reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zakupy dla maleństw i ich mamusiek

fotki 256.jpgEwcik dziekuje za mile słowa. Dodaje jeszcze dwie fotki

fotki 268.jpg

reklama
o rany, naprawdę jestem pod wrażeniem!! tylko pozazdrościć :tak: eh.. może kolejnemu dziecku bardziej się poszczęści, bo póki co.. przeprowadzamy się do przyczepy kempingowej :-p
szukam takiego nieprzemakalnego podkładu na łóżeczko, z tego co pamiętam wspominałyście tu swojego czasu o podkładach na gumce, mogłybyście zalinkować? ,bo szukałam i nic, tylko zwykłe ceratki wszędzie

Ostatnia edycja:
moim zdaniem chusta jest super i mam zamiar spróbowac. wiem, że na początek najlepsza jest elastyczna - łatwo się mota, wygodna. a pozniej, przy troszkę wiekszym dzieciaku i rozwoju moich umiejętności motania - tkana. warto poszukac warsztatow wiązania chusty - mam zamiar takowe znaleźć u nas we Wrocku

Moim zdaniem chusta nie nadaje się dla noworodka i niemowlaka, który nie umie sam utrzymać główki.
W USA było kilka przypadków uduszenia niemowlęcia, u nas w Polsce też niedawno trąbiono bodaj o dwóch zgonach dzieciaczków.

Dodam, że moja położna ze Szkoły Rodzenia (we Wrocławiu) bardzo negatywnie się wyrażała o wszelkich chustach, nosidełkach, chodzikach.
Są niezdrowe dla kręgosłupa!!!

Nie fundujcie swoim dzieciom skoliozy!
Sama byłam dzieciakiem, który pominął raczkowanie i śmigał w chodziku, zanim rówieśnicy zaczęli prosto siedzieć. I co? Rehabilitacje, sanatoria i do dzisiaj mam problemy z kręgosłupem.

Chusta powinna być wyjątkiem (na krótkie zakupy, wyjście do przychodni itp.) a potrzebę bliskości dziecka lepiej zaspokajać w inny sposób.

Moim zdaniem chusta nie nadaje się dla noworodka i niemowlaka, który nie umie sam utrzymać główki.
W USA było kilka przypadków uduszenia niemowlęcia, u nas w Polsce też niedawno trąbiono bodaj o dwóch zgonach dzieciaczków.

Dodam, że moja położna ze Szkoły Rodzenia (we Wrocławiu) bardzo negatywnie się wyrażała o wszelkich chustach, nosidełkach, chodzikach.
Są niezdrowe dla kręgosłupa!!!

Nie fundujcie swoim dzieciom skoliozy!
Sama byłam dzieciakiem, który pominął raczkowanie i śmigał w chodziku, zanim rówieśnicy zaczęli prosto siedzieć. I co? Rehabilitacje, sanatoria i do dzisiaj mam problemy z kręgosłupem.

Chusta powinna być wyjątkiem (na krótkie zakupy, wyjście do przychodni itp.) a potrzebę bliskości dziecka lepiej zaspokajać w inny sposób.

Podpisuję się i ręką i nogą :):tak:
Chodzik mam -nigdy więcej nie skorzystam. Młody korzystał ze 2 miesiące - zaczął koślawić stopy do środka bo tak się w nim odpychał:szok:-wywaliłam na strych i tam pewnie zostanie.
Małej nie dam... :no:
A o chustach też słyszałam ,że apelują o ostrożność bo coraz więcej jest przypadków uduszenia i wypadków wypadnięcia !!! Był chyba jakiś program czy coś - nie pamiętam już....:zawstydzona/y:

Pokoik naprawde dopracowany.

Jesli chodzi o chusty,chodziki mam to samo zdanie. Nie nie i jeszcze raz nie. Ja mialam chuste przy mlodym. Wil sie, wyl i krecil i za nic na swiecie nie chial tam byc, tlyko przytulony bezposrednio do serca mamy. Probowalam dwa razy i wywalilam. Szkoda pleckow. Nosidelko stosowalam od 4 miesiaca na krotkie zakupy i to juz bylo ok, byle nie za dlugo.

reklama
Arlecia pokoik rewelacja!!! Te białe mebelki, niebieskie ściany i te pościelki z miśkami.. Też bym chciała taki pokoik dla mojego synka ale na razie mogę mu odstąpić tylko 120 na 60 cm w naszej sypialni i kawałek ściany nad łóżeczkiem. Ale też postaram się ładnie ten kącik przygotować.
Wczoraj kupiłam ostatnią tubę Musteli i kupiłam maść do sutków Maltan i jest napisane by smarować już wcześniej i nie mam pojęcia w czym to smarowanie niby ma pomóc.

Do góry