reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Mamusie w 2012

Aga- cześć! Jak samopoczucie? Szukasz już gina?
Samopoczucie lepsze dziękuję.
Ginekologa jeszcze nie szukam ale myślę że nie długo zacznę się rozglądać.Popytam się koleżanek w pracy może któraś mi kogoś poleci,rozeznam teren itd.Mam jeszcze troszkę czasu więc chcę to zrobić na spokojnie.
Z urlopu do Pl zrezygnowaliśmy ale trwają rozmowy aby odpuścić sobie Polskę bo i tak już z tego nic nie wypali a urlop załatwić na koniec września i lecieć wtedy na Majorkę.Ciągle się zastanawiamy dużo rozmawiamy i zdecydować się nie możemy.No ciekawa jestem co z tego wyjdzie.

reklama
Isana, dobrze bedzie:tak:. Ja pierwszego syna urodzilam wlasnie w wieku 30 lat (choc rocznikowo 31). Rozumiem, ze jak sie czlowiek zbliza do trzydziechy to chcialoby sie juz i natychmiast zachodzic. Mieszkajac w Niemczech zauwazylam, ze tutejsze kobiety zaczynaja starac sie o potomstwo dopiero w wieku 34/35 lat, wiec najlepiej wrzucic na luz i czekac na wynik:tak:. Problemu z praca akurat nie mam, jestem zatrudniona na czas nieokreslony i wlasnie zredukowalam etat do 25 godzin tygodniowo. Kazdy ma swoje priorytety, dla mnie akurat chodzenie do pracy jest nieodzowna czescia mojego zycia, nie wyobrazam sobie z niej zrezygnowac, poniewaz nie wystaracza mi realizowanie sie jedynie na plaszczyznie malzenskiej i macierzynskiej, potrzeba mi rozniez realizacji w zawodzie. Z trzecim dzieckiem poczekamy do 2012 roku, gdyz bardzo sprawdzil sie u nas 3 letni odstep wiekowy miedzy dziecmi. W moim przypadku akurat mniejsza roznica nie wchodzi w rachube.
Agnieszka, urlopik na Balearach bardzo polecam:tak:. My wlasnie wrocilismy z Ibizy i bylo wspaniale lacznie z pogoda. Najlepszy okres na wyjazd z dziecmi w te rejony to przelom maja i czerwca lub dopiero wrzesien. Latem jest juz gorac nie do wytrzymania- ponad 40 stopni. My juz w czerwcu zaczelismy je odczuwac, nie mowiac o dzieciach.

Ostatnia edycja:
Aga dzięki:)
Może jeszcze kiedyś tam polecę:))
My zrezygnowaliśmy z urlopu w Pl a na Majorkę polecimy na pewno ale w marcu.
Teraz odwiedzać będzie nas rodzina z PL.
A teraz będziemy zwiedzać Anglię:))))

Jak mija wam piątkowy wieczorek dziewczyny?

Czesc dziewczyny
W koncu weekend jak ja lubie piatkowe wieczory .Aga29 fajnie , ze jest nie jestem tu najstarsza ;) My bedziemy sie starac dopiero o pierwsze dziecko a u Ciebie patrze ,ze juz masz dwojke dzieciaczków teraz kolej na dziewczynke . Ja mieszkam w Anglii tutaj tez kobiety pózniej zaczynaja macierzynstwo okolo 40 nawet ale ja mam nadzieje do 40 bede juz miała dzidziusia :)
Agnieszka to sie plany u Was zmieniły , a ja juz myslałam ,ze sie spotkamy razem na promie ;) ale za to fajnie ,ze rodzinka was odwiedzi też lubie robic za przewodnika :)
Isana gdzie sie podziewasz????

Agnieszka moje zaproszenie do Londynu tez jest wciaz aktualne Jak u Ciebie weekend planujecie jakas wycieczke ??

Fleur dziękuję Ci bardzo:))
W Londynie będę prawdopodobnie w 3 tygodniu lipca ale nie wiem jeszcze dokładni w jakim dniu bo jedziemy na wycieczkę pozwiedzać troszkę:)
A na ten weekend nic nie planujemy...chyba będziemy grillować:)
A wy macie jakieś plany?

Fleur dziękuję Ci bardzo:))
W Londynie będę prawdopodobnie w 3 tygodniu lipca ale nie wiem jeszcze dokładni w jakim dniu bo jedziemy na wycieczkę pozwiedzać troszkę:)
A na ten weekend nic nie planujemy...chyba będziemy grillować:)
A wy macie jakieś plany?
Moj M pracuje w ten weekend wiec planów brak w domu bedzie okolo 23 wiec spedzam go sama Wiec jak bedziecie w Londynie moze byscie nas odwiedzili???? Co do grilowania pogogoda chyba sie zapowiada ładna bo w tyg nie za bardzo było
Wogole to wczoraj czesciowa zalało moje miasto w Pl szok :(
A gdzie sie podziała reszta staraczek

Fleur jeżeli nasz wypad do Londynu wypali to będę myślała aby wpaść na kawkę:))
Może prześlij mi na priwa swój numer komórkowy aby w razie czego miała jak się z Tobą skontaktować:)
W tygodniu prawie cały czas padało,dziś było nawet ciepło a jutro ma pięknie świecić słoneczko lecz w niedziele znowu na padać:-/
Dlatego jutro grillujemy:))

Kochana a w jakim mieście Ty mieszkasz w Pl?

reklama
Fleur jeżeli nasz wypad do Londynu wypali to będę myślała aby wpaść na kawkę:))
Może prześlij mi na priwa swój numer komórkowy aby w razie czego miała jak się z Tobą skontaktować:)
W tygodniu prawie cały czas padało,dziś było nawet ciepło a jutro ma pięknie świecić słoneczko lecz w niedziele znowu na padać:-/
Dlatego jutro grillujemy:))

Kochana a w jakim mieście Ty mieszkasz w Pl?
Ok wiadosmosc wysłana to miłego grilowania jutro Dobrej nocy dla wszystkich i do jutra papapap

Do góry