reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

kiedy i jakie pierwsze objawy??

takie czekanie na @, jak się jest pewnym, że nie ma fasolki jest najgorszę, bo się dłuży i dłuży.. Mam nadzieję, że się to szybko wyjaśni.

Kahaka a jak tam u Ciebie?
Zapomniałam, że pytałaś o tą lutkę, ja osobiście bym nie wywoływała, już prędzej nadal się sprawdzała i czekała na wizytę u gina. A co z tym śluzem u Ciebie? Może będzie to bardzo długi cykl z późną owulacją??

reklama
LILITH kochana, dziękuję Ci za rady. U mnie dziś 40 dc, gina mam na 5 października:crazy:
a śluz mam dziwny, ostatnio gęsty biały, potem parę dni sucho, a dziś rano zaobserwowałam płodny :zawstydzona/y: ale nie zdziwię się, jeśli to jeszcze nie to.
Dziś rano temp miałam "aż" 36,12, a od wtorku codziennie pomiędzy 36,38-36,41, więc może dziś ten spadek okołoowulacyjny (?). Zobaczymy jutro, póki co czekam. Zastanawiam się tylko, czy nawet jeśli teraz będę mieć owu to jest szansa na ciążę? w sensie czy endometrium jest ok itp? Czy takie późne owulacje dają w ogóle jakieś szanse??

Ale sie rozpisalyscie dziewczynki jak mnie nie bylo :> Poprostu pieknie :> A ja nienadazam czytac, juz mnie wolaja z dolu, ze obiad od 2h czeka na mnie i nic :> napisze wiecej po obiedzie

ps. Poziomki przy tak wczesnym poronieniu w wiekszosci przypadkow mozna probowac na nowo od razu, ale w moim to troche skomplikowane, bo mialam baaardzo dlugie krwawienie (8dni), bardzo obfite z duzymi skrzepami i endo wyglada jak po II wojnie swiatowej :/ Zobaczymy jutro co mi powiedza .... poki co nie wytrzymuje z tym szlabanem na przytulanie, normalnie mnie skreca, szczegolnie rano :D

Mononoke, oby było dobrze z tym endo! Ale myśl pozytywnie, zazwyczaj po wczesnym poronieniu nie trzeba długo czekać. Mnie po poronieniu w 8 tyg kazali czekać pół roku (ale nie posłuchałam ;-)). A Ty jesteś na zwolnieniu?
Martusia, to widzę, że nie tylko ja taka pechowa :-(

witajcie przepraszam ,że się wtrącam brzydko:zawstydzona/y:,ale doczytałam końcóweczke ,a siedze od roku na ciąży po poronieniu,
Mononoke- lekarze tak bredzą ,a często jest tak ,że po poronieniu łatwiej jest zajść w ciążę bo wszystko jest nastawione na nią w organiźmie jeszcze ,dlatego nie lękaj się trzymam kciuki aby wszystko było dobrze,na wątku ciąża po poronieniu jest mnóstwo dziewczyn i dzieciątek ,które pierwszej @ po poronieniu nie doczekały.Pozdrawiam.

Kobietka..... Kazda kobieta jest inna i kazdy organizm jest wyjatkowy. Dlatego diagnozy powinny byc wydawane do konkretnych osob a nie ogolnie. Jesli okaze sie, ze endo jest coraz lepsze i ze nic nie stoi na przeszkodzie staranek to po kolejnej @ zaczynamy sie starac:) Teraz to sama wole odpoczac bo bede miala stresujacy miesiac i mase roboty + zalegly egzamin, wiec ten cykl i tak odpuszczamy, zeby niechcacy nie zagozic malenstwu stresem czy czyms innym.
Poziomki ja mialam sluchac serduszka w srode :> Ale masz fajnie jutro, po brzuszku jaki zobaczylam na majowkach stawiam na blizniaki :D
kahaka - tak, jestem na L$ do konca tygodnia, poucze sie do niedzielnego egzaminu, napisze cos do magisterki i psychicznie chyba jeszcze nie do konca sie nadaje do pracy... tzn jest mi coraz lepiej, ale czasami jak mnie najdzie, to mam ochote sie rozryczec:/

Kahaka, z tego co wiem to jest szansa, widziałam też takie wykresy i było wszystko dobrze :) Ale też nie mogę powiedzieć tego na 100% bo lekarzem nie jestem i mówię tylko to co czytałam lub widziałam. I nie martw się, ja sama jestem już po płodnym śluzie i wysokiej szyjce i miałam tylko jeden dzień skoku.. dzisiejsza tempka niższa od wczorajszej, zobacze też jutro co z tego będzie. A z tym ginem to faktycznie, późno masz.. ale jeszcze nic nie rób sama.
A powiedz, mogło coś wpłynąc na przesunięcie??

Mononoke, u Ciebie jeszcze nic nie wiadomo. Zobaczysz co po usg, być może wszystko wróci szybciej do normy i będziecie mogli zacząć staranka na nowo :)

monooke pewnie jakiś czas jeszcze będziesz miała takie dołki ale wtedy pamiętaj, że zawsze możesz tu do nas popisać:* może nie zawsze będziemy wiedziały co pocieszającego i mądrego napisać ale na pewno "wysłuchamy":*
lilith moja mama i siostra są z 18 maja to 3 w rodzince z tej daty by się przydała;-)
poziomkiależ Ci zazdroszczę już jutro tego usg:-)dzidziuch do Ciebie pomacha;-)
martusia kahaka jak mnie największej pechówce się udało to wam tym bardziej:-)
mama powodzenie w testowanku;-)
narazie taki suwaczek bo tak wychodzi z OM a po wizycie u ginia będę modyfikować;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry