reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Listopad 2009

Witajcie,
dziunka coż za komplementy do moich naleśników:tak::tak: Maz Cie nie poznał. Stwierdził - to nie ta sama Gosia.
Kilolek daj znac co u Ciebie. Nie da sie juz nic zrobic?
u nas dziś pizdzi okropnie!!!!!!!!!
Małgosiu śliczny synek!!!!!!!!

Haha, a to czemu mnie nie poznał? :D

U nas też zawierucha, skorzystałam z okazji i wywiesiłam wczorajsze pranie, szybko wyschnie, o ile go z linki wiatr nie zerwie :D

Opróżniłam dwa pokoje, zostałe same podłogi i ściany, a i łóżeczko Asi w jednym z nich. Mała zasnęła mi w mt na plecach podczas wieszania prania, przełożyłam ją do łóżeczka i zamiast pakować auto siedzę na bb :D

reklama
Fajnie Dziunka ze Ci Asia zasypia w MT u mnie Oliwier nawet w wózku na spacerze nie uśnie ;/ A z MT prędzej wyskoczy z nerwów niż usnie ;P
Dziunka cieszysz się z przeprowadzki? Msc, mieszkanko, pewnie sobie odnowiliście, urządziliście troszkę. Jak Julia na to nowe msc?

Ja się cieszę z kilku względów ;)

Po pierwsze będzie rzut beretem do szkoły - dzięki czemu będę mogła sobie wrzucić Asię w chustę, niech sobie śpi i odprowadzimy Julkę. A tak trzeba pakować się do auta, młoda tego nie lubi, ja cała zmachana itd, itp.

Po drugie będzie rzut beretem do teściowej - dzięki czemu po odprowadzeniu Julki do szkoły zaprowadzę Asię, wtedy dopiero pójdę po auto i do pracy. No i podrzucić małą będę miała komu w razie co.

Po trzecie będzie niedaleko do pracy, w razie awarii auta ;)

Po czwarte będziemy SAMI :D

Po piąte będziemy mieszkać wszyscy bliziutko. Ulicę dalej mam dwóch braci A z rodzinami (mieszkają na jednej ulicy), a kawalątek dalej teściową i chrzestną Joasi z rodziną. Więc częściej na kawkę będę się ze szwagierkami spotykać i to mnie cieszy :) Julka za to blisko kuzynostwo więc też będzie miała towarzystwo np. na plac zabaw.

Trochę się boję tylko że A mi będzie latał za dużo do jednego z braci, ale jakoś to opanuję ;)

Mieszkanie jest świeżo wymalowane, położone panele, jest też przestronne, Asię będę miała na oku np jak będę w kuchni a ona w salonie, a ta tez będzie miała pole do popisu :D

Julka przyzwyczajona do przeprowadzek, cieszy się że będzie miała blisko kuzynki, ale trochę mi marudziła że teraz za daleko do biblioteki. ALe pocieszyłam ją że w szkole również jest biblioteka, a i niedaleko naszego domu jest też filia naszej starej. Także ogólnie jest zadowolona :)

No, to się rozpisałam :D

Katrenki mój dziadek gdzies wyczytał że trzy przeprowadzki to jak jeden pożar, czyli ja w sumie mam już prawie 3 pożary za sobą, nie licząc przeprowadzek z dzieciństwa :D

Ostatnia edycja:
Aga444 jakie masz plany w pszyszlym tygodniu? Moze wyskoczymy na jakas kawe ...z maluchami?

Kinga jak najbardziej jestem ZA :-) z tym że w pon idę do kontroli z Igim i dopiero wtedy będziemy się mogły dogadać:-)
z tym że wiesz że u nas na kawę z dzieckiem nie ma za bardzo gdzie wyskoczyć więc zapraszam do mnie :-):-) chyba ze znasz jakieś miejsce o którym ja nic nie wiem:-)

Lovi, ale jeszcze go nie mam.
Kiedyś testowałam już Nuki silikonowe i kauczukowe, Chicco 2 rodzaje, TT i Avent. Żaden nie przeszedł testów akceptacyjnych ;)

to to uspokajacza kupujesz tak?? czy z butelką?? bo jak z butelką to mam i u nas sie nie sprawdza :-(

może się uda
pierwszy dzień na świecie

a to świeżutkie foteczki

pierwsze kroczki do tatusia

słodki a jakie oczy mmmmmmm :-)

EDIT...HA........MÓJ SYNEK USNĄŁ, SAM W ŁÓŻECZKU!!!!!!!!! A na rękach tak się wypinał ze nie dawało rady. Gdyby nie to ze zaczęłam klikać na BB pewnie poleciałabym do niego bo jakieś 2 minutki marudził sobie a tak sam zasnął ;D ;D ;D Jednak był spiący. Może to jest sposób na niego, położyć w łożeczku i wyjść???

zazdroszczę...

WITAM SIĘ I JA Z RANA :-)

u nas dzisiaj pięknie:-) a Igi chory i na spacerek nie pójdziemy:-(

KILOLKU
i co lepiej troszkę??

A dzis w teleexpresie mowili o wizycie Papieża w UK i o tym że poblogosławił małą Marysie... od razu pomyślaąłm czy to czasem nie Pianistkowa Marysieńka ? :o Coś chyba wspominałaś ze popatrzeć pojdziecie na Benedykta czy tam kobzy posłuchac przynajmniej hehe...

Hahaha, to nie my, papiez poblogoslawil dziecko w Glasgow, a my w Edynburgu jestesmy:) U nas byl najpierw, widzialysmy jak przyjezdzal do palacu - rezydencji Elzbiety II, a potem jak Elzbieta odlatywala swoim Helikopterem:) malej malo oczy nie wyszly jak widziala jak startuje helikopter z bliska:) tylko huk byl ogromny. Na audiencje do Glasgow bym sie z mala nie wybrala, hehehe:) a powiem ci, ze to byly jaja, bo moj tesc rano uslyszal w wiadomosciach to co ty i zaczal obdzwaniac moja mame i tesciowa (a tesciowa w szpitalu pracuje wiec tam wszyscy slyszeli) ze to nasza Marysie poblogoslawil hehehe. Tez tak sobie skojarzyl:) dopiero pozniej go moja mama naprostowala hihi.

My wlasnie zaliczamy pierwsza drzemke, mala wstala o 8, moj malz ja zabral a ja sie w koncu wyspalam dluzej. Potem wstalam, zjadlam sniadanko i teraz uspilam mala na cycu i tak z nia siedze, przynajmniej mam czas na net, bo jakbym ja odlozyla to pewnie zaczelabym sprzatac, prac itp. a tak mam czas na *******y:)
Zazdroszcze wam, ze mozecie sie tak spotykac w Polsce, wszystkie dziewczyny z UK mieszkaja niestety daleko od nas i nie mam nawet jak sie na kawe umowic... no ale moze kiedys w Polsce damy rade:) Chyba, ze ktoras sie wybiera do Ediego na jakis urlopik?
Ja dzis w planach poprzestawianie mebli w salonie i urzadzenie malej wiecej miejsca do harcow:) Z tym sie wiaze sprzatanie wszystkich katow, ale maz ma wolne wiec da rade:p poza tym musze sie przejsc do sklepu PL po jakas wedlinke a maz sie zajmie obiadem.
No a jutro moze sie w koncu na ten car boot wybiore, ale musialabym wziac mala bo moj maz jutro pracuje rano:( popatrze jakie tam maja zabawki.

ja jak to zazwyczaj w soboty mam wooolne ) maz sprzata , gotuje . Cos mu tam pomagam , ale nieduzo. Dzis serwuje mi piers z kurczaka , kalafior i ziemniaki :)
Dziunka nie poznał Cie bo masz śliczne włoski i Twoja figura juz bliska rozmiarom 90/60/90:)

reklama
Do góry