reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Mamy siedzące w domach z dziecmi

witam mamuski moje kochane
WSZYTSKIEGO NAJLEPSZEGO W DNIU NASZEGO SWIETA:-):-):-):-)

DZIONEK JAK ZWYKLE W BIEGU-sorki za capsa
jak zwykle szkola,pozniej obiad,kupilam mamie fajny zegarek:tak::tak::tak::tak::tak:
od mamy wrocilam po 21 wiec dziewczyny do mycia i takk sie zeszlo ze dopeiro teraz usiadlam
pogoda dzis byla juz calkiem fajna,tylko w dzien dosc mocno wialo ale pod wieczor juz przestalo
ide poczytac co u was

reklama
hejka.

Wszystkiego najlepszego mamuski z okazji naszego święta :tak::tak::tak::tak::-):-):-):-)

po pracy wybralismy się z Oliwka na długi spacer,poszliśmy też do sklepu i kupilismy sobie nowy aparat fotograficzny 14,1 piksela.sony.daliśmy za niego razem z etui ok 940zł.

chcieliśmy wziąć na raty ale tesciowa zaproponowała ze wyłozy gotówkę a my jej będziemy spłacac co miesiąc po 100zł,przynajmniej nie będziemy musieli płacic odsetek.fajną amma tesciowa co?????? :tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::-p:-p:-p:-p:-p:-p

dowikla zdrówka dla dziewczynek :tak::tak::tak::tak::tak::tak:

medea ja bym Ci polecała ten wózek:tak::tak::tak::tak::tak:
CHICCO MULTIWAY COMPLETE + GWAR. KOL . 25 + GRATIS (1056777827) - Aukcje internetowe Allegro

anaconda aby Mai przeszło i abyście mogły pójść na to przedstawienie do przedszkola:tak::tak::tak::tak:

czekam teraz na wyniki You can dance.

Hej dziewczyny, nawet nie nadrabiam, wpadam na sekundę.
Byłam wczoraj w PUP i okazalo się, ze jednak mój szefuncio musiał być złośliwy bo by nie wytrzymał.
Okazało się, że świadectwa pracy nie były kompletne, nie zauważyłam tego. na jednym nie było imion rodziców i jednej daty, na drugim pieczątki. I odprawili mnie z kwitkiem. Przyjechałyśmy do domu, późńiej do firmy uzupełnić ( zrobiłabym to sama, ale zażądali parafek i pieczątek). Tak więc dziś o 8 mam autobus do PUP, z tamtąd do mamy, od mamy do domu szybki obiad i do tesciowej. Nie dam rady już tu zajrzec więc potraktujcie to jako usprawiedliwienie. Zła jestem jak nie wiem, raz-jeździć 2 razy i kolejki-wrrr, dwa musze małą zwalić z łózka o 7 żeby się wyrobić w czasie na autobusy.
Lecę. Obym dziś juz wszystko załatwiła...

ojej ale wredny ten Twoj szef ale nie daj sie:tak::tak::tak::tak::tak::tak:

M

A, jeszcze wam się pochwale, że M żeby uczcić dzień matki, przejął poranne obowiązki i dostałam kawkę ze śniadankiem do wyrka :tak::-) Własnie wiezie małą do przedszkola :tak: A ja spadam się wypluskać :tak:

prosze jak milo
a mnie nikt z nieczego dzis nie wyreczyl:-:)-:)-:)-:)-(

Wszystkiego naj dla wszystkich mamuś;-)

M zapomniał prezentu dla teściowej....:eek::angry:

ja swoejmu mowilam zeby do swoejej matki zadzwonil
ciekawe czy to zrobil
w koncu to jego matka nie moja:sorry:

czesc namuski!!!
witajcie.ja mam chwilke bo dzieci spią wiec z kawka na bb zasiadlam.pogoda w miare niby nie pada ale słonca za wiele tez nie ma,zobaczymy czy padac nie bedzie.
a ja rano jak wstałam to moj synek krystianek dał mi wielki bukiet kwiatków i czekoladki:szok:byłam w szoku.(nie mam pojecia kiedy to M kupil i gdzie to schował)
obiadek mam z wczoraj,posprzatane też mam, pranie powieszine wiec jak na razie sie byczę
milego dnia!!!

fajnie
ja dostalam od Pauliny poduszeczke na szpilki,wczoraj szyliw szkole,do tego piekna laurke i jeszcze takie sreduszko z zyczeniami robione wlasnorecznie:tak::tak::tak::tak:
i piosenke mi zaspiewalaa:-):-):-):-)

Medea moja sasiadka ma identyczny wózek ten z graco za 249zł i wychowała w nim dwójke chłopaków i była z niego zadowolona, jest wysoki bo jej to odp gdyz ona i maz naleza do 180cm wiec napewno za niski nie bedzie dla ciebie , jedyny minus to ze ten wózek jest strasznie sztywny takze o zadnym kołysaniu nie ma mowy jedynie jazda w tył i przód przez próg ona tak robiła:-D:-D:-D:-Djak dziecko płakało:tak::tak::tak:
Na samym poczatku własnie wkładała do niego maxi cosi bo tam jakos pasuje:tak::tak::tak: mimo iz nie był z firmy grako:tak::tak::tak:

moje obie nie kolysane
co najwyzej wozilam chwile w przod i w tyl i zasypialy
chyba ze szlam po dolkach:-D:-D:-D:-D:-D

Anabuba a Ty masz gdzieś u siebie Biedronę czy jeździsz bo Mińska? Z tymi pieluchami to Natali ma rację że pewnie przez tą promocję wykupili. A chusteczki były w czteropaku więc może dlatego nie dokładali już tych zwykłych na półki
.

a no widzisz i pewnie dlatego pusto bylo bo sie rzucili:eek::eek::eek::eek:
do minska jezdze
mam jkeis 15km drogi,ale z braciakiem pojechalam autem wiec moglam sie obkupic:-):-):-):-)

Witam ponownie :-):-)
My już po wizycie u pediatry, niestety trafiłam na tą której nie znoszę bo powszechnie jest znana z tego że tylko antybiotyki potrafi przepisywać i oczywiście Mai też walnęła, do tego eurespal. Może źle robię bo lekarzem nie jestem ale wydaje mi się że z powodu jednego wieczora z gorączka jeszcze nie czas na antybiotyk, wykupiłam go ale podawać nie mam zamiaru Spróbuję z eurespalem a jak będę widziała ze nie działa to dopiero sięgnę po summamed. A co do jutrzejszego przedstawienia w przedszkolu to po prostu będę ją obserwować dzisiaj i jutro rano i sama zadecyduję czy jest sens ją puszczać bo nie chciałabym żeby i inne dzieci pozarażała :no::no:
A teraz z kawką zasiadam i mam chwilę wytchnienia bo Maja zasnęła :-D:-D:-D

a powiedziala co jest Mai?ma jakies zapalenie czy tylko kaszelek?pewnie dopeiro cos sie kluje
ale dobrze ze dostala eurespal moze tym sie ufda
kup jej lipomal jeszcze i ja nacieraj na noc
i zdrowka !!!!!!!!!!!!

Witam kochane :happy2:
wszystkiego najlepszego kochane mamuśki w dniu naszego święta :happy2:
czytam was troszkę zbieram się żeby napisać coś i zawsze coś mnie odciągnie :zawstydzona/y:choroby ciąg dalszy :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:już mam dość w aptece zostawiłam majątek :-(
zdrówka dla naszych wszystkich chorowitek życzę :tak::tak::tak:
MH na ropiejące oczka proponuje ci robić okłady z herbaty mojej Julce omaga często jej tez oczka rano przemywam herbatą bo nie może ich normalnie otworzyć ale u niej to alergiczne a u dziewczyn?????

Anabubka no jak chłop rano niecnie wykorzystanie zaproponował to jak tu mu odmówić :-pile u was zielona szkoła kosztuje????????u nas była propozycja wyjazdu na zielona szkołę ale tydzień 570 zł i rodzice zadecydowali że nie bo drogo trochę :sorry2:

..Pietruszka zaczął leczenie zębów pani doktor mu podpasowała :tak: następna wizyta 2 czerwca potem na 11 czerwca do chirurga szczękowego na usunięcie dwóch 4 i dalej leczenie :tak::tak:a jak jemu zacznie się w lipcu urlop to i ja zacznę chodzić do tej dentystki :tak::tak::tak::tak::tak:bo wtedy ma kto z dziećmi zostać :tak::tak:
Antonio przez 2 dni miał mega biegunkę ale juz ok :tak:dietkę nadal trzymamy i biegunki brak tylko jeszcze ma okropny ktar:cool2:2:

Malinka zdrowka dla chorowitkow
niech was juz omija wszelka choroba:tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak::tak:
fajnie ze Twoj poszedl do denstyty
mojego to woalmi nie zaciagniesz i niestety juz ma niezle przeswity:eek::eek::eek::eek::eek::eek::eek:
u nas zielona szkola 400zl-wyjezdzaja w poniedzielk rano,po drodze cos tam zwiedzjaa a wracja w sobote wieczorem i tez cos tam po drodze maja zobaczyc
ma caly rozklad wycieczki ale za duzo pisania
ja dostalam jeszcze 200zl z racji niepelnosprawnosci Pauliny wiec tylko 200zl dolozylam,z czego 100zl dala moja mama:-):-):-):-):-):-)
a na kieszonkowe dal Paulinie moj chrzestny,ktory nie mogl byc na komunii to przyjechal w piatek i dal jej 100zl:-):-):-):-):-):-)

MH no wlasnie moze alegiczne to ropeinie?alo sobie czyms oczka zatraly
dobrze Malina radzi-zrob napar z herbaty czarnej i rob im oklady albo chociaz przemywaj razy dziennie oczka:tak::tak::tak::tak::tak::tak:
jak po 2-3dniach nie bedzie poprawy to idz do lekzra

stonka i żuczek - niezłe połączenie :-p:-D:-D:-D;-)
:-):-):-):-):-):-)

Witam wieczorkiem
Ja tylko na chwilke bo male caly czas placza i pokladaja sie gdzie sie da:no::no::no:
W dzien spaly mi jzu dzisiaj trzy razy :szok::szok::szok:
A wiec bylam z Nimi u lekarza i w sumie to nei wiadomo co Im jest:szok::szok::szok:Bola Je te brzuszki i sa mega slabiutkie:no::no::no:Podejrzewamy jakas cholerna jelitowke ale dodatkowo jutro badamy mocz
Daje Im bactrim,lakcid,esputicon i dam Im diphergan bo jzu nie wytrzymuje z Nimi:no::no:A do teo scisla dietka dopoki problemy z brzuszkami nie mina i cos na zbicie goraczki bo znowu zaczyna sie pojawiac:no::no::no:
W piatek beda wyniki moczu i zobaczymy co dalej.Albo kontynuacja tego co jest albo calkowita zmiana

bidulki.a oje i tak z brzuszkami maja problemy
teraz to doeprio uschna:-:)-:)-(

weszlma na ta strone z romiarami
lipa jakas
ja mam pod biustem juz 80:zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:
i w sumie kupuje staniki 80B lub C-zlaezy
a tu mi pisze powinnam 70D nosic:szok::szok::szok::szok::szok:
chyba bym musiala sobie ze 2 zebra wyciac bo dokad przetslaam dojrzeac to nosilam 75b:-)

Anabuba no to faktycznie zmiana:szok::szok::szok:
Mysle ze te wyiary sa takjie bo oni pisza o drogich stanikach ktore sa z materialow dobrze rozciagajacych sie No ale taka zmiana to :szok:dokladnie galy z orbit wylatuja roumie ze jak masz 80 pod biustem to raczej 75 70 to lekka przesada chyba ze z gumy byl by ten stanik:-D

Ania no wlasnie
a kiedys jak mialam 75 pod biustem to owszem miescilam sie w 70 ale ciasno mi bylo
wiec teraz tymbardziej by bylo

a mnie nie stac na drogie staniki...
nie wiem czy wam pislaam ze bylam przedwczoraj na polowaniu w lumpku
zrobila niezly kredyt;))))
ale wyszukalam sobie fajne bikini-mam nadzieje ze przyda sie nad morzem,a jak nie to chociaz na basen i do opalania.dalam cale 5zl;))))
Paulinie i Weronice tez kupilam
do tego Weronice faja ociepana kamizleke,soie dresy kolo domu,i jeszcze pare blzueczek dla malej i spodenek pare na podworko

Ania no wlasnie
a kiedys jak mialam 75 pod biustem to owszem miescilam sie w 70 ale ciasno mi bylo
wiec teraz tymbardziej by bylo

a mnie nie stac na drogie staniki...
nie wiem czy wam pislaam ze bylam przedwczoraj na polowaniu w lumpku
zrobila niezly kredyt;))))
ale wyszukalam sobie fajne bikini-mam nadzieje ze przyda sie nad morzem,a jak nie to chociaz na basen i do opalania.dalam cale 5zl;))))
Paulinie i Weronice tez kupilam
do tego Weronice faja ociepana kamizleke,soie dresy kolo domu,i jeszcze pare blzueczek dla malej i spodenek pare na podworko

no to ladne zakupki
Ja tez nie kupuje drogich stanikow najlepiej czuje sie w tych za 13zl :))
Napewno bikini sie przyda wiec dobrze wydalas te 5 zl

Juz sie zegnam bo moj wrocil
Dobranoc

Witam, moj dzeci jeszczespią wiec korzstam :-p M juz do pracy poleciał

Malinka fajnie, że zglądasz, brakuje na t twojej pogody ducha na co dzień :sorry:

Dowikla, ale masz baterie leków :szok::szok::szok: biedne diewuszki.

Anka, mi yszeł rozmiar 75 I :-D:-D:szok: co to wogóle jest :-D:-D ja mam 75 d albo e :tak:

Malinka anabubka, przemywam im oczy świetlikiem :tak: Helnie pomoglo, a u aniki musiały pójśc krople w ruch, ale już jest lepiej :tak:

No a teraz katar im do grdeł poschodził i mi kaszlą :eek: wiec zacznamy syropki pić. Dzisiaj ma bć piknik w przedszkolu ale racej zostane w domu, niech się podlcza :sorry2:

Przsiadłam sie z duż kompa na lapka i mis ie strasznie literki plączą :wściekła/y::eek: A o tego nie mam myszki, chyba musze jakąś nabyć :-D

Witam Was dziewczęta

Najpierw to co nadrobiłam, późńiej o sobie

Iwcik, to Ci mężuś fajny prezent sprawił na dzien matki. Lepsze to od kwiatka. No ja nie dostałam absolutnie nic:-(
A jeśłi o rękach mowa. Ja mam mrowienie/drętwienie w dłoniach, tak, że nic małego nie utzrymama, np długopis, a czasm to i szkalanka poleci. Ale mnie to neurologicznie jakoś powiązane z tymi bólami głowy, niestety nadal nie doszłam co z tym łbem moim...

Pati współczuję Ci. I tej malenkiej chorej i tego większego uciekającego. No ale jeszcze tylko 3 i z głowy, tylko , żeby rzeczywiście efekt tych zastrzyków był

Co do płynów do naczyń-zdecydowanie PUR niebieski z balsamem do rąk. Cięko mi wymienić go na cos innego. W zeszłym mieś było kruchótko i kupił mi P włąsnie Tymka biedronkowego. No nie jest zły, ale to nie to...

dziewczynki polecam wam diete dr dukn ,to diet proteinowa
ja schudlam w ciagu 3 miesiecy 10 kg i przedewszystkim nie trzeba sie glodzic
ale tak bez owoców na wiosnępolecasz? gdzie TY masz serce?:-D:-D:-D

Foteliki samochodowe. Ostatnio na tvn turo i uwaga były programy o tych fotelikach. wynika z nich, że jakoś powinny się sprawić to koło 2 tysięcy, reszta jest kiepska. tylko kogo na to stać. Pokazywali symulacje wypadkowe, masakra. Póki wypadku nie ma to si ejakoś wozi tego brzdąca, ale jak już zdrrzenie, to strach mysleć. Te testy fotelików robią przy prędkości zderzeniowej zdaje sie 30 albo 40km/h. No niestety "my"( kierowcy) tyle nie jezdzimy, a jeszcze jak dojdzie koleś cz 4 z naprzeciwka to juz fotelik raczej nie ratuje-tfu tfu tfu.

Agnes świetny pomysł z tymi misiowymi lekarstwami! No mogli by tak wszyscy pomysleć. Ostatnio P cos na płucach się oderwać nie chciało i dałam mu leki małej, bo zaraz wyjdą z daty, a ona mało co choruje. To wziął raz i powiedział, ze juz woli chorowac. Takie obrzydliwe.( dla dzieci i dla dorosłych)

Jest takie słowo, słowo jedno,
Przed którym inne słowa bledną.
Słowo, jak słońce jaśniejące,
Co wszystkie inne słowa gasi,
Słowo z muzyki i z uśmiechu,
Z zapachu kwiatów i nut ptasich.
Słowo, co nigdy nie zawodzi,
Wierne i czułe do ostatka,
Najbliższe sercu, najpiękniejsze.
Jedno, jedyne słowo - MATKA.

Mamo, czy słyszysz me wołanie?
Unosi się, aż do niebios bram.

Mamo, czy słyszysz moje łkanie?
Bo mi Cię dziś bardzo brak.

Już mnie nigdy nie przytulisz
i w zmartwieniu nie utulisz
Nie obdarzysz mnie uśmiechem
bo jesteś już tylko moim echem ...

Na Twym grobie złożę
bukiet polnych kwiatów,
W nim moją całą miłość do Ciebie
i me podziękowanie!
piękne

Malinuś współczuję Ci tego chorubska, no ile to może trzymac-a kysz!!!!!!!!!!!!
Fajnie, ze Piotrek do dentysty się w końcu wybrał, żeby tak mój zechciał w końcu. I ja tez:zawstydzona/y:

Wiki obyz złóżkiem tez tak gładko poszło&&&

Kukusia&&&&&&&&&&&&&&-daj znac co Ci powiedzieli

Anabuba świetne zakupy.

No to ja teraz ciąg dalszy.
Ci ludzie nie znają granic złośliwości, a w Urzedach-litości

Pojechałam wczoraj z samego rana z małą do PUP z poprawkami na tych swiadectwach, a ta baba( ta sama) mówi, ze tego jest za dużó i świadectwa musza byc wypisane jeszcze raz. Od nowa. No to kuźwa już nie wytryzmałam i mówie, że samam kazałą takie poprawki porobić, jest dokładnie to , czego wymagałą, a ta, że jednak źle to wygląda. Nosz kuźwa. wiec z jednego końca miasta ( z mątew) do centrum do księgowej. Ta wypisała nowe swiadectwa, podrobiła podpisy, bo jakby miaął szefa wołąć, to by sie zjawił oże pod wieczór, albo i za kilka dni, Sary w PL nie ma. Jade z tym spowrotem z centrum do Urzedu, i pech, do tej samwj babay, ata , że co to za pismo, kto się tu rozczyta. Nosz *****-sorry-pytam, czy to ma być kaligrafem pisane? i że jak nie umie czytać, t jej przeczytam. W końcu mnie zarejestrowali. No to spowrotem do centrum, bo do mamy autobus za 2h, z centrum prez pół miasta z małą na nogach do mamy. Miałam być u niej koło 10 byłam przed 12. Głodna jak wilk, mała wymęczona, jak wkur...na. No co za ludzie:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:.
W końcu udało się wszystko załatwić, za tydzień po decyzję mam jechać i gotowa na przyjęcie pracy sie stawić, hehe.No, jak mi darmową nianię znajdą, hihi, to się moż ezastanowię.

U tesciowej nudy, jak zwykle. ale i sympatycznie jakoś było. no przytyki musiał być, ale to juz ta natura. Wczoraj jej to pusciłam plazem:-). nIech ma od synowej na dzie n matki, hehehehe.

Nocke miałąm pzekichaną, mała jak zaczeła o 23.40 tak skonczyła koło 2 w nocy. Płacz, popłakiwanie, wstawanie. Nie iwem co jej było. rączki pchała do buzi, a mówiła, z ebrzszek. Posmarowac sobie zeboli nie dała, brzuszka pomasowac troszkę. W koncu zasnęła na dobre, a ja juz z bólem głowy nie mogłam. dziś koniecznie za porządki domowe musze sie zabrac, podłogi, lodówka , pranie pochowac i obiad, no i zakupy , wiadomo. Jakoś nie mam siły, al emusze.

No i Witusia już wstała, tak więc biorę się za robote, b im dłużej tu posiedze, tym bardziej leń mi pasuje, hehe.
Papaśki

Ostatnia edycja:
reklama
Witam. Pogoda coś się zepsuła :dry: jakoś pochmurno oby tylko znowu nie padało :tak: ja zasiadam do Was jak nigdy ze śniadaniem :-D potem nie będę miała jak bo siostra przyjeżdża :tak: z miłą chęcią poszła bym spać :tak: coś się nie wysypiam ostatnio, już na tej podłodze nie wyrabiam :dry: wczoraj M mi napisał że prawdopodobnie wrócą w sobotę :sorry2: taa jasne już to widzę :eek: ale powiedzieli że jak do środy wrócą to poligon będzie i znowu na dwa może trzy tygodnie M nie będzie :wściekła/y: już nie wyrabiam. Ale powiedziałam sobie że nawet jak M nie wróci czy go nie będzie ja na przyszły tydzień się wyprowadzam choćby sama :tak: no ile można :tak: no to tyle ode mnie na razie, idę sprzątać i obiad robić :tak: może jakiś kop na zachętę :-D słoneczka życzę :tak:

Do góry