reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamusie w 2012

Naddie- witaj! :-)
Strasznie mi przykro, że straciłaś dzieciątko...:-:)-:)-(, może teraz się uda? A, jeśli mogę cię o to zapytać, jaka była przyczyna poronienia? Nawet nie mogę sobie wyobrazić, jak się teraz czujesz.... A lekarz kazał wam długo odczekać do następnych staranek?
Przepraszam, jeśli jestem zbyt ciekawa, ale ja jestem na początku drogi w staraniu o dzidziusia i chcę wiedzieć jak najwięcej. Najgorsze to, że pewnie nie ma sposobu, żeby ustrzec się poronienia..? Napisz coś więcej o sobie. Ja jestem mężatką prawie 3 lata (patrz: suwaczek), bardzo się kochamy i planujemy dzidziusia w niedalekiej przyszłości, tzn. chcemy zacząć staranka tak na dobre za kilka miesięcy, teraz muszę porobić trochę badań, doprowadzić swój organizm do jak najlepszego stanu, regularnie ćwiczę, dbam o dietę, przyjmuję witaminki, dużo wypoczywam (od kilku dni nie mam pracy), chcę odstawić tabletki za 3 miesiące najpóźniej. Acha, i niedługo kończę 30 lat. A ty?

reklama
Isana - nie znam niestety przyczyny, słowa lekarza to "tak zdarza", w wielu przypadkach nie wiadomo czemu tak się stało. Z lekarzem nie rozmawiałam o staraniach, ale zazwyczaj każą odczekać 3 miesiące.

A teraz, tak jak ty, chcę przygotować się świadomie do ciąży (wcześniej to była wpadka). Z moim narzeczonym jesteśmy ponad 3 lata. Nie planujemy ślubu na razie ale "mój chłopak" to tak brzmi jakby mniej ważnie, więc mówimy o sobie narzeczeni :-)
Od maja mam 21 lat i wiem, że jestem młoda i niby mam jeszcze czas na dziecko, sama nawet tak wcześniej myślałam ale odkąd straciłam moje maleństwo, czuję, że bardzo chcę mieć dzidziusia.
No a staranka dopiero tak średnio za rok. Od lipca będę brała znów tabletki, a planuje odstawić koło marca/kwietnia. Chociaż najbardziej chciałabym zajść w ciążę tak jak poprzednio, żeby pierwsze miesiące przypadły na jesień/zimę. Zobaczymy jeszcze, na razie wstępny plan jest taki :happy2:

Naddie witaj :-)

My dzisiaj znowu rozmawialismy, ze raczej na pewno starania zaczniemy wczesniej :-) Moze zaraz po slubie :-) Ale suwaczka wole na razie nie zmieniac zeby ne zapeszyc. Moze udaloby mi sie zostac Mama pod koniec 2011 r.... Ah.... Ale nie zostawie Was!!! :-)

Witaj Misia!:-) Cieszę się, że taką podjeliście decyzję, może faktycznie uda ci się zostać mamą jeszcze w 2011? Jeśli zaczniecie zaraz po ślubie to są na to duże szanse...:tak: Ja też mam taką cichą nadzieję, że zafasolkuję w pierwszych miesiącach 2010- to wtedy dzidziuś byłby w ostatnim kwartale 2011, ale cóż, nie wiadomo, jak to będzie...

Oj widze, ze spieszno Wam do staranek:-)). Oby sie powiodlo, niewazne w ktorym roku:-). My poczekamy jeszcze rok, poniewaz chce wrocic do pracy, oderwac sie troche od dnia codziennego, inaczej pewnie bym zwariowala:-). Ktoras z Was pisala, ze jest tu najstarsza, chyba jednak nie, bo ja mam juz 34 wiosenki:-). Witam oczywiscie nowe babki!

Mamusia Bleneczki witaj ty chyba tez z wyspiarka ?
heheh zgadza sie i nie daleko mieszkamy siebie bo jakies nie spelna 100km:-D
Fleur witaj:)
Ja też mam nadzieję że uda mi się zostać mamą 2011 ale nigdy nie wiadomo:)

...a mama blaneczki to prawie moja sąsiadka :tak:

tak zgadza sie mieszkam w Northampton nie daleko Wellingborough, Corby i te strony
jak ci mieszka za granica dlugo jestes?

Jeżeli bierzesz tabletki i @ sie nie pojawila to mozesz byc w ciazy. Na ulotce zawsze pisza zeby w takiej sytuacji skonsultowac sie z lekarzam..

Ja jestem w połowie cyklu i nie czas jeszcze na @.

Krolawa.Fal, lepiej to skonsultuj z lekarzem, tak jak dziewczyny radzą, bo ja odkąd biorę tabletki zawsze mam @ jak w zegarku, co do dnia i pory dnia nawet (i to tak już ponad 6 lat) i nigdy mi się jeszcze nie zdażyło przy tabsach, żeby mi się @ spóźniała, a jeśli by tak było, to na pewno bym to sprawdziła, może zanim dostaniesz się do lekarza, zrób sobie na wszelki wypadek test ciążowy w domu- a nuż jesteś w ciąży??? :szok:- lepiej, żebyś wtedy jak najszybciej odstawiła tabletki. Daj znać, co się okaże. Czekamy!!!!!!!!

Moja ginka powiedziała ze zajście w ciąże biorąc hormony zdarza sie tylko przy braniu tych najsłabszych tj Yasminelle, Yas (czy jak to się pisze). Ja biorę Cilest i u mnie szansa na zajście jest zerowa. Miesiąc temu byłam u lekarza i było wszystko w porządku.

Witam was dziewczyny w ten upalny piąteczek!:-)
Mój mężuś wrócił w nocy z podróży służbowej, ale teraz poleciał coś załatwiać, także mam chwilę na BB.;-)
Krolawa.Fal.- ja też biorę Cilest, a mimo to mój gin. mi powiedział, że nie muszę nic odczekać, a przecież jest specjalistą (to bardzo dobry lekarz w naszym rejonie) i chyba wie, co mówi? Dlatego ja nie mam zamiaru czekać dłużej niż 3 miesiące po odstawieniu ze starankami. Poza tym myślę, że to jest trochę sprawa indywidualna, każdy organizm reaguje inaczej. Już niejedna z jego pacjentek zaszła w ciążę w 1 lub 2 miesiącu po odstawieniu i mają zdrowe dzieci. Także wierzę, że i u mnie będzie wszystko ok.:-)

Aga- cześć! Jak samopoczucie? Szukasz już gina?

Aga29- witaj na forum! Ja też do niedawna myślałam podobnie jak ty, że najpierw koniecznie muszę znaleźć pracę w soim zawodzie, jeszcze trochę popracować (chociaż 1 rok) a dopiero potem pomyśleć o dziecku- tak myślałam jeszcze jakiś miesiąc temu, ale teraz (a zwłaszcza odkąd jestem na BB i poznałam troche dziewczyny), to zmieniłam zdanie i chcemy się starać szybciej, niezależnie od tego czy dostanę tę pracę czy nie (a szanse są 50/50), więc doszliśmy do wniosku, że nie możemy uzależniać posiadania dziecka (w dodatku pierwszego) od mojej pracy- praca raz jest, raz jej nie ma. Ostatnio już myślałam, że też trochę popracuję, dostanę umowę na stałe i wtedy zaczniemy starania- a tu nic z tego- od kilku dni jestem znów bez pracy i cały plan szlag trafił!:-(
Sorki, dopiero teraz zauważyłam, że masz już dwójkę chłołopaków i to jeszcze całkiem małych, więc teraz rozumiem, że nie masz co się spieszyć z następnym- nie to co ja, zaraz kończę 30 lat, a nie mam jeszcze dziecka...

Misia- jak tam nauka? Chyba nie jest ci łatwo zakuwać w taki gorący dzień?;-)

Życzę wam udanego dnia! Do "zobaczenia" na BB!:-):-):-)

reklama
Krolawa.Fal.- ja też biorę Cilest, a mimo to mój gin. mi powiedział, że nie muszę nic odczekać, a przecież jest specjalistą (to bardzo dobry lekarz w naszym rejonie) i chyba wie, co mówi? Dlatego ja nie mam zamiaru czekać dłużej niż 3 miesiące po odstawieniu ze starankami. Poza tym myślę, że to jest trochę sprawa indywidualna, każdy organizm reaguje inaczej. Już niejedna z jego pacjentek zaszła w ciążę w 1 lub 2 miesiącu po odstawieniu i mają zdrowe dzieci. Także wierzę, że i u mnie będzie wszystko ok.:-)

Moja ginka tez powiedziała ze nie trzeba czekać tylko przez pierwsze miesiące jest większa szansa na bliźniaki. A tego bym nie chciała...

Chyba muszę się skontaktować z moja gin bo regularny okres mi się robi w połowie cyklu.

Do góry