reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Grudzień 2009

reklama
Monika WSZYSTKIEGO NAJLEPSZEGO:-)

ja tez wszystkiego najlepszego zycze!!!

moje dziecko wczoraj usnelo o 19:30 i wstalo dzis o 6....
oczywiscie jadlo w nocy:)

pewnie dzien bedzie bez snu...zaraz sie zbieramy i jedziemy do kolezanki oliwki starszej o dwa miesiace:)
leci na Ryska a on ja zlewa:D hahaha

LUZNNA synek chyba sie robi coraz bardziej podobny do CIebie:)

hehe wszyscy widzę to dostrzegają...

A to Rysiek no! Tak olewać dziewczynę? Alek jak widzi jakąkolwiek laskę, to od razu zainteresowanie na maxa :-D Podrywacz jeden!! w kościele musiałam stanąć koło takiej pary z dwiema córeczkami, bo chciał widzieć, co one robią :-D

Aga co do chrupek, to ja spokojnie daję i Aluś się nie krztusi, chociaż łapczywy jest :tak: spróbuj i zobacz bez lęku ;-)

hehe wszyscy widzę to dostrzegają...

A to Rysiek no! Tak olewać dziewczynę? Alek jak widzi jakąkolwiek laskę, to od razu zainteresowanie na maxa :-D Podrywacz jeden!! w kościele musiałam stanąć koło takiej pary z dwiema córeczkami, bo chciał widzieć, co one robią :-D

Aga co do chrupek, to ja spokojnie daję i Aluś się nie krztusi, chociaż łapczywy jest :tak: spróbuj i zobacz bez lęku ;-)

Rysiek lubi ale starsze....najbardziej podrywa moje kolezanki ze studiow:)
a takie male zazwyczaj mu sie nie podobaja..kuzynke bswoja bije:)

moze dzis sprobuje mu dac chrupka:)
tylko nie wiem jak z tymi dziaslami bo bola go od lyzki ktora jest silikonowa to nie wiem czy chrupek nie bedzie go drapal...
bo nie mamy jeszcze zeba ani jednego...;/

Rysiek lubi ale starsze....najbardziej podrywa moje kolezanki ze studiow:)
a takie male zazwyczaj mu sie nie podobaja..kuzynke bswoja bije:)

moze dzis sprobuje mu dac chrupka:)
tylko nie wiem jak z tymi dziaslami bo bola go od lyzki ktora jest silikonowa to nie wiem czy chrupek nie bedzie go drapal...
bo nie mamy jeszcze zeba ani jednego...;/

Kasia Alus też nie ma i chyba mu lepiej jak gryzie chrupki :eek: w sensie lepiej na dziąsełku i lepsze chrupki od gryzaka...

Kurcze pytałam i lekarza i doświadczone mamy i każda mówi, że wychodzą Alkowi trójki i dalej :szok: lekarka nawet powiedziała, że przednie by mu szybko wyszły, jakby 'chciały', ale że chcą tylne to się raczej pomęczy;/ i się męczy, bo zęboli nie ma, ja nie nadążam za praniem śliniaków, a jemu leci jak z niedokręconego kranu...i ma ataki bólu, to go uspokoić nie idzie :no:
Zajrzałam mu do buzi i rzeczywiście z tyłu miękkie, białe i napuchnięte dziąsła, a z przodu tylko czerwone i twarde...

reklama
Kurcze pytałam i lekarza i doświadczone mamy i każda mówi, że wychodzą Alkowi trójki i dalej :szok: lekarka nawet powiedziała, że przednie by mu szybko wyszły, jakby 'chciały', ale że chcą tylne to się raczej pomęczy;/ i się męczy, bo zęboli nie ma, ja nie nadążam za praniem śliniaków, a jemu leci jak z niedokręconego kranu...i ma ataki bólu, to go uspokoić nie idzie :no:
Zajrzałam mu do buzi i rzeczywiście z tyłu miękkie, białe i napuchnięte dziąsła, a z przodu tylko czerwone i twarde...
Powiem Ci że trójki to akurat na samym końcu wychodzą więc musiałby Alus byc wyjatkiem;-) No a wyjatki sie zdażają;-)
Moga to być dwójki, Piotrkowi jak wychodziły jedynki to miał popuchniete dziąsła na miejscu dwojek,a moja mama taka zdziwiona była, że mu dwójki najpierw wychodzą:tak: a wyszły jedynki;-)

Co do chrupków to ja boję się jeszcze podawać, te kukurydziaki to takie mordoklejki, trzeba pilnować żeby zbyt dużego kawałka nie brał do buźki.
A Piotr przez wychodzące zęby wszystko tak głęboko wpycha do buzi, z takim nerwem to robi ze naprawde strach :-D:-D:-D:-D
Niestety antybiotyk musi być jeszcze do piątku ale już Hani nie furczy na oskrzelach czyli pomaga! Oczywiście myślałam że padnę przy niej ze śmiechu:eek: Już na szczęście nie wrzeszczy u doktora..no a że to był mój wujek to ją tak zagadał że podczas osłuchiwania nawet oddychała głęboko:-D:-D:-D No myślałam że się posikam!

Niestety z Tomkiem coraz gorzej:no: Katar na całego i zaczyna się mokry kaszel:no: Jak do poniedziałku tak będzie to muszę gdzieś prywatnie pojechać bo naszego pediatry dalej nie ma a do tych konowałów już nie pójdę:wściekła/y:

I jeszcze muszę się pochwalić..cały dzień byłam dziś z dzieciakami u teściów i w końcu zobaczyłam jaką dziadek Hani niespodziankę szykuje!
Robi jej wielki domek z drzewa..taki z dwoma huśtawkami, ogromną zjeżdzalnią..no i domkiem;-):-) Wiecie takie jak są na placach zabaw! Normalnie postarał się dziadek!
Ojej zdrówka!!!!!

Fajna sprawa domek, ja myślałam o domku ale zrezygnowałam, bo Antek m atakie dwa namioty połączone tunelem więc to mu się rozstawia w ogrodzie zamiast domku;-)
No a zjeżdżalnia super sprawa, my mamy taką plastikową;-) ma 1,5 metra ale Antkowi się znudziła, on woli takie większe:-D Na szczęscie jest komu dziedziczyć;-)

Do góry