reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Weź udział w konkursie „Butelkowe S.O.S. - chwila, która uratowała nasz dzień” i opowiedz, jak butelka pomogła Ci w rodzicielskim kryzysie! 💖 Napisz koniecznie Do wygrania super nagrody, które ułatwią codzienne życie rodziców. Ekspres i sterylizator z osuszaczem od marki Baby Brezza

reklama

Wizyty u lekarza co nowego slychac

reklama
hej dziewuszki:) ja dziś jadę na założenie tego Pessara, o ile dobrze pojdzie i mój M. zdąży wrócić z pracy, bo ostatnio ciąąągle pracuje... Troszkę się denerwuję, bo nie wiele o tym wiem...jedynie to co przeczytałam na różnych forach, ale opinie same pozytywne i dziewczyny sobie chwalą. Mam nadzieję, że ginka mi wszytsko ładnie wytłumczy iiiii może pozwoli mi na chociaż minimalną aktywność, bo z tego co przeczytałam to wiele dziewczyn mogło po założeniu tego krążka w miarę normalnie funkcjonować:)
trzymajcie kciuki

aduska oczywiście wszystkie będziemy trzymać mocno!

Po dzisiejszej wizycie u gin u nas wszystko w porządku- mały już główką w dół- więc mi ulżyło, raczej się już nie odwróci, długo dzisiaj słuchałam jego małego serduszka, tak kopał że prawie zrzucał głowicę, miałyśmy z gin niezły ubaw. Wyniki mam dobre, ale piszecie o szyjkach a moja gin nigdy nic mi na ten temat nie mówi, zapomniałam zapytać... Ja usg mam zrobić dopiero po 22.09 i już nie mogę się doczekać aż go zobaczę :)

A ja dziś odebrałam wyniki posiewu moczu... i trochę się załamałam. Wcześniej wyszło, że mam w moczu bardzo liczne bakterie. Po posiewie okazało się, że to klebsiella pneumoniae w ilości 10^6. Oczywiście, nic o niej nie wiem jednak z tego co wygooglałam za ciekawie to nie wygląda. Niby to powszechna bakteria ale w ciąży niebezpieczna - szczególnie dla maluszka. Znajduje się i w układzie moczowym i pokarmowym i pochwie - z tego co wiem - w pochwie kwalifikuje do cc :-( Nie wiem jak jest z układem moczowym ale nie wiem też czy nie mam tej bakterii w kanale rodnym. Często powoduje przedwczesny poród, a u wcześniaków jest śmiertelnie groźna. Nie mogę się dodzwonić do mojej gin - ma dziś wolne a ja już nie mogę wytrzymać ze zdenerwowania. Wiecie coś może na temat tej bakterii?

reklama
Do góry