reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Wrzesień 2010...

Hejka!
Witam nowe mamy!
Gratuluję udanych wizyt i poznania płci Maluchów :-)
Ja mam wizytę w piątek ale tym razem chyba nie dam sobie zrobić USG (płatne) bo teraz będą już częstsze wizyty.

Dzisiaj robię w pracy "good-bye" bo od przyszłego tygodnia mam urlop i chyba długo już mojego biurka nie zobaczę. Zrobiłam tort i spróbuję wklić Wam fotkę takiego samego z zeszłego roku na osłodę :-)

Miłego dnia!
Tort fantastyczny!!!!!!!!!!!!!Jejku wciągnęłabym całego!!!!!!!Super pomysł z tymi rurkami dookoła na pewno go skopiuję:tak::tak::tak:

a mi odkad wstalam juz chyba z 5 razy napial sie brzuszek a nic nie robie tylko siedze..cholercia no!
Odpoczywaj kochana, nie wybieraj się nigdzie poza dom....a nie masz nospy? Może lepiej wziąć dla dobra dzidziusia na pewno nie zaszkodzi a może pomóc...jeśli bedzie mocno twardnieć lepiej skontaktować się z lekarzem....trzymaj się!!!!!!!!

anja78
czekamy na ciebie i trzymaj się!!!!!!!

reklama
Hej laseczki.

Gratuluje wczorajszych wizyt a za dzisiejsze trzymam kciuki!
Co do obiadku to ja mam też z wczoraj ale na jutro musze coś wymyślić. Narazie mam dwa pomysły, naleśnki albo udka duszone z cebulką. Przynajmniej tyle mi do głowy przyszło a jutro jak wróce z rozprawy to nie będe sie babrać w garach. Najgorsze jest to że musze wstać ok 6 rano żeby na 9:30 być w sądzie a ja taki śpioszek jestem.
Co do języczka to troszku odzyskałam smak. Może sie samoistnie cofa ale niech to wszystko lekarz oceni. Po 17 mam wizyte.
Dziewczyny ja to wogóle ewenement jestem z wagą. Teraz kiedy więcej sikamy to ja zaczełam zrzucać opuchlizne od sterydów i jak narazie 8kg na minusie a dzidzia rośnie jak na drożdżach.

Hausfrau ale ty uzdolniona jesteś! Mi by taki w życiu nie wyszedł.

cześć dziewczyny ;-)

Dzięki za pocieszenie. Już się wczoraj przyzwyczaiłam do myśli, że przy kolejnej wizycie - za tydzień - dostanę wytyczne, że mam powtórzyć badania - mocz + glukoza, tym razem 75 :no:
Moje wyniki glukozy - na czczo 4,83 mmol/l ( normy 3.89-5.830)
po 50 g glukozy i 1 h- 7,92 (<7.8)

Troszkę ponad normę, ale i tak pewnie będę musiała na wszelki wypadek powtórzyć.

Wczoraj trochę poodpoczywałam, źle się czułam, dzisiaj rano też nie jest wiele lepiej - nie boli mnie brzuch, ale za to kłuje z lewej strony, tak jakby jajnik. Zażyłam nospę i jest chyba trochę lepiej. Mam nadzieję, że przejdzie. Żałuję, że nie zrobiłam tego z samego rana - przynajmniej zaoszczędziłabym sobie stresu. Już miałam dzwonić do mojej ginki.

Co do obiadu, to ja mam dzisiaj labę, mój mąż ma urlop i on gotuje. A nie pisałam Wam chyba jeszcze, że chociaż nie pracuje już w gastronomii, tylko umysłowo, to przez kilka lat był szefem kuchni kilku dobrych restauracji i gotuje rewelacyjnie ;-)

dzien dobry!

Myszka wszystkiego najlepszego z okazji urodzin!!!!!!

Ale nam sie nigdy nie dogodzi, jedne tyja za duzo, inne za malo!szkoda, ze ja jestem w tej pierwszej grupie...
ale ostatnio regularnie to sprawdzam i dzien, w dzien to samo - rano waze 1.5 - 2 kg mniej niz wieczorem!a wizualnie zadnej opuchlizny po sobie nie widze, wrecz przeciwnie, to rano mam nabrzmiale dlonie!

u nas tez ladny dzien! Onionek, moje okna tez prosza sie o umycie!musialas mi przypomniec:)zobaczymy jak bedzie z natchnieniem....

trzymam kciuki za wszystkie dzisiejsze wizyty i badania:)

milego dnia!

Ostatnia edycja:
witam się i ja z małym dołkiem :-( co do wagi a raczej wyglądu to ja zaczynam przypominać małego mamuta :-( w niedzielę jadę na chrzciny do mojej siostrzenicy i totalnie nie mam się w co ubrać bo wszystko albo za małe albo głupio wyglądam albo za bardzo mi brzuch odstaje :-( chyba będę płakać

Myszka masz dzisiaj urodziny? To ja też się dołączam do życzeń - dużo miłości, szczęścia i bezbolesnego rozpakowania we wrześniu ;-)

Już mnie nic nie kłuje - nospa zadziałała. Ufff. W takim razie miłego dnia dziewczyny, idę wreszcie coś zrobić w domu.

Justynka - brzuch odstaje, bo nie ma na to innej rady! Na pewno coś znajdziesz w szafie! Nie płacz ;-)Ja też wyglądam jak mamut! Ale ostatnio mam to gdzieś ;-)

Ostatnia edycja:
Hejka dziewczyny!!
Babcia zabrała młodą na spacerek i mam wolne:-)(kurcze trafiła mi się teściowa że aż miło!!!:tak:) Ja dalej chodzę non stop na zamuleniu ale mam nadzieję, że się dzisiaj zmobilizuję i wyskoczę na miasto może zrobie w końcu jakieś zakupy!!
Zgagę mam już od jakiegoś czasu:wściekła/y:i najbardziej łapie właśnie wieczorem i w nocy:dry:
Myszka wszystkiego NAJJJJJ!!!!
Justyna nie becz!!! Z pewnością wyglądasz ślicznie i wszyscy będą ci zazdrościli słodkiego brzuszka!!:tak:
Dziewczyny ja tam tyje regularnie do przodu i jeżeli któraś potrzebuje pare kilo to oddam ochoczo!!:sorry:Rzeczywiście dziwne to jest, że niektóre z nas tyją na potęgę a inne stoją z wagą bądż chudną:eek: dlaczego nie może się rozłozyć po równo?????:rofl2:
Remont u nas powolutku dobiega końca i też szykuje się masa sprzątania:no: ale mnie najbardziej przeraża wnoszenie mebli i układanie ciuchów, obiecałam sobie że wyrzucę wszystko w cholerę a jak znam życie to znowu powsadzam wszystkie te swoje za małe ciuchy do szafy...:sorry:

reklama
Witam
Ja od rana nerwowa same problemy się mnożą a mi brakuje sił już.
Zmykam na hustawke poleżeć w cieniu bo słonko dziś aż prosi, aby wyjść na dwór.
Gratki udanych wizyt.
Solenizantce STO LAT...

Do góry