reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Bycie rodzicem to codzienna przygoda pełna wyzwań, ale też pięknych chwil. Chcemy poznać właśnie te momenty, które sprawiają Ci największą radość! Napisz w kilku zdaniach , co najbardziej cieszy Cię w rodzicielstwie, a możesz wygrać atrakcyjne nagrody ufundowane przez Bella Baby Happy 💛<

reklama

Umiejętności naszych pociech :)

Beti to mój wczoraj też zdjął pampersa odłożyłam go do łóżeczka poszłam do kuchni wracam a on zdjął pieluchę prawdopodobnie odpiął i fiknął sobie na brzuszek :-Dtylko dobrze że bez niespodzianki była ;-)

reklama
to ja tez się pochwalę;-)
moje dziecko wczoraj samo usiadło z pozycji pół-lezacej. Ale niczego się nie łapał i nie przytrzymywał, tylko siłą własnych mięśni. Wcześniej, zeby usiąść musiał sę odepchac lub przytrzynac czegoś:-)
I boi się burzy:-(

u nas też wczoraj Amela z pozycji pół siedzacej tzn oparta była o poduche na tapczanie wstała sobie sama do siedzenia - ale się chwieje jeszce bo jak chce złapać zabawkę przed sobą to się składa w pół :-D

[B pisze:
Gosia_k23[/B];5675400]Beti to mój wczoraj też zdjął pampersa odłożyłam go do łóżeczka poszłam do kuchni wracam a on zdjął pieluchę prawdopodobnie odpiął i fiknął sobie na brzuszek :-Dtylko dobrze że bez niespodzianki była ;-)

Andzia , Tysiołek brawa dla siadajacych maluchów !!!!

No proszę, z naszych dzieci nieźli kombinatorzy się robią... już nie mogę się doczekać raczkowania.

Moja natomiast odkryła nowy sposób poruszania się.
Leżąc na brzuszku chwyta się rączkami dywanu / kapy, koca i ruszając nóżkami i ciągnąc rączkami przesuwa się do przodu - trochę śmiesznie to wygląda ale do celu (zabawki) zawsze "dojdzie"

Moja w końcu przemówiła:-) Powiedziała między innymi "mama" tylko ja tego nie słyszałam a tatuś:-D

Morka, to czatuj teraz, aż usłyszysz :-)

A my już płynnie przewracamy się na brzuszek, piszczenie zamieniło się w PISZCZENIE i mała charczy jak papuga :-D Chce już też siadać, ale dupka jeszcze ciężka ;-) Nawet , jak kładę ją do łóżeczka, to główkę unosi w powietrzu do góry :-)

Moja w końcu przemówiła:-) Powiedziała między innymi "mama" tylko ja tego nie słyszałam a tatuś:-D
no proszę tacie niespodziankę zrobiła mówiąc mama ;) brawo !
No proszę, z naszych dzieci nieźli kombinatorzy się robią... już nie mogę się doczekać raczkowania.

Moja natomiast odkryła nowy sposób poruszania się.
Leżąc na brzuszku chwyta się rączkami dywanu / kapy, koca i ruszając nóżkami i ciągnąc rączkami przesuwa się do przodu - trochę śmiesznie to wygląda ale do celu (zabawki) zawsze "dojdzie"
też gratki za nową umiejętność się należą :)

mój tez tak próbuje tylko czasem mu cierpliwości brakuje i piszczy hehe

u nas też wczoraj Amela z pozycji pół siedzacej tzn oparta była o poduche na tapczanie wstała sobie sama do siedzenia - ale się chwieje jeszce bo jak chce złapać zabawkę przed sobą to się składa w pół :-D
brawo !

to ja tez się pochwalę;-)
moje dziecko wczoraj samo usiadło z pozycji pół-lezacej. Ale niczego się nie łapał i nie przytrzymywał, tylko siłą własnych mięśni. Wcześniej, zeby usiąść musiał sę odepchac lub przytrzynac czegoś:-)
I boi się burzy:-(
brawo !

Ja zapomniałam się pochwalić bo D też siedzi :) co prawda z płaskiego to mu ciężko się podnieść ale próbuje się podeprzeć łokciem tylko leci na brzuch ;) ale z pół leżącej się podniesie i już troszkę posiedzi aż gdzieś próbuje dosięgnąć i leci na bok lub do przodu

reklama
BRAWO DLA NASZYCH SMYKÓW!!!

My też siedzimy już sami i zaczeliśmy słowa? wymawiać :a-te,a-de,da-da i ta-ta :-)hmm no tak ale gdzie jest ma-ma:dry:Dominiś też co pierwsze tata a mama wiecie kiedy usłyszałam jak spał i w śnie powiedział pierwsze słowo mama:sorry2::-D:rofl2:

I nieźle plujemy ale tak na prawdę plujemy:eek:

Do góry