniach...a na wyniki tydzien sie czeka, co ja mam zrobic?:(:(:(:(

Po prostu nie martw się na zapas :-) Ja też nie miałam robionego wymazu. W szpitalu na pewno przebadają nasze brzdące :-) zresztą się wszystkiego dowiemy wtedy więc głowa do góry :-D

reklama
ja na twoim miejscu bym jednak zrobiła żeby być spokojna albo mieć świadomość, bo wtedy nawet jak nie zdążysz antybiotyku wziąść teraz jeszcze przed porodem to lekarz poda Ci go w dniu porodu zaraz przed nim i to powinno ochronić maleństwo. Ja nie czekałam całego tygodnia. Materiał dałam w piątek a dziś miałam juz wynik do odebrania.
Czasami paciorkowiec jest wskazaniem do cc.

Ostatnia edycja:
Do góry