reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Wrzesień 2010...

Witam dziewczyny - ja już po kąpieli w chłodnej wodzie. Wreszcie odżyłam, bo rano obudziłam się mokra przez ten upał (o 7 rano). Zaczęłam kaszleć, mam nadzieję, ze rozejdzie się po kościach, bo chyba zwariuję jak znów będę chora.

Dzisiaj mam 4 rocznicę ślubu - to 4 najszczęśliwsze lata w moim życiu :-) Na dzisiaj też miałam planowany termin porodu mojego wcześniejszego aniołka (niestety poroniłam). Mam więc mieszane uczucia co do dnia dzisiejszego.

Jutro wyjeżdżam na weekend nad jezioro - cieszę się, bo w bloku nie da się wytrzymać tych upałów, a po drugie dzidzia na chwilę zmieni klimat ;-)

Dzisiaj ma przyjść facet podpisać umowę na naszą szafę, ale reszta w wątku remontowym - wreszcie coś zaczyna się w tym kierunku dziać.

Beniaminka - jedz, jedz! Chyba, ze chcesz urodzić od razu modelkę, ale może to nie jest najlepszy pomysł - ostatnio lansuje się modelki o bardziej obfitych kształtach ;-)

Dorotka - wracaj do zdrowia! Mam nadzieję, że do Ciebie nie dołączę.

Kerna - współczuję! Mam nadzieję, że dzisiaj już nic nie boli!

JolaMi - super, że trafiłaś na taką położną, przynajmniej w razie problemów będziesz się mogła z nią skontaktować! Co do ciśnienia, to ja mam zawsze bardzo niskie. Moja lekarka się śmieje, że ledwo żyję.

Wstrętna.małpo - ja nosze teraz klapki na niewielkiej koturnie, ale jak mi nogi bardziej spuchną, to pewnie się przerzucę na japonki na całkiem płaskiej podeszwie.

85justynka - trzymam kciuki!

reklama
Witam :)
U nas tez duchota wczoraj była aż na spacerze o godz 19 nie miałam czym oddychać :/ Ledwo szłam.
Ale byliśmy nad jeziorkiem 2 godzinki dzieci sie nachlapały w wodzie jak kaczki, nie chciały do domu wracać :) Dzis z kolei działeczka bo trawę trza pokosic to sie im basen rozłoży :) Grillka sie zrobi, ja oczywiście obejde się smakiem ale mam borówki na działce to nadrobię :)
Gaja podziwiam Cie ze dajesz rade tak sie powstrzymywac od jedzenia. Ja niestety juz 10 kg na plusie i tez chcialabym pochamowac moje zarloczne napady ale nie moge sie pochamowac. Np od rana wtrabilam juz pol bochenka swiezutkiego chleba z chrupiaca skorka z maselkiem i dalej mi sie chce!!! To jest okropne bo ja czuje ze na prawde juz mi ciezko.
Dziewczyny poradzcie JAK SIE POWSTRZYMAC bo pozniej nie zgubie tego i dopiero bede plakac...

Poza tym dzisija znow goraczka sie zapowiada, blok +4te-ostatnie pietro ojjjj niewesolo bedzie ;(
Milego dnia Mamusie ;)

Witajcie mamuśki:)
Mój mały bąbelek szaleje w brzuszku....chyba sie cieszy z wózka....bo ja bardzo-bo mam coś co chiałam,a wiadomo,ze finanse nas ograniczają i zaczynam sie denerwować-bo co dalej:confused::sorry:
Wiecie co zauważyłam,że mam skurcze trwają krótko i to najczęściej wieczorem i rano...mojej lekarki nie ma-jest na urlopie więc mam nadzieję,ze to macica sobie trenuje....mały bardzo uciska na dół....bo wszystko mnie tam boli,nie tyle co żebra ale ten dół....ciężko mi spać i znależć pozycję...a i poruszałyście temat poduszek dla ciężarnych-ja dostałam od koleżanki i bez niej nie zasnę-super sprawa-do tego ja mam tam z takim czymś sypkim-nie wiem co to jest:sorry:,ale świetna sprawa:tak:.Daje dużą ulgę...no i przyda sie na pewno potem przy karmieniu.
Pranie już porobiłam-dziś ostatnia pralka a teraz mega prasowanie:szok:...ale juz powoli sie szykuję bo potem to ja nie dam rady-już teraz ledwo co zipię...

Gaja podziwiam Cie ze dajesz rade tak sie powstrzymywac od jedzenia. Ja niestety juz 10 kg na plusie i tez chcialabym pochamowac moje zarloczne napady ale nie moge sie pochamowac. Np od rana wtrabilam juz pol bochenka swiezutkiego chleba z chrupiaca skorka z maselkiem i dalej mi sie chce!!! To jest okropne bo ja czuje ze na prawde juz mi ciezko.
Dziewczyny poradzcie JAK SIE POWSTRZYMAC bo pozniej nie zgubie tego i dopiero bede plakac...

Poza tym dzisija znow goraczka sie zapowiada, blok +4te-ostatnie pietro ojjjj niewesolo bedzie ;(
Milego dnia Mamusie ;)

Witaj Misiaaka,ty Żarska kobitko:tak:...oj współczuję ci 4 piętra...ja na szczeście pierwsze piętro-i tak mi jest ciężko...ale jeszcze troszku i zacnie sie wózeczek z zawartością najpiękniejszą na świecie....Co do kilogramów to ja juz przytyłam 13kg:szok: i teraz mam dietkę i nic tylko waga rośnie....ale zaczne po porodzie dietkę DR. Dukana....bo muszę tego trochę zwlić-gdzieś z 30kilo:szok:,ale teraz najważniejszy jest dla mnie synek....

Gizelko super wózeczek!

Ja czekam z praniem i prasowaniem do sierpnia. Jak skończę remont pokoju, to będę szalała z przygotowaniami i układaniem rzeczy w szafie, teraz mi się nie chce 100 razy wszystkiego przekładać. Szczerze przyznam, że przez te upały nic mi się nie chce!

Dziękuję Dagna....;-)
A dziewczyny...poradżcie mi bo jeszcze muszę kupić nożyczki do paznokci dla małego...i nie wiem gdzie? Są u nas w Rossmanie po 10,99 ale tam jest jeszcze piniczek i coś tam jeszcze-co uważam,ze to nie jest potrzebne....a w pepko widziałam same nożyczki,ale czy one z tamtąd są warte? Bo wiecie to jest rzecz higieniczna....

Gizelka a jaki wozeczek zakupilas? My wciaz nie mozemy sie zdecydowac. Podobal nam sie Tako Jumper, ale ma stosunkowo mala gondole 75 cm, wiec mysle ze wrzesniowy bobasek szybko z takiej by wyrosl. Nadal szukam swojego typu ;)
Co do prania to ja tez jeszcze nic nie popralam bo niewiele mam. Szczerze to sama nie wiem na co czekam, ale te upaly mnie wykanczaja, jak zapewne wiekszosc z nas ;)
Buziaki Brzuchatki!

Gizelka a jaki wozeczek zakupilas? My wciaz nie mozemy sie zdecydowac. Podobal nam sie Tako Jumper, ale ma stosunkowo mala gondole 75 cm, wiec mysle ze wrzesniowy bobasek szybko z takiej by wyrosl. Nadal szukam swojego typu ;)
Co do prania to ja tez jeszcze nic nie popralam bo niewiele mam. Szczerze to sama nie wiem na co czekam, ale te upaly mnie wykanczaja, jak zapewne wiekszosc z nas ;)
Buziaki Brzuchatki!

Misaaka dałam na wątek wyprawkowy link do aukcji...

reklama
TRIXI co u Ciebie , jak tam skurcze?
Hej dziewczyny, ja po wizycie i kolacji u teściowej.
Wizyta pozytywna, lekarz mnie pochwalił za poziom cukrow i na razie nie wysyła do diabetologa, za tydzien mam przyniesc dalsze pomiary zobaczymy. Aha, i zauważył po ważeniu, że schudłam 2 kg i mówi mi Ok, ale już nie chudnij, masz jeść więcej, bo urodzisz chudzielca ;-) No więc, będę jadła ciut więcej :-D
Malutka waży 800 gram, i znowu komentarz lekarza- że ma długie nogi, ale dodał że dziewczyna ma mieć długie :-) Tętno 140, wsio OK:-) dzisiaj jestem uradowana i spokojniejsza. Nadal mam brac fenoterol, kalipoz i nospę. Łykac witaminki Feminatal z DHA i morfologię mam super.Przynajmniej tyle ;-)

D
Gratuluje udanej wizytki, no malenka MiSS ci rosnie.

Melduję się dziewczyny.
Z postami jestem na bieżąco czytam was cały czas. O waszych kłopotach z bolącymi ząbkami, choróbskami, przeprawach z lekarzami itp.
Z pisaniem jakoś nie wychodzi.
Gratuluję udanych wizyt.
.
Dobrze , ze sie odezwalas i wszysko jest Ok. Pisz czesciej bo my tutaj takie mamusie jestesmy i sie zamartwiamy.

Milego dnia Mamusie ;)
Wiesz musisz wiecej pic ok 2 litrow naljepiej wody, glod zajadac owocami np arbuzem. Bo kilogramy zrzucisz ale gorzej jak Ci zostana rozstepy.

Dziękuję Dagna....;-)
A dziewczyny...poradżcie mi bo jeszcze muszę kupić nożyczki do paznokci dla małego...i nie wiem gdzie? Są u nas w Rossmanie po 10,99 ale tam jest jeszcze piniczek i coś tam jeszcze-co uważam,ze to nie jest potrzebne....a w pepko widziałam same nożyczki,ale czy one z tamtąd są warte? Bo wiecie to jest rzecz higieniczna....
Zapytaj w aptece?

Do góry