reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Wrzesień 2010...

Beniaminka ja zrobiłam takie malusie....,że jak zjem jednego to nie podnosi mi to cukru....i zrobiłam też sobie takie ala gółąbki-pulpety gotowane ....a mięsko kupiłam z szynki i samo chude....Nie wszystko wolno jeść....ale gołąbki są gotowane a nie smażone....poza tym trzeba mieć granicę jedzenia....ja np.zjadłam kiedyś jogurt z jogobelli i po 2h cukier 180:szok:,a zjem np. gołąbka z jedna kromkąś ciemnego chleba cukier 98:tak:....także trzeba widzieć i próbować co można....
Jak byłam w szpitalu w Poznaniu to na obiad dla słodkich mam była min.smażona ryba w panierce....-to ustala dietetyk i diabetolog a cukier miałam w normie...natomiast jak zjem duszoną karkówkę to cukier 130.....

reklama
Ojj bidulki z tym cukrem jesteście. ja dzisiaj miałam robiony test po 50g gluzkozy i wynik 115 także luzik na szczęście. Co do gołąbków to dostałam przez Was weny i po pracy lecę po kapustę i zabieram się za przygotowanie. Niektórzy przesmażają mięsko przed duszeniem-ja daję surowe i je jedynie duszę:tak:

Dziewczyny! Właśnie odebrałam wynik krzywej cukrowej! No i jestem w szoku!:szok: Czy to cukrzyca?

Na czczo 92
po 1 godz. - 210
po 2 godz. - 172

Zaraz się rozbeczę!!!! Czy to jest groźne dla mnie czy dla dziecka? Wizytę mam dopiero po jutrze!

Oj Gizelko bidulka z ciebie...
Ja znalazłam sobie idealne miejsce na te upały.
Pod drzewem w cieniu łózko dmuchane do tego podusia i kocyk bo wiaterek zawiewa.
Nawet udało mi się zasnąć, ale mnie obudziło wołanie listonosza hihi zrobiłam obiadek pojadłam więc idę spróbuje zasnąć 2 raz.
Moja mała znów miała czkawkę.
Ma ją z kilka razy na dobę a położna mówiła,że jak dziecko ma już czkawkę to jak się urodzi to tez często będzie miało.
Mój młodszy synek miał identycznie w brzuszku non stop czkawa a jak się urodził starczyło wejść wózkiem z ciepłego w zimne lub na odwrót czy rozebrać go do kąpania czy zmiany pieluchy już miał czkawe.
Potem mu samo przeszło.

Ritka raczej i ciebie czeka dietka i wizyta w poradni dla słodkich mam.
Normy są mniej więcej takie przy 75 g glukozy:
na czczo < 95
po 2 h < 140
U ciebie to zdebko więcej więc nie za dobrze...
Ale zwróć uwagę na to czy nie jadłaś wczoraj dużo słodyczy i czy ostatni posiłek był 12 godzin przed pobraniem krwi.

Ostatnio edytowane przez moderatora:
Witam brzuchatki:-)
Ja dla zabicia czasu i myśli poczytałam sobie wpisy lipcówek z okresu majowego i co druga ma tam skurcze, skróconą szyjkę i na dzień dzisiejszy szykują się do porodów w terminie:-):-):-)Bardzo pocieszające, trzeba być dobrych myśli że u nas też tak będzie. Dziś mam wizyte u gina i zobaczymy czy szyjka od ostatniej wizyty się zmieniła:baffled: Trzymajcie kciuki za synka i moją wizytę.
GŁOWY DO GÓRY WRZEŚNIÓWKI:-):-):-)

Agim kcuki zacisniete:-):-)

witam forumowiczki:-)noc minela w miare tzn mloda spala jak zabita a ja czuwalam jak glupia w sumie nie wiem czemu temperatura spadla i bylo oki,czasami ten kaszel ja budzil,rano bylismy u naszej pani doktor i powiedziala ze poobserwujemy ja jeszcze dwa dni i wtedy podejmie decyzje o podaniu antybiotyku,niunka troszke goraczkuje ale jest oki:-)ale u nas dzis upal az sie boje wychodzic,poki co siedzimy w domku z niunia tzn ja siedze na bb a mala przyklada sie do drzemki:-)kurcze jak ja sie ciesze ze znalazlam takie fajne forum:-) pozdrawiam serdecznie;-)

agata ciesze sie, ze u Was prawie ok. Oby obyło sie bez antybityku

cześć dziewczyny!!!!!!!!!!
aż mi głupio że nie mam czasu czytać co u was, dzisiaj mam wolny wieczór obiecuję, ze nadrobię zaległości i i odpiszę każdej!!!!!
Wczoraj miała bardzo trudny dzień mój 7 letni synek złamał lewą rączkę w nadgarstku i ponad 3 godziny siedziałam na poczekalni aż założą mu gips...no i teraz pomęczymy się 4 tygodnie, miałam okropnego doła bo pełna poczekalnia dorosłych ludzi i nikt nas nie przepuścił....no ale co ja sobie wyobrażałam....

widzę, ze u was też sporo się dzieję bardzo mnie ciekawi co u której, jakie zmiany więc poczytam was bardzo chętnie:tak::tak::tak:

mój B. planuje wakacje od piatku bo taka pogoda taka super, że szkoda przepuścić:-D tylko muszę w czwartek na wizycie dostać pozwolenie od ginki i nad morze jadę !!!!! ale się cieszę:-D

oj biedny synus, bedzie sie meczył w taki upał:dry: i w dodatku wakacje. Ale nad morzem pewnie bedzie mu lepiej. Życze samych dobrych wiesci na czwatrkowej wizycie, a potem udanych wakacji:-)

Wiekszosc z Was juz po badaniu krzywej, a mnie dopiero to czeka. Pewnie dzisiaj dostane skierowanie.
Trzymajcie kciuki, bo na 18 mam dzisiaj wizyte. Tyle piszecie o tych szyjkach, ciekawe co bedzie u mnie. Juz mnie strach ogarnia:-(

Dziekuje dziewczyny za odpwoiedz na moje pytanie co do porodu :) zreszta macie racje jeszcze nie czas na te przemyslenia, olcia nie sadze zeby tu ktokolwiek mnie pytal o zdanie, ale jutro mam wizyte to sama zapytam :) u nas goraco jak w d...e nie da sie wytrzymac, a ja mam ochote na babnana wiec lece do sklepu mam nadzieje ze nie padne pod jakims krzakiem hehe

Teraz siadam na net na allegro i zamawiam majtki porodowe biustonosz do karmeinia itp :) milego popoldunia dziewczynki!

Dziewczyny! Właśnie odebrałam wynik krzywej cukrowej! No i jestem w szoku!:szok: Czy to cukrzyca?

Na czczo 92
po 1 godz. - 210
po 2 godz. - 172

Zaraz się rozbeczę!!!! Czy to jest groźne dla mnie czy dla dziecka? Wizytę mam dopiero po jutrze!
Czy to cukrzyca, to jeszcze niewiwdomo. Mnie opisali jako cukrzyca ciążowa, a wyniki miałam podobne. Po 50 gr glukozy miałam - 230 !Ale juz po 75 mg mialam po 1h -176 a po 2 h 151. Z tym,że przed 75 glukozy juz zrobilam 12 h przerwy na czczo. A przed 50 zadnej i objadalam sie budyniem caly wieczor przed. Ale ponoc zeby bylo wiarygodnie, nie nalezy poscic tylko wlasnie isc tak z normalnego jedzenia na drugi dzien na czczo. Tak jak Ty dzisiaj.Na czczo tez masz sporo, ale zobaczysz kilka dni diety i bedzie Ok .
Mysle, ze moge powiedziec witaj w klubie i nie łam się Kochana, nie takie to straszne, ja juz widze plusy tej diety. Serio :-)
U mnie zakonczylo sie tak, ze ja lekarz moj ginekolog- zobaczyl moje pomiary i dietke jaką stosuję, ze ladnie trzymam miary, to nie wyslala mnie do diabetolog, powiedzial ze super sobie radze, ale ostatnio ze zbyt radykalnie i ze chydne za bardzo, wiec juz teraz wracam do jedzonka prawie normalnego, ale bez macznych i jest Ok . Nie bedzie zle, nie jestes sama. jak widzisz kilka nas tutaj stosuje dietki i żyjemy zdrowo, i maluszkowi nic nie grozi jak n9ie przesadzamy z jedzeniem. Badz spokojna, lekarze nad tym panują.
Te zaburzenia cukru wystepuja w II i III trymestrze kiedy pojawia sie hormon lozyskowy i on to wlasnie hamuje, zakłóca pracde trzustki- wydzielanie odpowiedniej ilosci insuliny, ale to mija po urodzeniu, chyba tylko 1% jak nie pilnuje sie to ma cukrzyce na stałe. I fakt, ze....troche to swiadczy tez o tym, ze prawdopodobnie za kilka, kilkanascie lat mozemy zachorowac na prawdziwa cukrzyce typu II, bo widac mamy predyspozycje, ale to tez nie pewnik.
Glowa do góry, nie bedziesz z tym sama, a dietka jest calkiem, calkiem znosna :-)

Beniaminka ja zrobiłam takie malusie....,że jak zjem jednego to nie podnosi mi to cukru....i zrobiłam też sobie takie ala gółąbki-pulpety gotowane ....a mięsko kupiłam z szynki i samo chude....Nie wszystko wolno jeść....ale gołąbki są gotowane a nie smażone....poza tym trzeba mieć granicę jedzenia....ja np.zjadłam kiedyś jogurt z jogobelli i po 2h cukier 180:szok:,a zjem np. gołąbka z jedna kromkąś ciemnego chleba cukier 98:tak:....także trzeba widzieć i próbować co można....
Jak byłam w szpitalu w Poznaniu to na obiad dla słodkich mam była min.smażona ryba w panierce....-to ustala dietetyk i diabetolog a cukier miałam w normie...natomiast jak zjem duszoną karkówkę to cukier 130.....
Aha Gizelko, czyli mowisz, ze jak chude mięcho w golabkach i poddusze czy ugotuje to Ok? To ja sprobuje z tymi gołąbkami, a co...tez mam smaka, ze ho, ho :-D
Smażoną rybkę też już jadłam na wyjezdzie i bylo Ok, to fakt, ze czasem male nic podniesie cukier- mnie np nieslodkie musli na mleku...a wydawaloby sie, ze powinno byc Ok. Czyli dalej sie uczę :-) Dziękuję!

Ja juz dzis po wizycie usg nie mialam badanka w porzadku, schudlam 0,5 kg. KTG tez super.

Dla mam w Niemczech w Rossmannie jest taka akcja dla przyszlych mam , mozna sie zameldowac i dostanie sie pakiet powitalny , potem pakiet dla dzidziusia i przez dwa lata probki kosmetykow i jedzonka
4 x do roku czasopismo ( mamy w Polsce musza sprawdzic pewnie tez jest cos takiego)
Podaje adres www.rossmann-babywelt.de a po urodzeniu mozna sie zameldowac tez www.mueller-drogerie.at i ta sama akcja. One sa bezplatne . Ja po urodzeniu synka bylam zameldowana w dm i otrzymalam mnostwo prezentow, sliniaczkow, talerzykow, lyzeczek, sloiczkow z jedzonkiem , tak wiec warto sie tam zaciagnac.:-)

reklama
czesc Wrzesniowki... jejeu jak goraco...... rozplywam sie jutro ostsani dzien w pracy i slodkie leniuchowanie w ogrodzie w cieniu!!! juz sie nie moge doczekac :)) aha kupilismy wozeczek dla babblow:) jestem mega zadowolona bo to implast spider mimo ze spory ma wszystko czego w wozku szuklam

pozdrawiam mamusie i brzusie

Do góry