reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wrzesień 2010...

Witam porannie wszystkie Brzuszki :-):-):-) Jest piekna pogoda, więc na pewno wybędziemy na cały dzień nad morze, nie zapominając oczywiście o obywatelskim obowiązku;-)
A tymczasem witam się z Wami , my już po remoncie, wyszedł cudnie i fantastico:tak: Jestem naprawdę zadowolona. Zostało jeszcze parę rzeczy do ogarnięcia i poukładania, ale z grubsza wszystko juz jest na miejscu i wczoraj wieczorem wprowadzilismy się do mieszkanka. Nawet net małż podłączył poznym wieczorkiem, ale juz spałam bo padłam na ryjek.
Jeszcze nic nie czytałam , nie wiem czy zdołam nadrobić Wasze posty... ale powoli się zorientuję co tam sie u Was działo.
W czwartek byłam na USG ,żeby dowiedziec sie o maluszku wiecej, no i zapytac o płec;-) Więc ginek zbadał i powiedzial, "... male zdrowiutkie, ułozone głowkowo, serduszko , nerki, rączki, paluszki wszystko OK, waży 1300 g, a zaraz, zaraz...pomiędzy nózkami ma.................................STOPĘ ......................:szok:"
:-D:-D:-D Do tego stopnia moja dzidzia sie ukrywa! Za nic w świecie nie chce sie pokazać. We wtorek idę jeszcze raz na "dogrywkę", jesli dizdzia sie odpowiednio odwróci to sie dowiem...;-)

Życzę Wam milutkiego i udanego dnia:-):-):-)
duzo usmiechu:-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-):-)

reklama
Witam i gratuluję udanych wizyt.
aga26ka ale masz uparciucha w brzuszku... Ja idę w piątek na USG i mam nadzieję, że lekarz potwierdzi dziewczynkę :)

Wczoraj miałam pracowite popołudnie i nawet nie zdążyłam wejśc na bb, bo już padnięta byłam... Najpierw byliśmy z małżem po resztę materiałów do łazienki, więc już dzisiaj będzie kończył ściany i łazieneczka będzie w końcu zrobiona :) Pozbyliśmy się też mebli niepotrzebnych z obecnej sypialni, a przyszłego pokoiku dziecięcego, więc w takim wypadku ja sobie od razu zażyczyłam przemeblowanie tak jak ma byc już dla dzidziusia - oczywiście mąż przestawił, ale powiedział, że jak tak to łóżeczko skręca już :] Więc teraz jeszcze tylko brakuje maleństwa do tego, żeby pokoik był taki jak powinien ;P Dzisiaj jeszcze chcę wszystko co malutkiej przenieśc do jej komody, bo narazie było wszystko w szafach i szafkach naszych upchnięte ze względu na brak miejsca...
Zaraz poczytam co się u was wczoraj działo...
Miłego dzionka ;)

Witam przy kawce i poieknej pogodzie :-)
rowniez gratuluje udanych wizyt
aga26ka co ma byc to bedzie najwazniejsze ze dzidzia zdrowa i rosnie ,u mnie moj gin na poczatku mowil ze dziewucha potem miedzy nogami wyrusl siusiak ;-)polowa wyprawki na rozowo jest ale jak na 100% bedzie chlopczyk to ciuszki wystawie na allegro bo wszystko noweczki i dobrych firm ale coz ,czasem tak bywa.

aga26ka gdzie jezdzisz nad morze?? ja tez czesto bywam mam tam domek i jak tylko moge jade na weekend.

oj dzis sprzatania ciag dalszy ,niechce mi sie troche ale jak mus to mus.

milego dzionka dziewuszki:-)

Halo Wtam sie porannie, och jak fajnie sie spi we wlasnym lozeczku. Te szpitalne lozka sa okropne. Co do kawy dziewczynki wszystkie ciezarne w szpitalu dostawaly kawe do sniadania chyba , ze nie pija kawy to herbate. I potem jeszcze raz mala filizanke po obiedzie do ciasta. ( Pylalam polozne , i dwie filizanki w ciagu dnia sa calkowicie bezpieczne).
Jak juz pisalam, bedac w szpitalu bylam na 2 wykladach dla ciezarnych i jeden z nich dotyczyl karmienia. I dowiedzialam sie , ze matki karmiace wcale nie musza sobie wszystkiego odmawiac, bo potem to karmienia przeradza sie wkoszmar a nie przyjemnosc.
Naprawde duzo pokarmow wolno jesc i wcale nie szkodza dziecku. Tak wiec z tych ktore wolno jesc ( oczywiscie w mniejszych ilosciach) a wiekszosc matek sobie odmawia sa:
Truskawki , Kalafior, brokuly ( te dwie ostatnie nie pochodza z rodziny roslin kapustnych tylko sa to rosliny kwitnace czy cos takiego)

Jedyne co trzeba naprawde unikac to:
Kapusta, wszystkie owoce o mocno czerwonym soku ze wzgledu na zawarte kwasy, czosnek i cebula
Wszystkie owoce pestkowe, winogrona, czerwona papryka ( powoduje odparzenia u dzieci)

Witam porannie:-)

Ale miałam dzisiaj nocke, normalnie nie dosypiam, chyba zaczne spać na wznak bo śpiąc na bokach coś mnie ciągnie, cosik pobolewa:no::no:W nocy myśle - rano biegiem do lekarza - a gdy rano wtaje jak ręką odjął:-)Dziś moje dziecko spędza niedziele u babci, mąż śpi po nocce więc nie pozostaje nic innego jak się położyć i odpocząć. Poczytałam dziś co tam u czerwcówek, potem co u sierpniówek i morał taki że skurcze, twardnienie brzucha itp przypadłości to istna plaga:szok::szok:I mimo to dociągają do końca:tak::tak:Więc głowa do góry:tak:Życzę miłej niedzieli kochane:-D

Witam niedzielnie.
Piękny dzień sie zapowiada i może gdzieś wypełznę z domku. Wy tak o tym morzu gadacie a ja musze czekać do sierpnia kiedy Mężuś będzie miał luz w pracy i może wziąść wolne. Ale nawet jak sie zbierzemy to jak znam mojego troskliwego gina to mnie nie wypuści poza Poznań.:-(
aga26ka ale masz wstydliwe dzieciątko:-). Ciesze się że zdrowo sie rozwija.
Saraa wy tam macie raj w tych szpitalach. Aż chce sie leżeć. Jeszcze troche poopisujesz to ja chyba sie zakredytuje i pojade rodzić do ciebie.:-)
Wolfheart odezwij sie!!!

Ostatnia edycja:
ahhh jak ja zazdroszcze Wszystkim mamą które mieszkają blisko morza....
ja mam 4 godziny jazdy :(((

Agim ja tez dzis bardzo źle spałam- zasnełam dopiero po 2, wstałam o 7 i o dziwo jestem wypoczęta... :/

Aga to chyba mały facekcik jest że tak skrywa swoje skarby :)))

Emilia ja właśnie tego bałam sie najbardziej nawet powiedziałam swojej lekarce ze wole sie dowiedziec później ale miec pewność, że nie strzela :)

mąż dziś w pracy :((( a pogoda całkiem całkiem - dobrze ze moja mama chociaz nas odwiedzi :)))

Witam się i ja ,ja już po śniadanku ,dzieciaki na podwórku a Daniel śpi po nocce ,dziś pogoda do bani zimno jest i pochmurno .Dziś zapewne siedze cały dzień w domku ,bo Daniel dziś znów na noc a jutro na 8 rano idzie do brata do pracy ,więc dziś musi pospać tak do 17 minimum .

AGA26KA ale masz małego uparciucha i wstydzioszka w brzuniu ,ale mam nadzieję że na wizycie w koncu ujawni co ma między nogami.

ASIEK to i tak masz blisko masz do morza ja mam tak ok 8 godzin jazdy samochodem i jeszcze to zależy jaką trasą.

SARAA dobrze że już w domu jesteś ...i oby tak do końca ciązy .

dziewczyny stwierdziłam że nie mam w co się ubrać bo mam 3 pary getrów,jedne dresy i jedne dzinsy w które się dopinam ...reszty nie zapne ...dziś przeglądałam szafe i się załamałam bo nie mam ubrań.....ech

Oliwka no to mamy podobnie tzn ja mam 2 pary leginsów, jedne dresowe i jedne jeasnsy... no i jeszcze 3 ciążowe sukienki..... i tez ciągle chodze w tym samym, ale chyba juz nie opłaca sie nowych ciuszków kupować bo przeciez tak szybko wrócimy do swojej starej wagi :)))

reklama
Witam przy kawiusi i pieknej pogodzie!
Corcia jeszcze spi bo pol nocy kaszlala i niemoga spac przez kaszel(oczywiscie my tez bo przyszla do nas)
Cos mi zgrzyta zebami(znacie jakis sposob na to??)dawalam juz jej jagody bo mowia ze to od robakow(ale ja w kupie nei widze zadnych robakow!,i teraz z dyni daje jej sloneczniki...ale tak mysle ze przejde sie chyab z tym do lekarza...bo to juz za dlugo trwa!
Mailego i cieplego dnia wam zycze!

Do góry