reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Nowe umiejętności naszych dzieci

Kasia mój Adi też jeszcze nie chodzi :tak:
Raczkować też myślałam że nie będzie a tu nagle sobie zaczął.
A chodzi tylko przy meblach i to na krótko :-)
Spokojnie niedługo zacznie :-D

reklama
Przyznam się bez bicia, ze zawsze ten watek omijałam wielkim łukiem, zeby się...nie dołować. Ale dziś i ja chciałabym się podzielić z Wami nasza radością ogromną:-) Franulka zrobił nam i sobie oooogromny prezent na 11 miesięcy:-) Zobaczcie w jakiej pozycji wytrzymał jakieś pół minuty!!!!:-):-):-)

F7JKOaqzbcQuJ24uSX.jpg

Oczywiście trzeba mu pomóc usiąść i podeprzeć się łapkami, ale utrzymuje ciężar ciała!!!! Rozumiecie kobietki kochane!!!! Normalnie...brak mi słów by opisac naszą radość:-)
Franio,jestes wielki!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!:-):-):-):-):-)

Moja Karolcia zaczela sama wstawac,juz jakis czas temu,czasem stoi sama chwile ale jeszcze nie chodzi samodzielnie...przy kanapie to nawet iega...hi,hi....
Nauczyla sie wchodzis do Gosi na łozko,bo jest nizsze , ale zejsc jeszcze sama nie potrafi,wiec jej tam staram sie nie wpuszczac,jak nie mam jej na oku....
Mowic tez malo mowi,tylko tata,baba....a mama to jak placze....

Ostatnia edycja:
Kasia, Tomasz za kilka dni rok skończy, a tez jeszcze sam nie drepta.
Owszem, raczkuje z pędkością światła (a zaczął na tyle późno, że myślałam, że ten etap nas ominie), i pięknie chodzi przy meblach.
No ale tak, jak mówię- sam jeszcze nie chodzi, i jakoś nie mam parcia na to, żeby przed końcem roczku zaczął. Sam zdecyduje, kiedy się "puścić" hihi :)

Wy tak tu gadacie, że nasz sierpniowy wątek omijacie, a ja z ciekawości na osiągnięcia lipcowych brzdąców wlazłam (w końcu Tomasz to lipcowe sierpniątko :p), i juz w ogóle powinnam się załamać! Tam co poniektóre dzieciaczki, szczególnie dziewczynki, są na takim etapie rozwoju, że możnaby pomyśeć, że się w maju a nie lipcu urodziły... :szok: i już większość z nich samodzielnie chodzi. Więc to chyba ja powinnam się martwic, że u nas inne tempo rozwoju jest... :/ ale co tam, to nie wyścig żaden, więc póki co cierpliwie czekam :)

Ale mnie nie chodzi o to ze on jeszcze nie chodzi, tylko kazde z sierpniat wlasnie raczkuje z predkoscia swiatla, wstaje samo a u nas cisza

Kasia :-) kuzyn Moni w ogole jeszcze nie raczkuje ani nie wstaje... jest od mojej mlodej rowno 2 tyg. mlodszy...

ale dla wlasnego spokoju mozesz pogadac z lekarzem - moze w okolicy masz jakiegos rehabilitanta zeby ocenil Miłoszka???

Kasia bo Miłoszek zbiera siły,a ja ci mówie,że lada moment i on wszytsko załapie i jeszcze bedziesz mówiła,ze za nim nie nadąrzasz zobaczysz

Kasia :-) kuzyn Moni w ogole jeszcze nie raczkuje ani nie wstaje... jest od mojej mlodej rowno 2 tyg. mlodszy...

ale dla wlasnego spokoju mozesz pogadac z lekarzem - moze w okolicy masz jakiegos rehabilitanta zeby ocenil Miłoszka???
U nas w przychodni wychodza z zalozenie ze jesli poltora roczne dziecko nie chodzi to mozna zaczac sie martwic

Ale mnie nie chodzi o to ze on jeszcze nie chodzi, tylko kazde z sierpniat wlasnie raczkuje z predkoscia swiatla, wstaje samo a u nas cisza

Kasiu u mnie Jagoda zaczęła raczkować i wstawać na dzień matki, czyli mając mniej więcej tyle co Miłoszek, więc się nie martw, jeszcze jest w normie, albo mamy obie leniwców nienormalnych.. Zobaczysz jak załapie będziesz musiała wszędzie w domu bramki i zapory instalować.

reklama
MOje dziecko obraziłao sie na mnie i dzis zaczeło na dobre raczkowac robi to co prawda jak Tomus Malinki jak mi sie uda to nagram, no w koncu duma mnie rozpiera!!

Do góry