reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Kwietniowe mamy 2026 🍼

Trochę poczytałam co pisałyście przez weekend i co do porodu to ja raz rodziłam przez CC, a dwa razy SN. Chciałabym rodzić SN, bo dla mnie trudniejszy był poród przez CC, ale też moje porody nie były długie jeden 5 godzin a drugi 3 godziny, więc też inaczej pewnie bym patrzyła jakbym rodziła dłużej.
Co do karmienia piersią, niestety przy całej trójce miałam straszne problemy z karmieniem. Pierwszy syn po 2 miesiącach jak poczuł butelkę raz to nie chciał piersi. Z drugim miałam mocną anemię i cieżkie było karmienie bo miałam wrażenie że się nie najada, a ja już byłam tak osłabiona, że już nie dawałam rady go karmić całą noc i dałam mu mm i bardzo szybko mi zanikł pokarm. Ale hemoglobinę miałam na poziomie chyba 8 z tego co pamiętam. A trzeci jak na złość miał problemy z ssaniem i kazali dokarmiać, bo leciał z wagi. Ale udało mi się sciągać pokarm do 5 miesiąca

reklama
Hej :)
Szybko zleciał długi weekend i już piszę do Was z pracy, ale w planach mam więcej się udzielać :)

U mnie na szczęście mniejsze mdłości niż w poprzednich ciążach. W pierwszej to codziennie rano wymioty. Ale czasem mam lekkie mdłości. Zwłaszcza, że mam mega wyczulony węch teraz. Nawet jak weszłam dziś do biura to mi śmierdziało po całym weekendzie.
Za to tragicznie mnie piersi bolą. Strasznie je czuję i się powiększyły i są takie pełne i ciężkie 😄
Jutro mam wizytę u ginekologa. Mam nadzieję, że wszystko ok u malucha. Jutro też wg aplikacji zacznie się 8 tydzień o ile dobrze liczy ta aplikacja. Mam też nadzieję, że nie wyśle mnie na l4, bo chciałabym jeszcze popracować. Tym bardziej, że niedawno dostałam dużą podwyżkę to jak popracuję jeszcze parę miesięcy to mi podbije średnią i będę mieć większe l4 i macierzyńskie.
A jaki magnez bierzecie? Chcę kupić, bo mnie ostatnio stawy bolą i tragicznie śpię w nocy. A dodatkowo zmęczona chodzę i mam już dość
Magne b6 forte 3x1
Ostatnio się doktoryzowałam na temat sera dlugodojrzewajacego z pilos xD
Ostatacznie dałam sobie spokój bo informacje w internatach mocno podzielone
Musi być z mleka pasteryzowanego. W Polsce w sieciówkach te stałe sery są z pasteryzowanego. Ale to powinno być na etykiecie.
Ja teraz kupiłam z bieszczadzkiej hecy i one są z nie pasteryzowanego. Właścicielka bada pod kątem wszystkiego ale wiadomo nie każdą sztukę więc odradza ciężarnym.
I tak się zastanawiam i modlę nad nimi bo bym zjadła ale się boję 😆

U mnie kolejna słaba nocka przez ból szyi. Umówiłam się na jutro do fizjo bo już ledwo chodzę tak mnie boli. Pracuje zdalnie więc ile tylko mogę to siedzę sobie na dworze, a właściwie leżę. Ale coś mój etap napadów głodu chyba minął, teraz czuję gulę w gardle :|

Magne b6 forte 3x1

Musi być z mleka pasteryzowanego. W Polsce w sieciówkach te stałe sery są z pasteryzowanego. Ale to powinno być na etykiecie.
Ja teraz kupiłam z bieszczadzkiej hecy i one są z nie pasteryzowanego. Właścicielka bada pod kątem wszystkiego ale wiadomo nie każdą sztukę więc odradza ciężarnym.
I tak się zastanawiam i modlę nad nimi bo bym zjadła ale się boję 😆
Ja dopiero teraz widzę jak mało jest inf na etykiecie, kupiłam sobie właśnie sałatkę do pracy z żabki z serem solankowy, a na etykiecie tylko i wyłącznie informacja że ser zawiera mleko, ale jakie to już nie łaska napisać 😅

Ja dopiero teraz widzę jak mało jest inf na etykiecie, kupiłam sobie właśnie sałatkę do pracy z żabki z serem solankowy, a na etykiecie tylko i wyłącznie informacja że ser zawiera mleko, ale jakie to już nie łaska napisać 😅
Sery z mleka nie pasteryzowanego to w większości rzemieślnicze i te sery muszą być oznaczone że są z takiego mleka (to dotyczy całej UE). Serio na marketach wątpię żeby takie były

Ja się właśnie zastanawiam kiedy poprosić o l4, pracę mam biurową ale stresująca bo mam dużo obowiązków na raz i wiecznie ktoś coś chce ;)
Też myślałam o tych kwotach kiedy najlepiej iść bo przez ostatni rok miałam premie kwartalne, a ostatnio przeszliśmy na miesięczne, więc tak liczę gdzie tu wcelowac żeby macierzyński był jak najlepszy.
Czasem też mam stresującą pracę, bo mam ogólnie dużo obowiązków, ale ja też podchodzę do pracy już bardziej na luzie niż kiedyś. Poza tym ja pracuję 3/4 etatu to też łatwiej mi usiedzieć te 6 godzin. Ale chciałabym jeszcze popracować, bo jednak każdy grosz się przyda, a jednak każdy przepracowany miesiąc podbije mi potem tą kasę. Ale zobaczymy co lekarz powie. Bo poprzednią ciążę od razu mnie wysłał lekarz na l4 bo zagrożona była

Czytałam że jesteś chroniona tak czy siak. Nawet jak byś dostała załóżmy dziś wypowiedzenie a przyniosła papiery potwierdzające ciążę jutro to wypowiedzenie powinno zostać cofnięte
Tak? Ostatnio jak czytałam, to że jak pracodawca dostanie info o ciąży to dopiero od tego momentu jest ciężarna chroniona. Ale nie czytałam dokładnie tylko czata gpt zapytałam 🤭

reklama
Do góry