reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Lipiec 2010

my z M byliśmy w realu po pare rzeczy i m.in te chusteczki nawilżajace,ale patrze-pusta półka,tylko cena została, obracam się a tam jedno jedyne opakowanie sobie leży w innym miejscu więc się udało na ostatanie załapać
kupiłam sobie też farbe do włosów,tzn szampon, jutro pofarbuje sobie to moze humor będzie lepszy bo dziś jakiś do bani

kasiamaj pytasz o ten octenisept? ja kupiłam dzisiaj,ale do szpitala nie biore,bo tam go właśnie używają,to będę miała po szpitalu

chyba idę się już kąpać i do łóżka
dobranoc dziewczynki,do jutra

reklama
ja tez mam termin na 22go:-), ale czekam na konsultacje w sprawie ulozenia Malego i jesli bede musiala miec cesarke, to tez nie wiem czy nie bedzie szybciej, chociaz za bardzo w to nie wierze...

to ja się melduje wieczorkiem.
Dzisiaj sie już troche lepiej czuje. Już leże wykompana w łóżeczku :-) a że M dzisiaj na nocce to ja Was troche ponadrabiam.

Aneta-h-dzięki za odp.w sprawie tego specyfiku pępkowego ;-)a na jaki kolor się malujesz???

ja kupiłam chusteczki nawilżane z biedronki DADA-są super i jak pachną-używałam ich przy synku i teraz też mam zamiar.i cena bardzo przystępna.
jeszcze mieliśmy też bambino te niebieskie
i takie z Kauflanda-WICKIES można je dostać w takim plastikowym pudełku jak np.NIVEA i potem z tym plastikowym zamknięciem.cena naprawdę super.

Iwusia-nie zanieczyszczasz :-D
Malewa-odpoczywać miałaś i się nie przemęczać

zobaczcie jaka fajna pościel i cena też super.
http://www.jysk.pl/4/58/80/83/1525970/a/catalog

Ostatnia edycja:
kasik u mnie tak samo z seksem, choć ja jeszcze przed porodem, ale domyślam się jak może być po
jedyneczka z tymi ambitnymi planami to wiesz jak jest dużo załatwiania, 8.20 mam wizytę u diabetologa, potem mamy w planach zakupy spożywcze z M, musze kupić też blender bo stary mi się rozleciał (a chcę zrobić dżemy), chcę kupić ten śpiworek w 5-10-15, poza tym dokończyć trzeba sprzątanie w domu, chyba z dżemami się nie wyrobię, jutro mam wizytę u gin i chcę upiec muffiny (które uwielbiam, a jeść ich nie moge z powodu cukrzycy, ale rodzinka przyjeżdża w sobotę rano to się przydałoby by mieć jakiś zapychacz do kawy)
kasiamaj nie znam takiego sera, ciekawie brzmi. Ja na kolację jadłam kanapki z serkami topionymi ale takimi kupnymi co pewnie do twojego się nie umywają. Co do oktaniseptu to będzie ci on potrzebny w domu
iwusia ja magnez biorę dwa razy dziennie magnezium 500 i nic mi nie puchnie

Ja zrobiłam kolację, M jeszcze nie wrócił z budowy, czytam trochę wieści w necie, bo nadal nie wiem jakiej firmy kosmetyki małej kupić. Przeczytałam już miliony opinii i takie wnioski z nich płyną, może komuś się przyda:
# emolienty typu Oilan, oilatym, emolium są fajne, ale generalnie nie warto używać je jak dziecko nie ma problemów skórnych
# J&J uczulają wiele dzieciaczków
# Nivea podobno najbardziej popularne w Polsce (niektórzy pisali że oliwka niezbyt fajna)
# Hipp raczej pozytywne opinie
# Ziajka chwalona - szczególnie oliwka i płyn do kąpieli
#Bambino chwalone
# do pupy prym wiódł linomag, także bepanthen, ziajka i sudokrem tylko w sytuacjach "trudnych"
# oliwka polecana tylko do smarowania główki na ciemieniuchę, nie wskazana do smarowania całego ciała
# oczywiście pojawiały się też inne kosmetyki i pozytywne komentarze tylko niestety w mniejszości bo niedostępne sa w PL (np. penaten)
# pieluszki pampers i happy (hugisy raczej niepolecane), bardzo zachwalano jakieś rossmanowe fioletowe i lidlowe

Może komuś się przydadzą te informacje, ja właśnie się zastanawiam nad tymi kosmetykami

iwusia ja biorę magne b6 jeszcze 2 lub 3 tablety dziennie, jak sobie przypomnę oczywiście:-p Bo właśnie kiedy przestałam brać zaczęłam puchnąc strasznie i gin powiedział żebym dalej brała bo przeciwdziała puchnięciom i już jest u mnie prawie oki.

Dobranc laseczki bo senna coś jestem a rano na zakończenie z Emi idę, miałam nie iść ale dzwoniłam do dziewczyn i wiem że będzie ciasto na poczęstunek:-D

Tiffi-ser bardzo prosty w wykonaniu :tak: jak chcesz to Ci podam przepis to sobie zrobisz.
dzieki za wieści kosmetykowe

co do magnezu -to ja biorę ASMAG FORTE po 1 tabl.rano i wieczorem.

zmykam laseczki
do jutra.

spokojnej nocy.

Ostatnia edycja:
tiffi z pieluszkami lidl mozna smiało powiedziec ze to prawda ,sa naprawde super chłonne i kosztuja niewiele bo 7zł paczka w paczce chyba 24 o ile dobrze pamietam
sudokrem sie sprawdza ale w sytuacjach awaryjnych bo bardzo wysusza ,z reszta smaruja go starszym ludziom na odlezyny ,my powinnysmy stosowac cos lekko natłuszczajacego i tu linomag sie sprawdzi,oliwki nie polecam bo latem wrecz moze zaparzyc skóre maluszka wiec duzo sie zgadza tyle ze u mnie sie seria nivea hipoalergiczna sprawdziła u małego a naprawde mnóstwo kosmetyków go uczulało,
fajnie ze masz gosci w sobote rozerwiesz sie troche ,tym bardziej ze to brat przyjedzie

reklama
Do góry