reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

kiedy i jakie pierwsze objawy??

LILITH, ja odkąd zaczęłam mierzyć temp to zauważyłam, że w prawie każdym cyklu miałam przymiarkę do owu, a potem owu około 19 dc, ale cykl trwał zazwyczaj ok 32 dni. A teraz nie wiem czy było coś szczególnego, żeby aż tak się poprzesuwało - robię prawko, ale to już od czerwca, żadnych szczególnych stresów nie miałam. Nawet jak będzie ta owu to marne szanse widzę, bo męża brak :crazy:
Mononoke, mam nadzieję, że dołków będziesz mieć jak najmniej! Chociaż jeśli nawet będzie ich sporo, to nie broń się przed tym, musisz przez to przejść niestety. Zobaczysz, że z dnia na dzień będzie coraz lepiej, uwierz mi, wiem co mówię :tak:

reklama
do gin idę w środę bo i tak miałam umówioną wcześniej wizytę a nawet dobrze się składa bo w czwartek lecimy do niemiec to będę wiedziała na czym stoje:-) ej no właśnie nie chce mi się wtawić:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: mi która robiła 15 suwaczków na dzień a ten najważniejszy nie wychodzi:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: a jak zrobiłaś twój bo masz taki fajny:-)
zrobiłam:-)

Ostatnia edycja:
Kamia gratuluję!!! Kolejna majóweczka, super! Ale ci się lekarz udał, nie ma co. Profesjonalista pełną gębą...Co do serów, nie można jeść tych z niepasteryzowanego mleka więc warto czytać skład ;-)

Mama trzymam kciuki za środę, objawy wskazują na... ale jeszcze dwa dni i będzie wiadomo :-)

Mononoke mam nadzieję, że starania zaczniecie jak najszybciej i będą owocne :-)

LILITH kochana, dziękuję Ci za rady. U mnie dziś 40 dc, gina mam na 5 października:crazy:
a śluz mam dziwny, ostatnio gęsty biały, potem parę dni sucho, a dziś rano zaobserwowałam płodny :zawstydzona/y: ale nie zdziwię się, jeśli to jeszcze nie to.
Dziś rano temp miałam "aż" 36,12, a od wtorku codziennie pomiędzy 36,38-36,41, więc może dziś ten spadek okołoowulacyjny (?). Zobaczymy jutro, póki co czekam. Zastanawiam się tylko, czy nawet jeśli teraz będę mieć owu to jest szansa na ciążę? w sensie czy endometrium jest ok itp? Czy takie późne owulacje dają w ogóle jakieś szanse??
Kahaka ja tez mam pozne owulacje, na ff widzialam wykresy dziewczyn ktore zaszyly w 60dc wiec sa zawsze szanse. Choc jak pytalas o siebie, to moj gino mi powiedzial ze jak jest owulka pozna to jajeczko moze juz nie byc takiej dobrej jakosci (wiec bardziej tu chodzi o jajeczko, niz endo)

Josi dziękuję za informację :tak:no cóż, zostaje mi czekać...teraz mam tylko kolejny dylemat, bo zaczęłam sobie sama 3 dni temu odstawiać bromocorn, bo stwierdziłam, że pora zrobić badania hormonów ( a na lekach to chyba bez sensu robić?) i nie wiem, czy odstawiać już czy czekać aż ona będzie mi kazać...ale to wtedy się znowu przeciągnie, bo odstawianie tego trwa 3 tyg (zmniejszanie dawki) :crazy:
Agusia, ja tez im zazdroszczę jak cholera, ale zobaczysz i my kiedyś będziemy takie zadowolone z życia hehe :-D

reklama
Josi dziękuję za informację :tak:no cóż, zostaje mi czekać...teraz mam tylko kolejny dylemat, bo zaczęłam sobie sama 3 dni temu odstawiać bromocorn, bo stwierdziłam, że pora zrobić badania hormonów ( a na lekach to chyba bez sensu robić?) i nie wiem, czy odstawiać już czy czekać aż ona będzie mi kazać...ale to wtedy się znowu przeciągnie, bo odstawianie tego trwa 3 tyg (zmniejszanie dawki) :crazy:
Agusia, ja tez im zazdroszczę jak cholera, ale zobaczysz i my kiedyś będziemy takie zadowolone z życia hehe :-D
Kahaka Kochana na lekach to hormonki faktycznie bezsensu zupelnie badac. Ale z drugiej ja niczego bez konsultacji z lekarzem bym nie odstawiala, moze zadzwon do niej jutro rano i zapytaj zeby nie przedluzac ani sobie nie zaszkodzic. A na co bierzesz bromocorn jesli moge zapytac?

Do góry