Ale naskrobałyście ;D
Kasia kurka wodna tyle czasu czekać na wizytę i wyjśc z niej niezadowolonym, porażka.
Ale wiesz nasz prywatny lekarz uważany za bardzo dobrego specjalistę w okolicy, uważa ze każde dziecko od noworodka jeżeli jest potrzeba dokarmiania butlą powino być na nutramigenie i pepti bo to (jeżeli maluch ma być alergikiem) zapobiega długotrwałemu późniejszemu leczeniu skutków picia normalnego mleka modyfikowanego.
Mój lekarz z ośrodka wcale nie zalecał małemu (kiedy chciałam przejść) takiego mleka twierdząc ze po co skoro nie jest alergikiem. Twierdził ze to ze puszcza bączki tak często i taaakie śmierdziuchy jest normalne i powinnam się cieszyć. ***** prawda...zwykłę modyfikowane było dla niego zbyt ciężkostrawne i dopiero po Pepti bąkale się uspokoiły (ostatnio spróbował taty tłustej jajecznicy i pierdział jak szalony śmierdząco przez dwa dni).Sama nie wiem czy powinnaś przejść na pepti - raczej nie...poczytaj sobie o alergi, dziecko raczej nie powinno wogóle przybierać, albo chudnąć jeżeli mleko byłoby dla niego niedobre. Musisz zauważyć ze alergia to nie tylko problemy skórne ale tez tylko ciągłe choroby (zapalenie oskrzeli, płuc) itd. Robiłaś mu morfologię? Wszystko ok? Jeżeli tak to daj temu spokój ;D
Dlatego tez za za grosz nie ufam lekarzom!!! Zobaczcie jeden mówi co innego niż drugi jakby cholera jeden był po medycynie a drugi po astronomi, a przecież szkolą się kuźwa w jednym kierunku!!!! Nie wiem co Ci polecić. Nie znam dokładnie waszych przyrostów wagi, ale waga teraz 9 kg nie jest taka zła. Może ma świetne spalanie. Powinnaś się cieszyć ze ma taki dobry apetyt i dać temu spokój.
Ja ostatnio sobie przypomniałam jak na wszystko zwracałam kiedyś uwagę, ze głowkę krzywo trzyma (mama wysyła mnie zeby do ustawić), ze wszystko bierze lewą rączką (teraz tylko prawą), że oczko dużo mniejsze (naczytałam się o ptozie czy coś takiego, o opadającej powiece), ze na usg ciemiączka rogi komór bocznych wyszły niesymetryczne, latałam z małym do neurologa, do fizjoterapeuty) i co...WSZYSTKO MINĘŁO!!!!!!
Etna...kurczę jeżeli faktycznie to tylko trzydniówka to po cholerę Wam ten antybiotyk??? U mnie lekarz który też szybko przepisuje antybiotyki z małym nie jest taki hop siup. Osttanio też chyba była trzydniówka ale antybiotyk kupiony ale nie dany. Gardło czerwone ale nie na antybiotyk codziennie go monitorowaliśmy. No ale u Was brak apetytu może wskazywać na bolesne gardziołko. Eh...bądź tutaj mądry!
Wiecie czasami jak czytam ze któraś ma jakieś obawy itd i któraś pisze idz do lekarza......przecież Ci lekarze nie są aż tacy mądrzy. Zobaczcie każda z nas miała inne zalecenia co do witaminy D, każda z nas ma inne zalecenia co do witamin dla naszych dzieci, mój lekarz kategorycznie nic nie kazał dawać, nawet tranu, omega itd, każdy lekarz inaczej zalecał rozszerzać dietę. Co lekarz to opinia!