reklama

Menu naszych pociech :)

Marssela jasne że można dać mniej:tak:
Ja robię tak żeby mały wypił ją z butelki..na 210 ml wody daję 8 miarek od mleka kaszki mleczno ryżowej!

ja dokladnie tak samo:)

my ostatnio wyprobowalismy obiadek po 6 miesiacu... indyk w pomidorach.....
obawialam sie ze pomidory moga ja uczulic bo ja mialam problemz z pomidorami do 16 roku zycia..
ale ku mojemu zdziwieniu juz 3 dzien minal i wszytsko w jak najleposzym porzadku:)
ale mimo wszystko to była tylko proba... poprzystaniemy nadal na obiadkach po 5 miesiacu.

Ostatnia edycja:
reklama
Mea- a jak dajesz Agatce ta kaszke na noc to nie ma zaparc po niej ? bo Filip właśnie ma i nie wiem, czy winowajca nie jest własnie Kaszka, a tak wogóle to jak powinny wyglądac kupki dzieci, które już jedzą troszkę innych posiłków niż mleczko ? mogą być trochę twardsze czy jeszcze konsystencja i kolor jajeczniczki ;) ?

u nas jest tak ze julka po kaszce musi sie napic... i daje jej soczku jablkowego na wszelki wypadek......
choc zaparc nigdy nie miala to jednak wole by do nich nigdy nie doszlo...
a kupka od dluzszego czasu jest plastelinowa i w zaleznosci co zje taki kolor ma....
po jagodach jest ciemna prawie czarna z miejscowo normalnym zoltym kolorem... po marchewce pomaranczowo zolta...
zielona byla tylko po szpinaku.

Dzięki za odpowiedzi. Widzę dziewczyny, że jesteście rozeznane:) Doradźcie mi jak podtuczyć moje maleństwo. Urodził się bardzo malutki 2,800 a teraz ma 5 miesięcy i waży 5400. 4 miesiące karmiłam piersią teraz daję Nan Active 1 i pomału zupki i trochę kleików do mleka, ale to mało pomaga na przyrost. Przybiera bardzo słabo:-(

Kurcze te wszystkie kaszki są smakowe boję się, że nie będzie później chciał samego mleka. Wolę na razie z butli mam nadzieję, że jak zmniejszę proporcje żeby było płynne to nic mu nie będzie..?nie wiesz może aga6671 czy są kaszki o neutralnym smaku?

Hmmm nie wiem czy są kaszki bezsmakowe :( Wiem że są różna dzieci ale Tomkowi to bez różnicy co mu leci z butli:-D
I z tego co się orientuję jest więcej dziewczyn które podają kaszkę z butelki i nic się nie dzieje dzidzusiom! Tylko trzeba uważać bo mogą być zaparcia bo to jednak są kaszki ryżowe..ale my podajemy jabłuszko i soczek jabłkowy i nic się nie dzieję!

Kurcze te wszystkie kaszki są smakowe boję się, że nie będzie później chciał samego mleka. Wolę na razie z butli mam nadzieję, że jak zmniejszę proporcje żeby było płynne to nic mu nie będzie..?nie wiesz może aga6671 czy są kaszki o neutralnym smaku?

Są takie kaszki. Ja mam z Nestle kaszkę ryżową, bez żadnych dodatków smakowych.

Chciałabym mu pomalutku wprowadzić te kaszki, ale nie wiem jakie zrobić proporcję. Mleka zjada 120ml. Możel lepiej na początku zrobić malutko i podać łyżeczką? Wyobraźcie sobie, że to moje drugie dziecko, ale mam różnice 9 lat między synami i jestem chyba mniej zorientowana teraz niż przy pierwszym. Nic nie pamiętam!!! Skleroza :P

Mam pytanie do Asicy ;)

Asiu czy masz w swoim zapasie :-) dla Fifiego słoiczkowym z Italy ;)
Słoiczek Plasmon z narysowana Koza Omogeneizzato?? jak tak to znasz dokładny jego skład ??;-)
Bo z tego co pamiętam chyba masz Plasmony i Melliny...

Asica poprawiam post bo znalazlam Twoj z Fota i dojrzałam ze masz :) teraz tylko jak mozesz odpowiedz na pytanko ;p

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Chciałabym mu pomalutku wprowadzić te kaszki, ale nie wiem jakie zrobić proporcję. Mleka zjada 120ml. Możel lepiej na początku zrobić malutko i podać łyżeczką? Wyobraźcie sobie, że to moje drugie dziecko, ale mam różnice 9 lat między synami i jestem chyba mniej zorientowana teraz niż przy pierwszym. Nic nie pamiętam!!! Skleroza :P

He he ja mam córkę 2 latka i też już mało co pamięta :)
Jasne że możesz łyżeczką..ja daję z butli bo więcej jej wypije niż by zjadł z łyżeczki!

Nowe wątki

reklama
reklama
Wróć
Do góry