reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zdrowie i pielęgnacja naszych maleństw

reklama
Dziewczyny... jak podajecie maluszkom witaminę d3 ? Jest napisane żeby ją zmieszać z mlekiem... czyli jak karmie piersią mam kropelkę witaminki zmieszać na łyżeczce z odrobinką mleka i wlać do buzi? ? ? :/ i czy można za jednym zamachem podawać i K i D3 czy rozbić to na różne pory dnia? ? proszę napiszcie bo pojęcia nie mam :)
Ja tak podaję wyciskam na łyżeczkę krople witaminy i krople mleko i siup do buźki i później cyc;)

Mam pytanie do dziewczyn ktorych maluszki urodzily sie z wlosami :-): czy te wloski sie u was wycieraja? A moze sie orientujecie do ktorego miesiaca one zostaja na glowie i czy zawsze wypadaja? Ja jestem pewna ze Lili bedzie blondynka a teraz ciagle ma te ciemne wloski z ktorymi sie urodzila, troszke jej sie jakby przerzedzily nad czolem (podobna do tatusia :-D) ale reszta glowy nadal gesto owlosiona. Moze one zostana??

Drugie pytanie o oczy: ja mam niebieskie a maz brazowe, Lili ma teraz niebieskie, wiem ze zmienic sie moze kolor do roku, ale ciekawa jestem jak to u was jest, chociaz to pewnie jeszcze za wczesnie zeby kolor osadzic, bo nasze maluszki sa takie "mlode" :-D Chcialabym zeby pozniej zrobily sie brazowe, ale to chyba nie zmieni sie z dnia na dzien?

Mam pytanie do dziewczyn ktorych maluszki urodzily sie z wlosami :-): czy te wloski sie u was wycieraja? A moze sie orientujecie do ktorego miesiaca one zostaja na glowie i czy zawsze wypadaja? Ja jestem pewna ze Lili bedzie blondynka a teraz ciagle ma te ciemne wloski z ktorymi sie urodzila, troszke jej sie jakby przerzedzily nad czolem (podobna do tatusia :-D) ale reszta glowy nadal gesto owlosiona. Moze one zostana??

Drugie pytanie o oczy: ja mam niebieskie a maz brazowe, Lili ma teraz niebieskie, wiem ze zmienic sie moze kolor do roku, ale ciekawa jestem jak to u was jest, chociaz to pewnie jeszcze za wczesnie zeby kolor osadzic, bo nasze maluszki sa takie "mlode" :-D Chcialabym zeby pozniej zrobily sie brazowe, ale to chyba nie zmieni sie z dnia na dzien?

Co do włosków to raczej będą się wycierać, zależy jak dziecko będzie leżeć. Ale spokojnie wszystko odrośnie:)
Co do oczu, to mam dokładnie tak samo, ja - niebieskie, mąż - brązowe i też zastanawiam się jakie będzie mieć mała, teraz ma niebieskie, ale chyba wszystkie noworodki takie mają:) Ja bym chciała żeby miała niebieskie;)

I ja i mój mąż mamy brązowe oczy, a malutka urodziła się z granatowymi, teraz już jej trochę zjaśniały. Ale kolor oczu może też odziedziczyć po dziadkach <lol>

Wloski sie wycieraja ;) Troszke wypadaja - ale wiekszosc z nich zostaje jednak na glowie. Tylko ze .. glowa robi sie coraz to wieksza i u takiego 6cio miesieczniaka to tych wlosow wydaje sie byc kilka na krzyz ;) A wyciera najbardziej sie z tylu glowy, bo potem malec tak lezy i wierci glowa najwiecej. Potem zreszta widac wloski nowe, juz geste i takie antenki ze starych wloskow ;)
Co do koloru - Malgosia urodzila sie z kruczoczarnymi, jasnialy jej dosc szybko i szybko zostala blondynka ;) Chlopak urodził sie z szatynowymi i tylko leciutko mu narazie zjasnialy - ale jeszcze maja czas ;).
U mnie w rodzinie ogolnie rodza sie sami kudlacze .. ;)

reklama
Do góry