reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Zdrowie i pielęgnacja naszych maleństw

Moja ma czkawke jak jej sie nie odbije, wtedy zaczyna sie od ulania, a potem czka :tak: A ma srednio raz, dwa razy dziennie

A dzis w koncu przeszlismy sie z ropiejacym oczkiem do lekarza, nauczyl nas jak masowac kanaliki zeby je udroznic 2x dziennie, polecil smarowac moim mlekiem i przecierac przegotowana woda, jak nie przejdzie to za 2 tyg zrobi wymaz zeby dobrac kropelki. Pierwszy raz spotkalam sie z lekarzem ktory nie od razu wypisuje kupe lekow i antybiotykow :-) Bardzo nam sie podobal, a juz najbardziej Lili ktora sie z usmiechem rozkraczyla na kozetce i puszczajac baki pozwolila sie dokladnie zbadac :-D:tak: Czarujaca dama, doktor udawal ze nic nie slyszy.

Ostatnia edycja:
reklama
Dziewczyny pamiętam że niektóre z waszych maluchów miały problemy z ropiejącymi oczkami mam więc pytanie czym je przemywałyście?? Jak sobie z tym radziłyście?? Myślałam że małego to minie tym bardziej że łezki się pojawiły więc teoretycznie kanaliki nie są zatkane, może to jakiś uraz mechaniczny ale ropieje mu lewe oczko :-( Może dlatego też pół dnia dziś marudził :-(

Dziewczyny pamiętam że niektóre z waszych maluchów miały problemy z ropiejącymi oczkami mam więc pytanie czym je przemywałyście?? Jak sobie z tym radziłyście?? Myślałam że małego to minie tym bardziej że łezki się pojawiły więc teoretycznie kanaliki nie są zatkane, może to jakiś uraz mechaniczny ale ropieje mu lewe oczko :-( Może dlatego też pół dnia dziś marudził :-(
Ropiejące oczko solą fizjologiczną przemywałam, od strony zewnętrznej do kącika oczka, można też rumiankiem. Poza tym kropelki i masaż kanalików, wpierw od górnej powieki i pod oczkiem - nic nie pomagało, teraz zmiana masażu - wzdłuż noska i zmiana kropelek i efekt widać od pierwszego dnia. Może faktycznie maluszkowi coś przeszkadzało w oczku, ale nie mam pojęcia czy jak miał drożne kanaliki to teraz się mogły zatkać. Oby nie.

Dziewczyny moze to glupie pytanie, ale czy wasze dzieci maja widoczne/wyraznie wyczuwalne zebra? Lili ladnie przybiera i ma rozkoszne faldki ale te zebra jakos jej tak wyraznie wystaja przy dotyku :-( Oczywiscie naczytalam sie w necie ze to jedna z oznak krzywicy :-:)baffled:

Dziewczyny moze to glupie pytanie, ale czy wasze dzieci maja widoczne/wyraznie wyczuwalne zebra? Lili ladnie przybiera i ma rozkoszne faldki ale te zebra jakos jej tak wyraznie wystaja przy dotyku :-( Oczywiscie naczytalam sie w necie ze to jedna z oznak krzywicy :-:)baffled:
no co ty??? nie czytaj! moja też tak ma :) chyba na ciele tak tłuszczyk sie nie okłada jak na rączkach i nóżkach

Mojej wystają łopatki na pleckach, a też jest już taki mały pulpecik. A wiesz jak to jest z dr google, ja też zawsze się naczytam i chodzę wystraszona.

Nie martw się, byłaś przecież u lekarza on na pewno by zauważył gdyby było coś niepokojącego. Więc nie marnuj wolnych chwil na czytanie głupot po których włącza się stresor tylko przyjemne rzeczy :-D :-D :-D

reklama
Dziewczyny czy takie czerwono-pomarańczowe krostki to potówki?moją wysypało na twarzy:-( Jak się tego pozbyć?

Do góry