reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Styczen 2011

Klaudoos- tez jestem tego samego zdania co Dominika, nie możesz się odchudzać. Dieta jakaś stosowna dla kobiet w ciąży tak, ale nie odchudzanie.

A ja właśnie wróciłam ze spaceru i wcześniej pisałam, że zakupy dla dzidzi zrobię za jakiś czas, ale wstąpiłam do komisu dziecięcej odzieży i udało mi się kupić śpiworek:) Pokażę fotkę na zakupach dla naszych maleństw:) Ale się cieszę:)

reklama
Witam się:) ja tylko znowu na chwileczkę, wieczorem może uda mi się wejść na dłużej, bo znowu kupa roboty:(
szalom witaj znowu:) no i oczywiście ogromne gratulacje z powodu zaręczyn, a w szkole też się jakoś na pewno ułoży, a ty w tym roku szkolnym będziesz zdawać maturę czy dopiero za rok?
carri nasz psiaczek to golden retriever tylko trochę ma krótką sierść jak na tą rasę;)
klaudoos najważniejsze, że z dzidzią wszystko dobrze, no to rzeczywiście akrobata i łobuziak ci rośnie niezły:) a odchudzanie wg mnie to też teraz nie najlepszy pomysł, sama nie wiem co ci doradzić, bo ja na szczęście nie mam takiego problemu, obżeram się straszliwie ostatnio, a zwłaszcza słodyczami i owocami i za bardzo na wadze nie przybieram odpukać;) jedz ciemny chlebek, mało tłuszczów, z wędlinką najlepiej jakąś drobiową (ja osobiście nie lubię, ale trzeba się poświęcić) i z warzywami, a co do ruchu to może się zapisz na fitness specjalny dla kobiet w ciąży? u nas coś takiego jest i ja właśnie od września mam zamiar się zapisać, żeby się trochę rozruszać, bo ja w zasadzie jedyny ruch jaki mam to spacery z psem, tak to wszędzie dupsko samochodem worze;)

klaudoos napewno nie dieta Dukana, sama wiesz jak obciąża organizm. Zacznij jeść 5 razy dziennie i takie urozmaicone posiłki. Gotowane warzywa, pieczone ryby albo mięso no chyba że lubisz gotowane. Pamiętaj 5 posiłków ale nie wielkich tylko trochę zmniejszonych.
Jeżeli chodzi o basen to się dziwię co Ci ginekolog powiedział, bo ja chodzę i chcę zacząć juz regularnie 1-2 razy w tyg. i jedyne co mi gin powiedział to to żebym jadła zakwaszacze pochwy czyli tabletki typu np. lacibiosfemina. Zapytaj swoją ginkę o to,bo pływanie jest bardzo wskazane w ciąży. A poza tym nie ma co się martwić taka poprostu Twoja uroda z tym tyciem.
Mam jeszcze pytanie ile mniej więcej kosztował Twój wczorajszy szał zakupowy? Pytam , bo nawet nie wiem na jaką kwotę się przygotować:)

klaudoos - chyba Ribi dobrze radzi - 5 regularnych posiłków dziennie. 5 posiłków to jest naprawdę dużo, na pewno nie będziesz głodna. Jednym może byc np. jogurt, innym twarożek, innym wędlinka z serem, możesz sobie obiad dwudaniowy podzielić: o 13 zupa, a koło 15 drugie danie (zamiast ziemniaków np. ryż), a potem juz tylko kolacja o 19.

A z tym basenem to ja mam podobnie - też nie moge bo bardzo szybko łapię bakterie, także to zależy indywidualnie. Na pewno rower nie jest polecany w ciąży, spacery z psem to na pewno dobry pomysł. jest też aerobik dla ciężarnych :-)

dominika jest też taniec brzucha, nordic walking, joga....
ja powiem szczerze, że jem 5 posiłków dziennie bo dzidzia to we mnie wymusza i odpukać przytyłam dopiero 1,5 kg. Oczywiście to sprawa indywidualna ale faktycznie coś w tym jest. Nie chodzę głodna, bo dzidzia nie pozwala ale też staram sie nie jeść dużych porcji bo jakoś ciężko sie wtedy czuję. Jem dużo zup. Przypomnę że ciążę zaczynam z wagą 70 kg więc to też nie mało.

Ostatnia edycja:
Tu macie moja mala gwiazde tv :-) hehe: 26 sierpnia - Telewizja Polska SA. Ja wyszlam smiesznie ale co tam, to i tak pare sekund :-p a nie codziennie sie jest w tv :-D. Wlaczcie tak od 11min40sek. Moja cora 2 letnia mi cos poprzyciskala na klawiaturze i nie mam polskich znakow. Nie wiecie jak je wlaczyc?

dzieki dziewczyny za rady, szczzerze mowiac mam dosyc diet bo ostatni rok bylam na dietach. cos sprobuje zmienic odrzuce pieczywo i mączne rzecxzy zobaczymy.
moje zakupy to 500zl za to co jest na foto plus 178zl na allegro- dokupilam jeszcze pieluchy, pojemniki na pokarm, laktator reczny tomee teepee czy jak to sie tam pisze i lampke nocna;)
w rossmannie dzisiaj dostalm chusteczki pampers dwupak za 9.99 z 15.99-polecam

evcia sprobuj shift i ctrl prawe razem. jesli z zamieni sie na y to powtorz, jak nie pomoze wylacz i wlacz

eevciaa to teraz bedziesz opowiadac dzidzi, ze jak byla w brzuszku to wystapila w tv :). moja miska widziala twoja dzidzie kilka razy i moglaby ja ogladac bo caly czas wola dzidzi puscic.

szalom to dobrze, ze wszystko sie uklada po dobrej mysli i jestes teraz w pelni szczesliwa. trzymam kciuki za szkole oby wszystko bylo dobrze.

monia jest sklep na sw kingi, kolorino na dworcowej. jak cos to mozemy sie umowic na zakupy hehe :)

ale dużo naklikałyscie od wczoraj :)
Ja teraz chora, pada deszcz i jeszcze sobie pieska na glowe wzięłam :p jutro to ja odwieziemy bo szkoda jej tak forsować:)
Zrobiłam herbate z miodem dziękuje za radę :)

Carri - gratuluje udanej wizyty i cudnie, że mąż mógł też z Toba tego wspaniałego uczucia doswiadczyć:) jaką książkę czytasz Cobena?

Karlita - gratuluje parki :) tez tak chciała i myslałam że pierwsza będzie córcia... ale mam nadzieje że choc w innej kolejnosci niz u Ciebie to też parkę będę mieć:)

Dominika81 - z rowerem to racja nie mozna w ciązy, przynajmniej ja mam zakaz ale chyba to przez to krwawienie na poczatku ciązy! Mi lekarz na wszelki wypadek i kapieli zabrania, ale wiem ze 9 m-cy moge bez plywania wytrzymać, nadrobie po ciązy :)

Dziewczyny chodzicie juz do szkół rodzenia?? mam znajoma która chodziła za darmo do szkólki przykościelnej i mi poleciła, może znajde jakis dzień w przyszłym tygodniu i przejde sie zapytać czy sa jeszcze miejsca, właśnie dlatego narazie grubszych zakupów dla dziecka nie robimy,bo własnie tak kolezanka mi mówiła, że w sklepie są takie bajery że człowiek może fortunę wydać, a podobno w takich szkołach rodzenia podpowiadaja co najlepiej kupić, co jest konieczne a co zbędne i dała mi przykład że w skelpie sa wanienki jakies z pluszowymi obiciami i podusiami kosztuje to ok 100zł, a dla dzidziusia takie udziwnienia nie potrzebne i lepiej normalna za 30zł kupić wanienkę a 70zł przeznaczyc na cos sensownego:) To jest moje pierwsze dziecko, bogata nie jestem, więc chcę się dokładnie dowiedzieć co jest wazne zanim kupie, bo sa rzeczy które trzeba kupić porządne i wygodne, ale sa i takie które najzwyczajniej w świecie się przepłaca a mnie na to nie stać :))
Ale jak myslicie 22 tydzien to wczesnie jak na szkołe rodzenia??

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry