reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2010

ewela- nic nie mow. Mnie zle znieczulili i rozkroili brzuch na zywca, potem jeszcze sie okazalo ze sie anestezjolog za głeboko wkuł w kregoslup i przez pol roku!!!! bolala mnie glowa. Wiecej nie napisze...

Kasiulka- no to w sumie dobrze ze juz sie to tetno unormowalo. Teraz pozostaje zyczyc szybkiej akcji porodowej.

Ostatnia edycja:
reklama
Teraz już na oddziale też ma 140, ale jak już jestem to jestem. Ale mam ogólnie doła i wszystkiego dość ;-(
Kasiulka to lekarze czekają aż się samo zacznie??Czemu nie działają z tym cc jak już po terminie?? głowa do góry będzie dobrze!!!!
Dziewczynki mówiłyście tu o niedouczonych lekarzach, mnie ostatnio sam ordynator powiedział że tylu tych młodych lekarzy jest teraz niedouczonych, ojojoj fajne ma zdanie o kolegach po fachu:-D ale to niestety szczera prawda.
I u mnie żadnych skurczy, czopów, nic się nie dzieje, tylko czuję się jak hipopotamek, w pasie 106, a przed ciążą chudzielec i malutko zjem a czuję się napchana jak beczułka, oj ta końcówka ciąży jest ciężka.
Gosiagro trzymam kciukasy by dzidzia szybciutko pojawiła się na świecie:-D

Ja mimo terminu na dziś melduję się nadal w stanie 2w1 :confused:
eh i co tu robić, najpierw tyle czasu na podtrzymaniu a teraz już miesiąc bez leków i nic się nie dzieje...

Witajcie Kochane.
Nadal jestem 2w1, byłam dziś na KTG i nareszcie skurcze wróciły narazie takie na poziomie 30-40% ale według lekarza to daje nadzieję,że coś się rozkręci,:-) rozwarcie narazie nie drgnęło, ale dziś mi lekarz tłumaczył,że jak się pojawią te prawdziwe mocne skurcze to napewno w miarę szybko pójdzie. Spędziłam dziś w szpitalu 4,5 godziny:szok:, normalnie takie mieli zatrzęsienie porodów,że na IP przyjmował tylko jeden lekarz i jeszcze chodził na porodówkę pomagać. Od 9 do 14:30 były aż 4 cesarki i kilka naturalnych porodów. Lekarz mi powiedział,że w zasadzie mogłabym zostać na oddziale, ale musiałabym leżeć na ginekologii a nie patologii, bo tam nie było wolnych łóżek, taki mieli wysyp pacjentek. Dlatego zdecydowałam,że idę do domu, ale w każdej chwili mam przyjeżdżać jak się coś zacznie. Położna mi powiedziała,że mają taki wysyp teraz,że nawet po cesarkach po dwóch dobach wypisują o domu.
Byliśmy też z mężem na dwu godzinnych zakupach po których, mam cały czas twardy brzuch i liczę,że to się zamieni w skurcze i już dziś lub jutro pojadę rodzić.

gosiagro-trzymam kciuki,żeby się szybko rozkręciło!

Przepraszam,że nikomu nic nie napiszę, ale nie mam siły nadrobić co tam u Was.

paulka - przy takich skurczach chcieli Cie zatrzymać w szpitalu?? Przecież nie są oznakami porodu, a do terminu jeszcze troche...dziwnie tak...

gosiagro - wspolczuje, ze to tak długo trwa i mam zycze CI, zebys za kilka godz. trzymała już swoją córeczke na rękach

ewela28 - powodzenia na egzaminie jutro :)

lenaDTR - jak tam skurcze?? nadal obecne i częste?

Kasiulka_1980 - na pewno w najbliższym czasie albo przyjdą skurcze, albo lekarze może zaczną wywoływać...w kazdym razie już nie długo :)

ewus2090 - nie mysl wogole o tym facecie...nie warto :( Wiem, ze łatwo napisać, ale...

ASNECJA jak na razie zanikły są jakies pojedyńcze dzisiaj byłam u lekarza i powiedziała, że to przepowidające;)

000202F6.gif niewiem,ale nic a nic sie wkuc nie moge - pierdziele najwyzej poprawke we wrzesniu zaliczę 0002020F.gif

spróbuje jutro cos sciemnic, w koncu to nie sa studia tylko szkoła dla dorosłych ,a nuz sie cos uda wyskrobac :zawstydzona/y::dry:albo i nie:shocked2:no zobaczymy :cool: brzuch mnie pobolewa, kłuje cos, hemoroid boli ,eee na nic siły nie mam 0002041D.gif,jeszcze ten ból spojenia łonowego - nie do wytrzymania :/

reklama
Do góry