reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Menu naszych pociech :)

reklama
Jesli chcesz zmienic mleczko to zrob to stopniowo:tak:najpierw wsypuj np 1 miareczke,kolejnego dnia podaj wiecej i tak co dzien wiecej az w koncu przejdziesz na Bebilon.

ja stopniowo Julce nie zminiałam z nan na bebilon.. poprostu wzielam kupilam otworzylam i przyrzadzilam mleko....
oczywiscie nie kazdy moze miec tyle szczescia u nas kompletnie nie odbilo sie to na zdrowiu małej..... pozatym ze jadla wtedy co 3 godz:)

a powiedzcie mi kiedy w koncu przejsc na mleko nastepne???? po ukonczonym 6 miesiacu?

Mały wypija ok 120ml co 3 godziny czasami coś zostawi, a czasami zjadłby więcej trudno go wyczuć. Od wczoraj jest na bebilionie. Cały czas go obserwuje jest ok. Sama też próbowałam obu mlek i osobiście uważam, że lepszy smak ma bebilion. NAn jest lekko gorzkawy. Oli to takie chucherko martwię się o niego nie wiem czemu tak słabo przybiera, a nie chce jeszcze biegać z nim po lekarzach. Ogólnie jest z nim wszystko ok jest bardzo kontaktowy, wesoły reaguję na wszystko więc może po porostu taki będzie drobny. A jak ważą wasze pociechy? Oliś urodził się 28 grudnia z wagą 2,800 spadł do 2,600 obecnie waży 5,300.

Sylwik i mamastacha z firmy nestle i jest ryżowo-marchewkowa normalizujaca i wiem ze tez jest ale to po 6 m dopiero 5 zbóż dokladnie skladu nie czytalam ale kaszki wlasnie dla dzieci z problemami brzuszkowymi my osobicie nie jedlismy takiej bo jemy normalna ale interesowalam sie wrazie co... tymbardziej ze my kolkowce bylismy ;)
Dziękuję;)

ja stopniowo Julce nie zminiałam z nan na bebilon.. poprostu wzielam kupilam otworzylam i przyrzadzilam mleko....
oczywiscie nie kazdy moze miec tyle szczescia u nas kompletnie nie odbilo sie to na zdrowiu małej..... pozatym ze jadla wtedy co 3 godz:)

a powiedzcie mi kiedy w koncu przejsc na mleko nastepne???? po ukonczonym 6 miesiacu?
po konsultacji z lekarzem :) niekiedy jak dziecko kończy 4 miesiące, a czesem po 6:)

Mały wypija ok 120ml co 3 godziny czasami coś zostawi, a czasami zjadłby więcej trudno go wyczuć. Od wczoraj jest na bebilionie. Cały czas go obserwuje jest ok. Sama też próbowałam obu mlek i osobiście uważam, że lepszy smak ma bebilion. NAn jest lekko gorzkawy. Oli to takie chucherko martwię się o niego nie wiem czemu tak słabo przybiera, a nie chce jeszcze biegać z nim po lekarzach. Ogólnie jest z nim wszystko ok jest bardzo kontaktowy, wesoły reaguję na wszystko więc może po porostu taki będzie drobny. A jak ważą wasze pociechy? Oliś urodził się 28 grudnia z wagą 2,800 spadł do 2,600 obecnie waży 5,300.

Hmm, moja się urodziła 16 gr i wazyła 2800g a po tygodniu jak wychodziłyśmy ze szpitala 2900g:-DTeraz ma ponad 7 kg, dokładnie nie wiem;-)Ale jeśli lekarz przy szczepieniu nie ma zastrzeżeń do wagi to się nie martw, może taki będzie szuplutki:tak:Z tego co piszesz to ładnie je więc nie sądze że to spowodowane jakąś chorobą bo by apetytu nie miał;-)

No ciężko mi coś doradzić...ale wydaje się drobniutki! No ale z drygiej strony jeśli jest wesoły, nie płacze z głody to może taka jego uroda! Ale wydaje mi się że ja już bym zaczęła wprowadzać coraz więcej posiłków stałych..może tym nadgoni! A co mówi lekarz jak idziecie np na szczepienie? Przecież ważą go chyba?

Jest cały wątek wzrost i waga grudniowych maluszków:)
Moja Lidka też z 28.12 i przy urodzeniu 3370 a teraz 5900 więc jeszcze wolniej przybiera a lekarka nie ma zastrzeżeń, u nas ja też byłam taka drobniutka. Może Oli ma to po którymś z Was?

reklama
Gabrysia właściwie cały czas na cycu nie próbowała nigdy modyfikowanego wazyła 2600 teraz ok 6400.Faktycznie chucherko z Twojego synka.Moja jest w okolicy 3 -10 centyla .

Do góry