E
etna36
Gość
laski dawajcie na czata bo ja tu sie roztroje zaraz
Dzień dobry...
Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.
Ania Ślusarczyk (aniaslu)
to ja Ci juz nie wystarczam?laski dawajcie na czata bo ja tu sie roztroje zaraz
ja nie dam rady bo bede film oglądać
to ja Ci juz nie wystarczam?
public enamea co to za film ze wazniejszy od czata? hihihi
:-d:-d:-d:-d:-d:-d:-dno co ty kilolek wystarczasz, wystarczas reszta spadac z czata :-d:-d
Pawelek jest dzielny! A Madelen mam nadzieje ze sobie juz zapomniala ze sie jej nie podobao nurkowanie. Al z ta konewka dobry pomysl, bedziemy sie polewac we wanni, tak zeby sie nie bala nurkowania. U nas ten instruktor z urody moze dziecko wystraszycno co ty, gdyby sie krztusilo to ja bym tam umarla ze strachu
dziecko ma jeszcze odruchy z czasow "brzuszkowych" i umie nabrac powietrza w czasie nurkowania
dlatego chodzimy na basen zeby te odruchy u naszych pociech nie zanikly tylko je pielegnujemy. Nurkowanie na pierwszych zajeciach to lekka przesada, po prostu stopniowe oswajanie z woda, poprzez chlapanie na twarz, konewka odgrywa tu kluczowa role moim skromnym zdaniem. Zanim maluch zanurkuje najpierw jest przez instruktorke polewany woda i wedy ja z nim pod wode i wyskakuje usmiechniety. Dodam KINGULA ze u nas takie nie zadowolenie z nurkowania bylo po chorobie, ale instruktorka kazala nam w domu przy kapaniu polewac malego woda stopniowo zeby sie oswoil na nowo i teraz jak sie kapie to konewka musi byc blisko i on pod woda prawie cala kapiel. Tylko nabiera powietrza jak widzi konewke i czeka az go polejemy nasz maly urwisek