reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2010

ja bym ubrała w body na dł rękaw, spodnie, grube skarpetki, bluza lub sweter, czapka i przykryła w wózku kocykiem, a na stópki kapcie-tygryski, które buty nam zastępują

reklama
witam się i ja;-)
u nas nocka ok... 22.30 zasypianko, 4 karmionko, do 8 lulu i znów śpi...;-) Mam tylko jeden problem..nauczyliśmy ją zasypiania przy dzwiękuu szuszarki i się doigraliśmy....inaczej nie chce zasnąć...na dodatek jak uśnie a ja jej wyłącze szuszare to momentalnie się budzi..ach.. chyba pójdę z torbami....
gosiargo- ja bym założyła np. body z długim rękawem, spodenki, czapka i jakaś bluza+ kocyk i myślę, że spokojnie by starczyło

witam się i ja;-)
u nas nocka ok... 22.30 zasypianko, 4 karmionko, do 8 lulu i znów śpi...;-) Mam tylko jeden problem..nauczyliśmy ją zasypiania przy dzwiękuu szuszarki i się doigraliśmy....inaczej nie chce zasnąć...na dodatek jak uśnie a ja jej wyłącze szuszare to momentalnie się budzi..ach.. chyba pójdę z torbami....
gosiargo- ja bym założyła np. body z długim rękawem, spodenki, czapka i jakaś bluza+ kocyk i myślę, że spokojnie by starczyło

Nagraj dżwięk suszarki na płytę CD i jej puszczaj, hihi :-)

Witajcie :)
Wreszcie mam chwilkę by Was poczytać i może uda się coś napisać!
Jestem dziś wyspana jak nigdy - pospałam sobie ładnie, nie pamiętam już kiedy tak mi się udało. Kornelka zasnęła jak zawsze ok 20:30 i spała aż do 6 nad ranem! Nakarmiłam ją, przewinęłam i położyłam spać, troszkę się pokręciła nim zasnęła ale się udało, sama też się położyłam i wstałam o 10:00! A ona jeszcze śpi!
Może uda mi się poczytać Wasze posty z ostatnich dni ale patrząc jaką produkcję miałyście to będzie trudne bo mam chyba z 5 zaległych dni...
My idziemy się szczepić w czwartek i już się tego boję...
Poza tym ciekawa jestem wizyty u lekarza co powie na wyniki moczu i morfologii.
Zabieram się za czytanie, jak Nelcia troszkę jeszcze pośpi to może uda mi się nawet i coś jeszcze napisać?

Przepraszam że się wtrące :) nie wiem czy któraś pamięta że kiedyś tu poisałam :) ogólnie czytam Was ale nie mam jak odpisywać bo moje dzieciaki potrzebują non stop mojej uwagi. Ale tak tylko co do suszarki to ja miałam i mam ten sam problem ale nagranie dzięku na płyte i puszczanie nic raczej nie pomaga :D bo na żywao brzmi inaczej a z radia też ;) Z starszym suszarki używaliśmy do 6 miesiąca potem poszedł do swojego pokoju i zaczął słuchać kołysanbek...

Ale ja mam dziewczyny pytanie. Karmie piersią i mój Olek strasznie pręży , napina się jak go przystawiam./ Chwyta, zaraz potem puszcza i płacze. Tak jest od paru dni :( już nie wiem co robić. A druga sprawa to w dzień ciągle marudzi, nie pomaga ani bujanie ani noszenie. Ciągle marudzi płacze :(

A jeszcze butli nie chce i smoczka też :( już nie wiem co mam zrobić :((

Prosze pomóżcie. Przepraszam że się tak wcinam w rozmowy :(

Ale ja mam dziewczyny pytanie. Karmie piersią i mój Olek strasznie pręży , napina się jak go przystawiam./ Chwyta, zaraz potem puszcza i płacze. Tak jest od paru dni :( już nie wiem co robić. A druga sprawa to w dzień ciągle marudzi, nie pomaga ani bujanie ani noszenie. Ciągle marudzi płacze :(

A jeszcze butli nie chce i smoczka też :( już nie wiem co mam zrobić :((

Prosze pomóżcie. Przepraszam że się tak wcinam w rozmowy :(

Spokojnie. Czytałam, że między 2 a 3 miesiącem tak jest. Dziecko zaczyna się wszystkim interesować a piersią najmniej

Hania też tak czasami robi. Wtedy biorę ją na ręce, czekam aż się uspokoi i po chwili przystawiam jeszcze raz. Na siłę nie dawaj, jeśli dziecko nie chce.

Co do butelek czy smoczków moja panna też tego nie toleruje, ale już się chyba do tego przyzwyczaiłam ;-)

Tylko mój Olek nie potrafi zasnąć bez mojej piersi tylko że on tak sobie pociągnie i przerwa i znowu pociagnie i przerwa, Czasami go oszukuje swoim placem to wtedy zasypia i tak myśle o smoczku. Tylko jeszcze pytanie. Bo mam z Nuka i czy smoczki wszystkie mają taki sam kształt? Czy sa jakies super podobne do piersi ? (do brodawki) :p

Tylko mój Olek nie potrafi zasnąć bez mojej piersi tylko że on tak sobie pociągnie i przerwa i znowu pociagnie i przerwa, Czasami go oszukuje swoim placem to wtedy zasypia i tak myśle o smoczku. Tylko jeszcze pytanie. Bo mam z Nuka i czy smoczki wszystkie mają taki sam kształt? Czy sa jakies super podobne do piersi ? (do brodawki) :p

ja mam smoka z nuka- uspokajającego i mała chętnie go ssie- ma ściętą końcówkę.

Witajcie w ten poniedziałkowy poranek. U nas też chłodno - na dworzu 16 stopni a w domu 19. Mam jednak nadzieję że te deszcze wkońcu się skończą i bedzie jeszcze słonecznie. Zazdroszczę mamą których dzieci przesypiają ladnie noce. Oskar jakoś do nich nie nalezy. Zasypia o 21 i pobudka pierwsza o 2 następnie co 2 godz. Teraz nie bardzo się tym przejmowałam bo mogliśmy rano spać do bólu a teraz zacznie sie szkoła Wiktorii więc czeka nas wszystkichranne wstawanie bo o 7:20 będziemy musieli wychodzić z domu.
Piszecie o zapchanych noskah. oskar ma tez od zeszłego tygodnia katar - w zasadzie nie leci mu jakoś z nosa tylko siedzi gdzies głęboko i słychać jak mu tam gdzies w nosku jeżdzi. Byłam z tym u lekarza bo jutro powinniśmy go szczepić i chciałam to wyleczyć. Dostaliśmy spray Mucofluid i jest lepiej.

Klementinka - miło że mnie pamiętasz:-)

Zyczę miłego dnia - uciekamy na spacerek i po cieplejszą czapeczkę dla małego.

reklama
Witam w ten pochmurny zimny dzień,

my z Natankiem po szczepieniu :szok: to już drugie jego szczepienie i wiecie co chyba już od nocy przeczuwał co się szykuje. Wczoraj mu mówiłam że pojedziemy do lekarza i może to dziwne ale on naprawdę przeczuwał co go czeka. Tak jak w nocy budzi mi się tylko raz ok 3.00 tak dzisiaj budził się co 2 godziny. Rano cały czas by spał, musiałam go przebudzać ok 9. Całą drogę do przychodni trzymał mój palec ściśnięty i wogóle był jakiś niespokojny.
Pierwsze szczepienie zniósł dzielnie nawet nie zapłakał a dzisiaj było już gorzej. Im starsze dziecko tym będzie gorzej znosił kłucie bo jest bardziej świadome ale nie wiedziałam że 3 miesięczne dziecko też tak to przeżyje. Jednak pamiętał to pierwsze szczepienie. Szkoda mi tych dzieciaczków przestraszonych - no ale to dla ich dobra.
A szczepicie na PNEUMOKOKI?? mnie za kazdym razem pediatra namawia na tą szczepionkę a ja się waham bo słyszałam różne opinie. Niektórzy zalecają dopiero przed ukończeniem 12 m-cy bo niby za duże obciążenie dla organizmu.

A teraz z innej beczki. Dziewczyny jak z waszymi włosami? wypadają? bo mi zaczęły strasznie wypadać - normalnie garściami, jestem załamana - nigdy nie miałam bujnej fryzury, mam słabe i rzadkie włosy. Ponoć między 3 a 6 m-ce mamą wypadają włosy. Orientujecie się czy można zażywać jakieś witaminy, zioła na wypadanie włosów??

Ostatnia edycja:
Do góry