reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie i wygraj laktator SmartSense i wyprawkę dla mamy 💖 Kliknij Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców.

Wygraj grę z serii Słonik Balonik dla maluszka 💖 Wchodź Zadanie jest proste. Działaj i wygrywaj

reklama

Wrzesień 2010...

Ritka - i tak zrób jak tylko będzie oczywiście taka konieczność. Lekarz rodzinny na pewno wystawi L4. Masz bardzo dobre podejście, jeśli łożysko sobie radzi i nie starzeje się, to znaczy, że dzieciątko może jeszcze poczekać. Moje już niestety się starzeje.

I musimy się spieszyć, bo kolejna pełnia chyba 23 października ;-)

reklama
No ja to jednak wole szybciej urodzić niz w przyszłym tygodniu, inaczej zejdę na zawał a moja biedna mamina tym bardziej, bo juz widzę, że na granicy wytrzymałości jest, bardzo przeżywa.

Ja zmykam na dziś, upojnych nocy , odchodzących wód i regularnych skurczy tym które teraz tego pragną najbardziej:tak:

Ja też się już ewakuuję. Jutro rano przyjeżdża po mnie teściowa, zabiera mnie do siebie i lepimy pierogi (setki pierogów), a mój B się zastanawia jak ja się w jej małej kuchni zmieszczę ;-)

Spokojnej nocki albo owocnej jak tam której pasuje...
Ja ze zwolnieniem nie mam problemu nie mam takowego :D

Ritka jeszcze masz troszkę czasu więc super,że dzidolkowi w brzuszku dobrze i niczego nie brak...

Dagna- oj pojadłabym pierogów z kapusta i grzybkami...

Część dziewczyny!

O! Widzę tu proroctwa dotyczące porodu! Sara, a kiedy ja?

Dzięki wielkie za wasze kciuki!
Więc tak! Jestem po wizycie!
Szyjka ładnie trzyma - skróciła się o 1 mm i jest 27mm, czyli jeszcze dość długa, rozwarcia 0.
Łożysko młodziutkie! Czyli nic porodu nie zapowiada!

W sobotę mam pójść do szpitala na ktg, a w poniedziałek do szpitala na wizytę do gina!
No i powiedział mi, że jeżeli do terminu porodu - 29 września - nie urodzę, to będą wywoływać!

Z tego osobiście się nie cieszę! Wolę sama!
Jeszcze powiedział mi jedną niepokojącą rzecz - zwolnienie mi się kończy w dniu terminu porodu i nie może wypisać mi na dłużej - dalej leci mi macierzyński, a to wgmnie bardzo nie dobrze!

Sorry, że tak tylko o sobie! Zaraz was ponadrabiam!
Rita a dlaczego tobie nie chce wystawić dalszego zwolnienia,mi moj ginka wystawiła mimo tego ze już jestem po terminie,nie rozumiem:eek: szkoda tego macierzyńskiego:baffled:

ja tez juz sie żegnam ,a co do ksieżyca to jutro czyli 15 wrzesnia jest pierwsza kwadra a 23 wrzesnia będzie pełnia. Gratuluje wizyty :) I trzymam kciukasy za dziewczyny szpitalne i za rodzące cichaczem po nocach :) Kolorowych

Kasik tutaj poczytasz o sposobach pozbycia sie katarku w ciąży :) Katar w ciąży - Forum Wizaz.pl

dzieki

Dzięki wielkie za wasze kciuki!
Więc tak! Jestem po wizycie!
Szyjka ładnie trzyma - skróciła się o 1 mm i jest 27mm, czyli jeszcze dość długa, rozwarcia 0.
Łożysko młodziutkie! Czyli nic porodu nie zapowiada!

Jeszcze powiedział mi jedną niepokojącą rzecz - zwolnienie mi się kończy w dniu terminu porodu i nie może wypisać mi na dłużej - dalej leci mi macierzyński, a to wgmnie bardzo nie dobrze!

Gratki udanej wizyty. Szyjke rzeczywiscie masz długawa, moja chyba cały czas miała tyle.

A co do zwolnienia to dziwne. Mi ginek wystawił do 30 wrzesnia. Mam nadzieje, ze do tego czasu urodze. Ale w czwartek na wizycie zapytam co ze zwolnieniem, gdybym nie urodziła do 30.

U mojej siostry było tak ze zwolnieniem miała do 20 maja, urodziła 12 maja, i ZUS sam sobie obliczył od kiedy macierzynski. Wiec dziwne ze nie wystawi Ci dalej, gdybys nie urodziła do terminu w sumie przewidywanego.

Najbliższa pełnia z tego co sprawdzałam jest 23 września (w czwartek) - może być ;-)

Ja też się już ewakuuję. Jutro rano przyjeżdża po mnie teściowa, zabiera mnie do siebie i lepimy pierogi (setki pierogów), a mój B się zastanawia jak ja się w jej małej kuchni zmieszczę ;-)

Mi 23 tez odpowiada. Zobaczymy jak to w rzeczywistosci bedzie:tak::-D
A te pierogi to na wigilie, czy co?:-D:laugh2:

Trzymam kciuki za Olgadom ( a moze juz jest po ), za Tosie, i za AsieN.

Pysia
dobra jestes z ta szyjka. Ja sie nie badam, probowałam kiedys, i az zaczełam plamic. Dostałam ochrzan:zawstydzona/y: i wiecej nie grzebie:tak:

Rozłozylismy wreszcie łózeczko. A tata wchodzi i sie pyta, czy go tak zostawimy, czy jeszcze złozymy:eek:. Smiac mi sie chciało, bo chyba jako ostatnia na wrzesniowkach rozkładam łozeczko, a tato mi wyskakuje, ze za wczesnie:-D

Miłych snow i ekspresowych nocnych porodow

reklama
No wlasnie jak jest z maciezynskim , bo tez sie zaczelam zastanawiac - czyli ja tez bedac w czwartek u lekarki moge dostac zwolnienie juz tylko do poniedzialku czyli 20.09 dnia na ktorego mam przewidywany termin? to jakies dziwne , cos mi tu nie pasi.

Do góry