reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Znasz to? Dzień ledwo się zacznie, a Ty już masz na koncie przebieranie w półśnie, mycie części do laktatora i gorączkowe poszukiwania smoczka pod kanapą. Jeśli w tym chaosie marzysz choć o jednej rzeczy, która ułatwi Wam codzienność – weź udział w konkursie i wygraj urządzenia Baby Brezza, które naprawdę robią różnicę! Biorę udział w konkursie
reklama

Czerwiec 2010

reklama
witam:)

dzieki za komplementy moich dzieci:)
wasze tez sa super;)
co do sloiczkow ja poki mam pokarm swoj nic nie daje, sloiczki wprowadze w6mies. tak jak to robilm z hanią i danielem.
Moj miki jezdzi juz w spacerówce ale jest w pozycji lezacej takzeuwazam ze jest oki, zreszta cale dnie w niej ni spedza gora1-2h dziennie, czasem mniej, ale w gondoli łobuz mi ryczy jak niewiem:dry:

Załączniki

• DSC02473.jpg
    DSC02473.jpg
    56,6 KB · Wyświetleń: 48
  • DSC02472.jpg
    DSC02472.jpg
    56,5 KB · Wyświetleń: 54
Ostatnia edycja:
Witam przepraszma ze niepoodpisuję nadrobię póżniej
Jasiek dostał kataru:(:(:(:( Dziewczyny jestem przerażona , (on odwrotnie wesoły i uśmiechniety) Dajcie proszę mi jakieś rady co i jak. Dzwoniłam do naszej doktor kazała podawać sól fijologiczną i Euforbium i odciągac.
Boję się jak cholera , płakać mi się chcę :( Mam nadzieję że sobie poradzę ...:(
dużo zdrówka dla Jasia, nie będe powtarzać po dziewczynach bo juz udzieliły mnóstwo rad
oby szybko mineło bo z katarem to takim maluszkom źle spać i jeść
Dziewczyny czy wasze dzieci tez sie "kloca" z zabawkami? Moja od kilku dni ma jakiegos focha i tak szarpie na macie Malpe za nogi ze je prawie powyrywala, do tego gryzie i warczy na nia jak pies przy czym slini sie jak buldozek wiec chyba potraficie sobie wyobrazic jaki mamy z niej ubaw..No ale skad tyle zlosci :szok::-D
juz sobie wyobraziłam te rozmowy z małpką, mój jeszcze pokojowo nastawiony do wszystkiego
Witajcie,

pogoda tak piękna czekamy aż Maja się obudzi i na spacerek, a ta śpi już ponad 2 godz:szok::szok: i jakoś nie widać żeby obudzić się miała:-D
Wczorajszy wieczorek milo spędziliśmy z kolegą zarazem chrzestnym Mai, chłopcy whisky sobie popijali a ja piwkowałam:-D, fajnie tak się spotkać z ludźmi pogadać o innych rzeczach niż tylko dziecko:-D
po takiej absytnencji to można się szybko załatwić, ja też sobie obiecuję że kiedyś nadrobię:-D:-)
Cześć dziewczynki, ależ jestem zabiegana
Wczoraj mielismy koncert w Gdańsku, dziś Piotrek ma urodziny, przyjechała kuzynka z Poznania, wieczorem dojedzie moja mama, posiedzą do końca weekendu, w poniedziałek młody ma imprezę w Familie Parku (taka duuuuża sala zabaw), więc pewnie dopiero od wtorku będę miała znów czas dla Was...
Zawstydziłyście mnie z Weiderem, rzuciłam tu hasło, pierwsza byłam chętna i na tym się skończył mój zapał :zawstydzona/y:Ale wstyd :zawstydzona/y:A tu czytam, że Wy jednak wszystkie solidne i zawzięte... Obiecuję, że też dziś się za siebie biorę!!!! Razem raźniej...

Lencja- Kornelka piękna! Zdjęcie jak z żurnala, brakuje jej tylko torebeczki :-D

Buziaki dla wszystkich
och właśnie niedawno o Was myślalam jak udało się ten wyjazd zorganizować czy Małgoś przekonała się do butli czy zabraliście kuzynkę ze sobą, ale widzę że ok
najlepsze zyczenia dla Piotrusia i udanej zabawy na imprezce
Dobry dzień!
My po wizycie kontrolnej. Cholera, Witkowy katar (gęsty, z krwią) i kaszel - bez zmian :-( No więc zmiana antybiotyku, zobaczymy. On się tak męczy z tym katarkiem... Ciągle mi fridą wyciągam, ale cholerstwo tak gęste, że wychodzi tylko trochę. W nocy się budzi, bo się normalnie dusi, nie może oddychać. Ech, no... :-/
U nas pogoda piękna, no ale "spacer" był tylko do przychodni.
Dziewczyny martwiące się o wagę - no pewnie, że niektóre dzieci są mniejsze i lżejsze! Jak Wy jesteście drobymi osobami (albo mężowie), to przecież i dzidzia będzie nie największa! Moja chrześnica jest na samym dole siatek centylowych, a jest super zdrową, pogodną, śliczną małą damą! Ja wiem, że lekarze lubią małe pulpety, ale to przecież bez snesu. Żadne dziecko się nie zagłodzi i dopóki nie spada na wadze itp. to jest ok! No przecież Wy to widzicie, drogie mamy :-) Nosy do góry!

PS - Wy tu o alkoholu... Ale bym sie wina napiła... Już zapowiedziałam mężowi, że po karmieniu (w przyszłym roku, he he) uwalę się winem do upadłego :-D Żeby sobie odbić i ciążę, i karmienie! A co! ;-D
oj kolejny maluszek z katarem, także życzymy dużo zdrówka
Witam I ja. Właśnie zupke pichce i mały zasypia więc tylko poproszę Was o głosy w konkursie. Wiem,że mogę na Was liczyć. Później się odezwe i poodpisuje.

www.mistrzowieprasowania.pl/?n=emalia82
zagłosowane a jak mały ślicznie się tam wkomponował, juz niedługo to nasze maluchy będą zaglądały do szaf w celu wykonania "innych" porządkow:-D
Lilianka przybrala od zeszlotygodniowej wizyty 140g! :-D:-D:-D:-D:-D:-D:-D

czyli nie ma co sie zalamywac, w tym tygodniu tak, w nastepnym inaczej, wazne ze nasze dzieci sa zdrowe i szczesliwe :tak:
brawo
My już po spacerku, pogoda super, porobiliśmy parę zdjęć, aż się pochwale:-D:-D
Zobacz załącznik 286372Zobacz załącznik 286373Zobacz załącznik 286374

kajdusiu- najlepsze życzenia dla Piotrusia!
bakteria - dużo zdrówka dla Witka, biedny się nacierpi:-(
Perfecta - śliczna Zyraffka:tak:
śliczna Majeczka i jakie uśmiechy sprzedaje:tak::-)
Powiem wam że byłam dzisiaj u położnej żeby mi Kacperka zważyła i wiecie co moja kruszynka waży 7300 w ciągu dwóch tygodni przybrał 600 gram:szok: normalnie w szoku jestem
ooo...niezła kruszynka a mama ma co dźwigać:-):-)
prywatna wizyta nastroiła mnie pozytywnie: mam po karmieniu podawać NAN HA, możę lepiej mu podejdzie niż Pepti, mam zapisywać czas karmienia z każdej piersi i ile wypił mm, dwa razy dziennie dzwonie do pediatry ze sprawozdaniem, jak nie będzie problemów z NAnem za ok 2 tyg ważenie, chodzi o to aby nie doprowadzić do zatrzymania przyrostu masy ciała, powiedziała, że Fifi jest dobrze rozwinięty i baaaaaardzo długi i ma tendencje do bardzo smukłej sylwetki

ciekawostka: powiedziała, że dziecko, które mam zimnie dłonie i nosek, a Fifi tak ma, może mieć zaburzony komfort cieplny a przez to odczuwać mniejszy głód, mam nadzieję, że jej strategia nam pomoże i Fif zacznie więcej przybierać
od jutra mam też podawać Cebion multi po 5 kropli dziennie

płaciłam 100 za wizytę, ale warto było: kobieta 2 razy dziennie będzie ze mną rozmawiała, konsultowała, ważenie na oddziale w szpitalu za darmo chyba i ogólnie bardzo dobre wrażenie na mnie zrobiła, jest kompetentna, ma super [podejście i do mamy i dziecka
i tak trzymać będzie tylko lepiej
witajcie !My dzisiaj po szczepieniu Michaś waży 6810 i ma 68 cm był dzielny i nawet specjalnie nie płakał ,ale za to po południu dał nam czadu całe szczęście zasnął i mogę trochę poczytać co u was a i rozmawiałam z panią doktor swoją drogą fajna babka mówiła żeby pomału wprowadzać obiadki i deserki ale z jabłkiem kazała uważać ze względu na ulewania bo może podrażniać żołądek

nie chwaliłam sie wam moim dziełemZobacz załącznik 286423
także gratki za wagę a ten torcik to sama robiłaś?

zyraffka i jak dzisiaj nocka? mam nadzieję że Łukaszek dał znowu troche pospać

ewelinko gdyby udało Ci sie rozszfrować co jest w tych bukietach byłabym wdzięczna
ja sie nie znam wiem że są róże ale co jeszcze .....:zawstydzona/y:
ddd4d1151c5234d533cbafcaadd41030.JPG

ac2021eb5a3a2736537cdfe6a36047de.JPG

ed7cdc13b2f901d187dd78429a10667a.JPG

och to super wyszedł, ja owszem ciasta piekę ale za tort nie miałabym odwagi się zabrać a jeszcze tak pięknie go udekorować...

nie chwaliłam sie wam moim dziełemZobacz załącznik 286423
Super torcik...
Powiem szczerze że trochę jestem w szoku jak zobaczyłam Twojego bąbelka na siedząco;-)
Ale śliczny jest;-)

hej hej.pojepalo mnie calkiem i tak z czystej ciekawosci dalam kubulkowi dwie lyzeczki musu jablkowego gerbera...chlera jakie to kwasne ;p a jak mu smakowalo !!
oczywiscie kupa byla po tym raz dwa :D
probowalam tez marchewki gerbera na sobie - obrzydliwszej rzeczy nigdy nie jadlam... przy tym kalmar i osmiornica to delicja...
:-D:-D:-D:-D:-D:-D

JA tu byłam pewna że pewnie nikogo nie będzie a tu taka niespodzianka:-D:-D:-D
U nas kocka koszmar-wstawałam co godzinę jak nie do jednego to do drugiego:-:)-(
Dobrze że zaraz Grzesiek wróci ze służby.
Jutro się wybieram z chłopakami na dni otwarte jednostki,mój m ma stać z kałachem i się ładnie prezentować:-D:-D:-D muszę to zobaczyć:-D:-D:-D

reklama
Produkcja straszna jak ja mam to nadrobić?

Gogiu wyglądacie pięknie!!

kasiu cieszę się że nastrój i podejście do sprawy pozytywne. Dziwne z tymi zimnymi rączkami i noskiem bo mój Łukasz też ciągle tak ma a żarłok z niego- je co dwie godziny albo częściej

iza-tcz Michałek uroczy, świetne fotki:)sama zrobiłaś tort?

cobra Ty mnie zawsze rozbawisz:)

eliza- Mikołaj ciekawy świata, co będzie w gondoli leżał jak tam nic nie widaćZ:)))podziwiam CIę, ja sobie nie daję czasem rady z jednym a tY masz trójkę małych dzieciaczków

eagle- dzisiaj też tylko dwie pobudki więc super, pierwsze usypianie troszkę gorzej- dłużej trwało i był krzyk i branie na ręce ale drugie już było ok.

Dziewczyny jak jest z tą pieluszką mój zakrywa sobie całą buzię i boję się że się udusi, a jak go odkrywam to się budzi i wierci się dopóki sobie twarzy nie zakryje :))

ewela mój też lada chwila wyrośnie, muszę go kłaść jak najwyżej żeby się zmieścił w gondoli, szkoda bo w zimie lepiejby było w gondoli na spacerki wychodzić,
ewela mój już prawie wyrósł, jeszcze chwila i nie wiem co zrobię

eagle śliczne bukiety mi najbardziej podoba się ten trzeci:))

iza właśnie doczytałam że twoje dzieło- kobieto Ty masz talent, ja raz piekłam tort który wyglądał jak brązowa (przepraszam za słowo) kupa:))))))))smakował dobrze ale wygląd przerazający

O właśnie się mały obudził, jeszcze napiszę ze każda mamusia robi jak uwaza- ja wprowadzę słoiczki pod koniec 4 miesiąca

jeszcze chciałam napisać o nowym triku Łukasza- wystawia język i ssie go wystawionego:)) śmiesznie to wygląda

Do góry