reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2010

hej mamcie!
ja noc średnią miałam...od 22 do 3.30 Mila spała ładniutko, za to jak wstała na jedzonko i później był ryk okropny...nie mogłam jej uspokoić, kopała nóżkami, płakała...oj...bolał ją chyba brzuszek...podałam jej plantex i po jakiejś 1,5 h usnęła, pospała do 8. Ale i tak jestem niewyspana...
co do ubiorów..moja śpi w pajacyku najczęściej przykryta kocykiem. Sama nie wiem czy to wystarcza ale mała ma ciepły karczek.
perfecta- ja się przychylam do kwiatów we włosach...storczyk pięknie wygląda
u nas pogoda do d........jak nie przestanie padać to nie wyjdę znów z małą... a muszę na pocztę....ach...
i wogóle to chyba będę chora...katar mam i chrypkę...makabra

reklama
Kajdusia piękny!!!!!!!!!
Dziękuję dziewczyny za pomoc, chyba się zdecyduję na kwiat choć nie wiem jak z fryzurą bo mam "klasycznego boba" Dzisiaj o 18 idę się dofarbowac się i pewnie jakieś sugestia będzie miała. Co do bukietu to jednak nic nie zmieniam, zostaje ten

Zobacz załącznik 280053

U Was też tak pada??? U nas od wczoraj :(

perfecta bukiet śliczny

mojego Natanka do spania ubieram w pajacyk bawełniany i ostatnio wyciagnęłam kołdrę i dzisiaj spał pod kołdrą ale chyba było mu nie wygodnie i wrócę do kocyka. Karczek też ma ciepły ale rączki ma zimne i już sama nie wiem czy takie przykrycie wystarczy.

Malutki teraz śpi pewnie zaraz się obudzi na jedzonka i na 13 zmykamy do ortopedy na USG bioderek.

gosiagro, kajdusia, eagle - dzięki za życzonka :)
ciekawe czy mąż pamięta :)

u mnie przed chwilą za oknem była ściana wody, dawno takiej ulewy nie widziałam, a teraz z kolei słońce już wychodzi i się zapowiada cały dzień taki pomieszany, aż strach na dwór wyjść

ale mam power dziś: poprasowałam Fifiego ciuchy, ciasto się piecze i nawet gary już pomyte :D (Zebra- bo na oleju a nie na margarynie- czyli dieta bezmleczna)

a flip od kilku dni zasypia przytulony do czegoś: pieluchy lub przytulanki- jak się wierci w dzień i nie może zasnąć, wstarczy pielucha do prawego polika i zasypia w sekundę, a jak mocno tą pieluchę trzyma :) jak ja byłam mała to podobno wszędzie z kocykiem łaziłam i zasypiałam tylko z nim a jak kocyk szedł do prania to tragedia była :p kiedyś jak rodzice gdzies ze mną jechali to mokry koc zabrali, bo się bali że nie usnę bez niego, a do domu daleko :p widać synek do mamusi podobne upodobani ma :p

Nadika- najlepsze życzenia rocznicowe i męża o rocznicy pamiętającego :)

Ostatnia edycja:
Witam
Kurcze jak zwykle szósta ! Oj ósma :p
Dawno mnie nie było pewnie nie zdaże nadrobić Was.
Agi - Super że płytki wzrosły i trzymam kciukasy by już ta tendencja została!
Sory że nie bywam zbyt często ale duzo roboty i przygotowań Na szczęście migrenisko poszło juz sobie więc jestem pełna sił.
Zimmmmno jak cholera aż strach pomyśleć że w sobotę może tak być
My juz garniak dla Jasia kupilismy Pan Młody full komplet , a Panna Młoda niekompletna:p Bolerko odbieram dopiero w czwartek i za chiny nie wiem co na łeb włożyć. W welonie wyglądam jak dolores z serialu wenezuelskiego i waham się nad tiara a kwiatem z boku...
Buty na parapecie od wczoraj sobie stoją by szczęście weszło i deszcz nie padał. Bylismy u księdza i powiedział nam "co łaska" i się zastanawiamy ile to jest ta co łaska:)
My na spacerek wczoraj wyszliśmy w ciepłym kombinezonie i kocyk plus osłonka. a śpimy w pajacyku i na to zakładam Jasiowi śpiworek taki na ramiączka

A to garniaczek Jaśka , jeszcze nie doszedł , mam nadzieje że dotrze na czas
GARNITUREK do chrztu r. 68 SZARY (1207603453) - Aukcje internetowe Allegro

Perfecta ja ostatnio buszowałam w necie i znalazłam panne młoda w takim czymś na głowie
Zobacz załącznik 280087
Zobacz załącznik 280088

Ostatnia edycja:
moja śpi w bodach i pajacu. od wczoraj pod kołderką.karczek ma cieplutki a rączki wiecznie zimne więc mama zakłada w domciu skarpetki(nie drapki spadają) :)

dzisiaj strasznie wieje. ubranka czekają na prasowanie a tyłek na krześle i ani myśli wstać :)

reklama
Witajcie kochane, my zaraz uciekamy bo zaswiecilo slonce!! takiej okazji nie mozna przepuscic :-D:-D

Malutki teraz śpi pewnie zaraz się obudzi na jedzonka i na 13 zmykamy do ortopedy na USG bioderek.
powodzenia na wizycie, i wszystkeigo najlepszego z okazji rocznicy !!!:-)

kasiajanicka nie sugeruj sie wypowiedziami z internetu, lepiej poszukaj drugiej opinii u innego ortopedy, mysle ze bedzie dobrze IIa to dobry wynik!

Zobacz załącznik 280053

U Was też tak pada??? U nas od wczoraj :(
perfecta sliczny bukiet, a we wlosy moze rzeczywiscie kwiat, mi sie bardzo podoba, a je szcze bardziej kapelusz ale to juz zalezy od sukni..:tak:

skończyło się na tym że odwiedziłam kilka krawcowych i wkońcu znalazłam taką która doskonale mnie rozumie i jestem pewna ze stworzy mi taką suknie o jaką mi chodzi, jak ja sie z tego ucieszyłam bo teraz oprócz fotografa to juz tylko drobiazgi zostały do załatwienia

jeśli chodzi o pioseneczki dla dzieci moja córcia bardzo lubiła słuchać Babe Lili np.
YouTube - Bebe Lilly - Ty Jesteś Moim Skarbem

polecam jeszcze stronkę
RYMOWANKI ZABAWIANKI - osesek.pl - ciąża, noworodek, niemowlę, wychowanie i rozwój dziecka, rozszerzanie diety
posiłkowałam się tym przy córci bo z czasów jak ja byłam taka malutka to niewiele pamiętam, a tu znalazłam mnóstwo tekstów na zabawianki i kołysanki

przede wszystkim powodzenia dla wszystkich rozpoczynających dziś nowy rok szkolny i przedszkolny :)
fajne linki dzieki!! juz zapomnialam wiekszosc z tych rymowanek, a pamietam ze je uwielbialam jako dziecko :tak: a pomysl z krawcowa mysle ze najlepszy :tak:

No i po wakacjach, Piotrek założył plecaczek i dziarsko pomaszerował do przedszkola. To niby już drugi rok, więc nie nowość dla nas, ale jak widzę tych brzdąców dumnie maszerujących to jakoś strasznie mnie to rozczula :-)

A Małgoś jest bossska, od przeszło tygodnia zaczęła cudnie sypiać w nocy, nawet już nockę przesypuje- dziś spała 21-6 :szok: No uwielbiam ją :-D
oj niedlugo i Malgosia bedzie tak wedrowac z plecaczkiem.. :-) slicznie wam przesypia nocki, slodziak jeden :-D Sliczna ta fotka z waszego wesela, pieknie wygladaliscie :))
Mój mąż od wczoraj lata po lekarzach, dzisiaj rtg karku jutro neurolog :/ prawie nie ma go w domu.
to w zwiazku z wypadkiem? powodzenia, oby wszystko bylo ok!!

W nocy Lila spi w spioszku z dlugim rekawem i stopkami przykryta kolderka, ze spiworka zaczela mi sie "wyczolgiwac". A rece ma jak kostki lodu jak ja w nicy biore na karmienie, za to reszta cieplutka :laugh2:
A u nas ulewany dzien, mala chlusta na prawo i lewo, nie wiem od czego to zalezy, co jakis czas tak ma, wczoraj pare kropelek po odbiciu, dzis wodospady :baffled::baffled:

Milego dnia!

Ostatnia edycja:
Do góry